Vad gör man om Galaxy Note8 inte snabbt laddar [felsökningsguide]

För närvarande finns det ett ökande antal Android-användare som kontaktar oss om snabbladdningsproblem på deras # GalaxyNote8. Det här felsökningsposten kommer att svara på att så förhoppningsvis kommer du att hitta detta material till hjälp.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Mjuk omstart

Under alla år med stöd för Android-enheter har vi sett en hel del problem eller mindre buggar fixade genom att helt enkelt starta om en enhet. Vissa fel är vanligtvis knutna till den aktuella operativsystem-sessionen, vilket innebär att de inte kan fortsätta att köra när Android har avbrutits. Detta är vanligtvis orsaken till att buggar ibland inte kommer tillbaka efter att du har startat om enheten. Orsaken till ditt problem kan också bero på ett mindre fel i operativsystemet, så om du inte har försökt att återställa din Note8 mjuk, är det nu rätt tid att göra det. Så här gör du en mjuk återställning på din Note8:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Tryck sedan på strömbrytaren medan du håller in volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Medan vi insisterar på att du gör en omstart på din Note8 just nu, är det verkligen en bra idé att regelbundet starta om din enhet. Se till att du startar om din Note8 en gång i några dagar för att minimera att buggar utvecklas.

Snabbladdningsfunktionen kan stanna av flera orsaker. Om en mjuk återställning inte löser din nuvarande problem med snabbladdning, se till att du gör våra förslag nedan för att åtgärda det.

Lösning 1: Kontrollera att snabbladdning är aktiverad

Medan snabbladdning är aktiverad som standard finns det en chans att du felaktigt har inaktiverat den någon gång innan du märkte problemet. Det är också möjligt att en falsk app, oavsett anledning, kan ha påverkat den så det är bra om du kan kontrollera status för snabbladdning. Att kolla:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Klicka på Enhetsunderhåll.
 3. Knacka på Batteri.
 4. Tryck på Avancerade inställningar och växla vid snabb kabelladdning

Lösning 2: Använd kända fungerande laddningstillbehör

Snabbladdningsfunktionen på din Note8 är en egenutvecklad teknologi som utvecklats av Samsung så att den kanske inte fungerar korrekt eller alls om laddningstillbehöret du använder inte uppfyller vissa parametrar. Helst bör du bara använda laddningskabeln och adaptern som medföljde din Note8. Om du är det, överväg att använda en annan uppsättning Samsung laddningskabel och adapter för Note8 och se om det kommer att lösa problemet. Vi föreslår att du gör samma sak om du använder efter marknadskabel och adapter.

Om du inte vill investera i en ny Samsung-kabel och laddare direkt, låna en känd arbetsuppsättning från en vän eller försök att ladda snabbt i en Samsung-butik.

Lösning 3: Försök stänga av skärmen när du laddar

Det finns en betydande skillnad i hastighet när du använder enheten medan du laddar och när du stänger av skärmen eller själva enheten. Det är möjligt att din Note8 faktiskt fortfarande kan ladda snabbt, men om du fortsätter att använda den medan den fyller på batteriet kan det finnas många appar eller tjänster som kör på samma sätt som tappar batteriet så mycket, vilket sänker laddningshastigheten ner till ett trick. För att kontrollera, överväg att stänga av skärmen eller telefonen och se om den fortfarande laddar snabbare. Om det gör det, är vår längtan rätt. Se nu från att se till att du lämnar telefonen eller skärmen av så att snabbladdning fungerar.

Lösning 4: Ladda i säkert läge

Om du tenderar att vara äventyrlig när det gäller appar, kan det komma en tid att du installerar en dålig. Rogue eller dåligt kodade appar är en verklighet i dagens Android-miljö och såvida du inte tar extra försiktighet för att tänka på vilka appar du ska lägga till, finns det alltid en chans att en av dina appar är dålig. Lyckligtvis för dig finns det ett enkelt sätt att kontrollera.

Safe Mode är ett bra verktyg för att veta om en app eller appar stör Android. I grund och botten fungerar det genom att blockera appar från tredje part, de som du har lagt till efter att du har installerat enheten första gången och bara tillåtet att förinstallerade appar fungerar. Så om snabbladdning fungerar i säkert läge men inte när du startar enheten igen till normalt läge kan du satsa att en av apparna är skyldig.

