Vad gör man om Galaxy Note9 inte laddar ner MMS eller gruppmeddelande

Har din Note9 problem med att ladda ner MMS eller grupptexter? Kolla in denna felsökningsartikel om du vill lösa den.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Galaxy Note9 laddar inte ner MMS eller gruppmeddelande

Jag förstår inte varför MMS / gruppmeddelanden är så smutsiga på Androids. Jag vet att det sannolikt har något att göra med iMessage> MMS-konverteringen när iPhone-användare är i gruppen, men det är freakin '2020 och det borde inte vara ett problem alls. Har du några råd om det? Jag har 3 meddelanden från min syster och 3 från min mamma som väntar på att ladda ner och bara snurrar. Alla är under 1000 byte.

Vad du ska göra om din Galaxy Note9 inte laddar ner MMS eller gruppmeddelanden

Det finns ett antal möjliga orsaker till att din Note9 inte får MMS eller gruppmeddelande. Följ våra förslag nedan och se vilken som kommer att fixa det.

Får du MMS från andra kontakter?

MMS, till skillnad från texter eller SMS, är vanligtvis en mervärdestjänst för de flesta operatörer. Detta innebär att du måste prenumerera på det först för att använda det. Det medför extra avgifter ovanför din nuvarande ordinarie prenumeration. Om du är säker på att MMS fungerar för andra kontakter, gå vidare och fortsätt till nästa steg nedan. Annars prata först med din operatör och prenumerera på deras MMS-tjänst.

Kontrollera signalstyrkan

MMS kräver mobil internetanslutning. Om du har långsam, intermittent eller nästan ett obefintligt mobilt internet, förvänta dig inte att ladda ner MMS snabbt. Det minsta som kan hända är att din Note9 kommer att försöka ladda ner dina meddelanden, men det kan ta lång tid. Försök först förbättra signalstyrkan på din mobil genom att flytta till ett område med god täckning.

Uppdatera systemet

Ibland hjälper ett enkelt steg som en omstart att lösa den här typen av problem. Se till att starta om din Note9 och se vad som händer.

Få rum i din inkorg

Meddelandeappar kan inte ta obegränsat antal meddelanden. Se till att det finns tillräckligt med utrymme i inkorgen för att ta emot nya eller inkommande MMS. du kan ta bort gamla konversationer, särskilt de som har massor av filer eller bilagor i dem. Ta bort så många trådar som möjligt.

Välj ditt nätverk manuellt

Vissa användare kunde fixa nätverksproblem tidigare genom att tillfälligt koppla bort från sitt eget nätverk. Ibland kan en enhet misslyckas med att uppdatera en viss session med sitt nätverk, vilket kan leda till alla möjliga problem. Genom att tillfälligt koppla bort från ditt nätverk kan felet elimineras. Här är vad du behöver göra:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Anslutningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Nätverksoperatörer.
 5. Klicka på Söknätverk.
 6. Det kan ta lite tid innan enheten söker efter tillgängliga nätverk.
 7. Klicka på ett annat nätverk (inte din egen nätoperatör).
 8. Din telefon försöker registrera sig i det nätverket men kunde inte.
 9. Klicka på din egen nätoperatör den här gången.
 10. Starta om din Note9 och kolla om problemet.

Återställ nätverksinställningar

Om ingenting har fungerat just nu är det nästa goda att du kan rensa alla nätverksinställningar.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på General Management.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Klicka på Återställ nätverksinställningar.
 5. Om du har ställt in en PIN-kod anger du den.
 6. Klicka på Återställ inställningar. När det är klart kommer ett bekräftelsefönster att visas.

Få hjälp från din transportör

Om du inte kan åtgärda problemet efter att ha gjort allt som vi föreslår är det dags att fråga hjälp från din nätoperatör. Det är deras uppgift att identifiera var problemet ligger. Var noga med att berätta för dem alla felsökningsstegen du har gjort.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.