Vad gör man om Galaxy S10 inte kan ringa eller ta emot telefonsamtal

Har du problem med samtal på din Galaxy S10? Om din enhet inte kan ringa eller ta emot ett samtal, bör den här artikeln hjälpa dig att felsöka den. Se till att följa felsökningsstegen i den ordning vi presenterar för att effektivt veta orsaken till dina problem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad gör man om Galaxy S10 inte kan ringa eller ta emot telefonsamtal

Det kan vara flera orsaker till att du inte kan ringa eller ta emot samtal på din Galaxy S10. Kolla in lösningarna nedan för att se vilken som kan hjälpa dig.

Bekräfta att kontakten inte finns i listan för automatisk avvisning. Varje Samsung-telefon har en funktion för att blockera nummer som en användare inte vill vara uppmärksam på. Se till att du kontrollerar din S10: s automatisk avvisningslista för att se om kontakten du inte får samtal från ingår. Att kolla:

 1. Öppna Telefon-appen.
 2. Gå till samtalsinställningar genom att knacka på trepunktsikonen längst upp till höger.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Blockera nummer.
 5. Kontrollera om numret du har problem med finns i listan.
 6. För att ta bort ett nummer från din blocklista, klicka bara på ikonen till höger.

Kontrollera om det är ett felaktigt app-problem. En av de vanligaste orsakerna till att ringa problem på många Android-telefoner är en dålig tredjepartsapp. Försök köra din Galaxy S10 till säkert läge och se om samtal fungerar. Om din enhet bara kan ringa samtal i säkert läge, betyder det att du har ett problem från tredje part. Så här startar du till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Om du tror att det finns ett problem med en av dina tredjepartsappar är nästa steg att identifiera vilken app det är. Börja avinstallera den senaste appen du installerade. Om du inte kommer ihåg vilken av dina appar som kan orsaka problem, försök att begränsa misstänkta med eliminationsmetod. Så här gör du det:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Kontrollera om det är möjligt att avbryta nätverkstjänster. Om det inte finns någon app från tredje part som orsakar problemet är nästa möjliga anledning att kontrollera om den kommer från nätverkssidan. Det kan vara problem i ditt område på grund av planerat eller oplanerat underhåll eller nätverksproblem. Se till att ringa din nätoperatör i detta skede för att få information från första hand om deras tjänst. Om det inte finns några aktuella problem på din plats fortsätter du med att felsöka enheten ytterligare.

Växla och flytta flygläge. Flygläge eller flygläge kan också blockera inkommande och utgående samtal samt andra nätverksfunktioner. Om samtalstjänsten på mystiskt sätt har slutat fungera efter att ha åkt på en resa, är det möjligt att du helt enkelt har glömt att stänga av Flight Mode.

Blockerad kontakt. Om du råkar ha problem med att ringa endast en kontakt är det möjligt att nämnda kontakt kan ha blockerat ditt nummer. Kontakta honom eller henne på ett annat sätt för att dubbelkontrollera detta.

Om du har problem med en kontakt och inte kan ta emot samtal från den bör du överväga att kontrollera om numret är blockerat eller inte.

Kontrollera om samtal spärras. Samtalspärrning är telefoninställning som gör att app-appen kan blockera inkommande eller utgående samtal. Om du har aktiverat den här inställningen tidigare, se till att det påverkar kontakten du har problem med.

Kontrollera SIM-kortet. Vid andra tillfällen kan text- och samtalsproblem uppstå om SIM-kortet är löst eller felaktigt. Försök ta bort kortet från enheten tillfälligt och se vad som händer. Innan du gör det, se till att stänga av telefonen för att undvika att data skadas. När du är ur telefonen, se till att torka kortet med ren mjuk trasa för att rensa bort damm i metallanslutningarna.

Om du misstänker att det kan vara problem med kortet kan du också sätta in SIM-kortet i en annan kompatibel telefon (från samma operatör) för att se om det kan sms och ringa.

Om det finns uppenbara tecken på skador på SIM-kortet, kontakta Samsung eller din lokala återförsäljare för att byta ut.

Växla nätverksläge. Om du bor i ett område med mindre tät befolkning som landsidan kan det hända att den typ av nätverk som din telefon ansluter till inte är tillförlitlig. Försök att använda 3G istället för 4G för att se om det kommer att göra en skillnad. Du kan göra det genom att gå under Inställningar> Anslutningar> Mobilnätverk> Nätverksläge.

När du har ändrat nätverksläget till 3G kan du försöka ringa samtal för att se om det är någon förbättring. Om samtal är tillbaka till det normala, försök att växla tillbaka 4G-nätverket.

Kontrollera Telefon-appen. I vissa andra fall kan orsaken till problemet bara ligga inom telefonappen. Det finns två felsökningssteg som du kan göra för Telefon-appen. Den första är att rensa sin cache. Så här görs:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache-knapp.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Om ingenting förändras skulle nästa felsökning av telefonappen vara att återställa den till dess standardvärden. Den här kommer att radera alla dina texter så se till att säkerhetskopiera dem om du inte vill tappa dem.

Så här rensar du data för app-appen:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Hitta och tryck på meddelanden-appen.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa dataknappen.
 6. Starta om enheten och kolla om problemet.

Fabriksåterställning. Som en sista utväg måste du försöka återställa din enhet för att täcka alla möjliga programvarorelaterade orsaker. Om det finns en okänd programvarufel, kommer det att troligtvis hjälpa till att torka av enheten. Det här är de två sätten att torka av din enhet:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen, strömbrytaren och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Släpp BARA strömbrytaren när du känner att enheten vibrerar.
 6. En skärmmeny visas nu. Släpp de återstående knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Radera alla användardata'. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. Tryck på strömbrytaren igen för att välja Ja - radera all användardata.
 9. Tryck på strömbrytaren för att markera och välj sedan alternativet Omstart

Kontakta din nätoperatör. När du har testat alla felsökningar på enheten bör du kontakta din nätoperatör för hjälp. Det är inte alla nätverksproblem som kan åtgärdas på användarnivå. Om fabriksåterställningen inte lyckas lösa problemet kan det mest troliga problemet bara åtgärdas av din nätoperatör.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.