Så här startar du din Note8 till säkert läge:

 1. Stäng av telefonen. För att göra detta, håll intryckt på strömbrytaren och tryck på Ström av.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren för att starta om telefonen.
 3. När Samsung-logotypen visas på skärmen släpper du strömbrytaren och håller ner volymknappen.
 4. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills telefonen har slutat starta om.
 5. Safe Mode-logotypen visas längst ner till vänster på skärmen när detta är aktiverat. Se till att du letar efter problemet genom att ladda i säkert läge.

Om vi ​​misstänker att en tredje parts app är skyldig, bör du kunna ladda snabbt normalt i säkert läge men inte i normalt läge. Om detta är fallet måste du identifiera vad den problematiska appen är genom att göra dessa steg:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. Om snabbladdning fungerar i säkert läge, avinstallera en app som du tror kan orsaka problemet.
 4. Starta om telefonen till normalt läge och kontrollera om problemet finns.
 5. Om problemet återkommer upprepar du steg 1-4.

Lösning 5: Installera systemuppdateringar

Vissa buggar kan bara åtgärdas genom att implementera kodningsändringar i firmware och inget annat. Även om vi inte har något verktyg för att veta om orsaken till att snabbladdning på din Note8 slutade fungera, finns det verkligen inga andra giltiga skäl att hoppa över systemuppdateringar. Se till att manuellt leta efter uppdateringar under Inställningar> Programuppdatering för att se om det finns någon tillgänglig uppdatering för din Note8 just nu.

Lösning 6: Kontrollera laddningsporten för vatten eller vätska

Genom design laddar din Note8 inte om den upptäcker vatten, vätska eller fukt i laddningsporten. Vi vet också att vissa Note8- och S8-användare tidigare har stött på problem med snabbladdning när deras enhets laddningsport var våt. Om du nyligen tog med dig enheten nära vatten bör du tänka först på laddningsporten.

Vatten förångas på egen hand men om du tror att hamnen är våt kan du försöka hjälpa naturen att påskynda förångningsprocessen genom att placera enheten nära en värmekälla, som baksidan av en TV eller dator. Försök att inte exponera telefonen nära en direkt värmekälla, eftersom det kan skada de värmekänsliga komponenterna på moderkortet. Om du är säker på att det finns vatten eller vätska i porten, använd inte en hårfläkt eller en burk med tryckluft. Kom ihåg att din Note8 inte är vattentät och vattenbeständighetstekniken som den använder ofta misslyckas även vid normal användning. För att förhindra vattenskador, försök att inte skapa situationer där vatten kan skjutas in.

Lösning 7: Återställ inställningar

Funktionen för snabbladdning kan påverkas av felaktig programkonfiguration. För att säkerställa att din Note8 har rätt inställningar kan du återställa alla inställningar genom att göra dessa steg:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.
 6. Starta om din S9 och kolla om problemet.

Lösning 8: Återställ appinställningar

Vissa Note8-användare lyckades lösa problem med snabbladdning på sin enhet genom att helt enkelt återställa appens inställningar. Denna process säkerställer att alla standardkritiska appar och tjänster (och systemappar) inte är inaktiverade. Vissa appar eller tjänster kan inaktivera andra appar eller tjänster så det är bra om du kan återställa dem alla till sina standardvärden. Återställning av appinställningar har följande effekter:

 • aktiverar tidigare inaktiverade appar och tjänster
 • återställer standardappar för åtgärder
 • stänger av begränsningar för bakgrundsdata för appar
 • returnera appbehörigheter till standardvärdena
 • avblockera appaviseringar

Så här återställer du appinställningar på din S9:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Tryck på appar.
 3. Tryck på Fler inställningar (tre-punkts) ikon längst upp till höger.
 4. Klicka på Återställ appinställningar.

Lösning 9: Fabriksåterställning

Som det sista du kan göra är fabriksåterställning avsett att hantera alla långvariga möjligheter att problemet kan vara mjukvarorelaterat. Så här gör du om du inte har provat det:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter för att undvika att förlora dem.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Kontakta Samsungs support

Om inte någon av lösningarna ovan inte hjälper till att lösa problemet kan du anta att det finns ett hårdvarufel bakom det. Det kan vara en dålig laddningsport, strömhanterings-IC eller något annat okänt hårdvaruproblem. För att veta vad det är, måste du låta Samsung ta telefonen in för reparation.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.