Vad gör man om Galaxy S10-högtalaren inte har något ljud | fixa för högtalaren inget ljudproblem

En av de bästa smartphones som du kan köpa just nu är Galaxy S10. Det är en fantastisk telefon som har det bästa i Android, både mjukvara och maskinvara. Med miljoner S10-enheter sålda över hela världen är det definitivt ett populärt. Men precis som alla andra telefoner av samma kaliber kan den också drabbas av problem. I den här felsökningsartikeln visar vi dig vad du kan göra om din Galaxy S10-högtalare inte har något ljud eller om den har ett ljudproblem.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad gör man om Galaxy S10-högtalaren inte har något ljud | fixa för högtalaren inget ljudproblem

Om din Galaxy S10-högtalare inte har något ljud och du undrar hur du börjar felsöka problemet, bör den här guiden vara till hjälp. Vi innehåller en lång lista med felsökningssteg som du kan göra i den här artikeln så förhoppningsvis kommer en av dem att hjälpa i slutet. Oroa dig dock inte, ett problem som detta orsakas vanligtvis av ett programfel eller app så att du troligtvis löser det på egen hand.

S10-högtalare har ingen ljudfix nr 1: Kontrollera om högtalaren fungerar

Om din Galaxy S10-högtalare inte har något ljud bör du starta din felsökning genom att kontrollera om det är en maskinvaruproblem. Du kan göra det genom att utföra några enkla tester som att använda en högtalare under samtal eller lyssna på musik eller titta på videor med högtalaren på. Om någon av dessa aktiviteter visar att högtalaren inte fungerar kan du gå vidare till nästa steg nedan.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 2: Uppdatera enheten

Nästa felsökningssteg som du måste göra är att starta om telefonen och se vad som händer. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder . Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din S10 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy S10 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

S10-högtalaren har ingen ljudfix # 3: Kontrollera ljudinställningarna

Om en mjuk omstart inte kommer att ändra någonting, är nästa sak du kan göra att se till att alla ljudinställningar på din S10 är korrekt inställda. Om din Galaxy S10-högtalare inte har något ljud, är den mest troliga orsaken till detta programvarufel eller appbugg. Men i vissa fall kan en användare helt enkelt glömma att slå på volymen eller ställa in rätt inställningar för en app som hanterar enhetens ljudinställningar. För att säkerställa att din telefon inte är inställd på att stänga av och har rätt ljudinställningar kan du gå under Inställningar> Ljud och vibration. I panelen Ljud och vibration finns det ett antal objekt som du kan ändra för att säkerställa att du har alla rätt inställningar. Du kan till exempel välja Ljud under Ljudläge för att säkerställa att din S10 kommer att ljudaviseringar eller varningar. Försök att justera alla objekt på den här panelen och se vad som fungerar för dig.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 4: Rensa cache-partition

Android beror på en uppsättning tillfälliga filer som heter systemcache för att ladda appar snabbt. Om denna cache blir skadad eller föråldrad kan en enhet plötsligt släppa, frysa eller visa tecken på långsam prestanda. Vid andra tillfällen kan ovanliga brister förekomma såväl som systemets totala prestanda kan också påverkas. För att säkerställa att din S10 har bra systemcache, föreslår vi att du rensar det en gång per månad. Så här gör du:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 5: Installera uppdateringar

Vissa buggar kan bara åtgärdas genom att ändra programkoder. Om din enhet visar samma problem just nu, se till att du installerar den tillgängliga programuppdateringen som finns för tillfället. Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering alls, ignorera helt enkelt detta förslag. För att manuellt leta efter uppdateringar måste du gå till Inställningar> Programuppdatering. Om din S10 kom från din operatör bör alla tillgängliga uppdateringar automatiskt tryckas för den. Allt du behöver göra är att helt enkelt knacka på meddelandet för att börja installera uppdateringen.

Om du vill leta efter eventuella appuppdateringar som du har laddat ner via Google Play Store-appen startar du Play Store och navigerar sedan till avsnittet Uppdateringar. Du kommer då att se en lista över appar med väntande uppdateringar. Klicka bara på Uppdatera för att installera enskilda appuppdateringar eller tryck på Uppdatera alla för att uppdatera appar samtidigt.

Glöm inte att starta om / mjuka återställa din S10 efter att ha installerat uppdateringar för att säkerställa att alla nya programvaruändringar är korrekt implementerade och för att förhindra att någon app blir falsk.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 6: Kontrollera om dåliga tredjepartsappar

Om din Galaxy S10 förlorade ljudet från högtalaren efter att ha installerat en ny app, bör du ta bort appen och se om den fixar den. Om inte, fortsätter du att felsöka för möjligheten till en dålig app-problem från tredje part. För att göra det vill du starta om enheten till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din S10 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 7: Stäng av Bluetooth

Din S10 kan bara sända ljud till en kanal. Om den för närvarande är ansluten till en Bluetooth-högtalare eller trådlöst headset, kan det vara orsaken till att det inte kommer något ljud från högtalaren. För att kontrollera om så är fallet, helt enkelt inaktivera Bluetooth och spela något via högtalaren.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 8: Återställ appinställningar

Om det finns en standardapp som avaktiverats av misstag orsakar felet, se till att återställa appinställningarna.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Klicka på Fler inställningar längst upp till höger (ikonen med tre punkter).
 4. Välj Återställ appinställningar.
 5. Starta om din S10 och kolla om problemet.

S10-högtalaren har ingen ljudfix # 9: Återställ alla inställningar

Återställning av alla inställningar på din S10 är som en fabriksåterställning, minus radering av dina personuppgifter och några andra saker. Om telefonen har stoppat felet fortsätter just nu, se till att återställa alla inställningar på enheten med följande steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Tryck på Återställ inställningsknappen för att bekräfta.

S10-högtalare har ingen ljudfix # 10: Fabriksinställning

Om problemet kvarstår vid detta tillfälle är det sista felsökningssteget som du kan göra att torka av enheten med fabriksinställning. Om det finns ett okänt programfel som får telefonens ljud att fungera kan fabriksinställning hjälpa till. Om du gör detta kommer du att radera alla dina personuppgifter så se till att säkerhetskopiera dem i förväg.

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

S10-högtalare har ingen ljudfix nr 11: Få hjälp från Samsung

Om fabriksinställning inte löser problemet och din Galaxy S10-högtalare fortfarande inte har något ljud, är det en uppenbar indikation på ett maskinvarufel. Vid denna tidpunkt har du redan gjort alla steg som du kan göra i slutet. Detta lämnar bara en sak: att orsaken inte är något du kan fixa. Låt en Samsung-tekniker kontrollera telefonen för dig så att du får besked om reparation är nödvändig eller inte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.