Vad gör man om Galaxy A50 inte kommer att slås på | felsökning Ingen strömproblem

Det finns två allmänna skäl till varför din Galaxy A50 inte slås på. En är möjligheten att det finns dålig hårdvara som hindrar systemet från att starta upp eller slå på igen. Detta inträffar vanligtvis när en enhet har skadats fysiskt efter en droppe eller när den utsätts för vatten eller vätska. Det andra skälet är programvarufel. Den här felsökningsartikeln leder dig igenom stegen för att identifiera om problemet är endera av dem. Vi vill dock varna dig om att det här är sättet att fixa en trasslad eller trasig Galaxy A50. Om du har en misshandlad telefon, slösa inte din tid med att leta efter en mjukvarulösning. Kontakta istället Samsung omedelbart så att de kan diskutera dina reparationsalternativ. Om du tycker att en dålig app eller programvara är orsaken till problemet är det här inlägget för dig.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad gör man om Galaxy A50 inte kommer att slås på | felsökning Ingen strömproblem

Det kan finnas många skäl till varför en Galaxy A50 inte slås på. Den här guiden ska leda dig genom stegen om vad som behöver göras för att identifiera orsaken till problemet.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 1: Kontrollera om det finns dålig hårdvara

Ett av de vanligaste orsakerna till att elektronik eller telefoner inte startar är dålig hårdvara. Har din Galaxy A50 tappats eller drabbats av något hårt innan du märker att den inte kommer att slås på? Om svaret på det är ja, kan du ha ett fysiskt fel. Det finns förmodligen inte mycket du kan göra just nu och din telefon är förmodligen död. I många gånger är allvarlig händelse som skadar hårdvaran och leder till att telefonen inte startar upp allvarligt. Det finns ingen programjustering som kan göras för att fixa en fysiskt skadad del. Om det finns allvarliga skador på moderkortet för närvarande finns det bara två alternativ för dig: antingen har du reparerat eller bytt ut enheten. Detsamma gäller om skadorna på hårdvara kommer från exponering för vatten eller vätska. Så om det finns uppenbara indikationer på att enheten har drabbats av hårdvarufel, behöver du inte söka programvarulösningar alls. Du måste kontakta Samsung direkt så att de kan kontrollera telefonen och ge dig råd om detta.

Men om din Galaxy A80s No Power-problem plötsligt händer och du är säker på att den inte tappades, utsattes för element eller lidit någon fysisk skada (eftersom du känner till telefonens historia), måste det finnas en programvara -relaterat skäl till det. I så fall föreslår vi att du fortsätter med felsökningsstegen nedan för att ta reda på var problemet kommer ifrån.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 2: Fyll på batteriet

Ladda din telefon. Det här är den andra saken du vill göra i det här fallet. Många Android med detta problem glömmer vanligtvis det faktum att telefonen helt enkelt har slut på saft. För att kontrollera om det är fallet är allt du behöver göra att låta telefonen ladda under en tid. I den här guiden föreslår vi att du låter den ladda i minst 30 minuter. Se till att du inte avbryter laddningssessionen genom att slå på telefonen igen. Om din enhet slås på efter det, se till att även kalibrera operativsystemet och batteriet med följande steg:

 1. Töm batteriet helt. Detta innebär att du använder din enhet tills den stängs av av sig själv och batterinivån läser 0%.
 2. Ladda telefonen tills den når 100%. Se till att använda originalladdningsutrustning för din enhet och låt den ladda helt. Koppla inte ur enheten i minst två timmar till och använd den inte heller under laddning.
 3. Koppla bort enheten efter den förflutna tiden.
 4. Starta om enheten.
 5. Använd din telefon tills den slutar gå slut.
 6. Upprepa steg 1-5.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 3: Kontrollera laddningstillbehör

Om din Galaxy A50 fortfarande inte kommer att slås på just nu är det en bra idé att kontrollera om det finns problem med laddningskabeln och adaptern. Du måste göra detta även om det inte finns några uppenbara tecken på skador på USB-kabeln och adaptern. Försök att låna en originaluppsättning av Samsung-kabel och adapter för Galaxy A50. Om det inte är möjligt kan du besöka din lokala Samsung-butik och prova sin egen Galaxy A50-kabel och adapter.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 4: Bekräfta att skärmen fungerar

En annan möjlig orsak till att din telefon kan visas ut just nu är en skadad skärm. Om telefonen fortfarande vibrerar, avger ljudmeddelanden eller visar LED-ljus kan det vara problem med skärmen. Detta händer vanligtvis när en enhet tappas och skärmen är splittrad. I princip är det som händer att skärmen är skadad men moderkortet fungerar fortfarande normalt. Eftersom skärmen är porten till systemet måste den dock fixas först så att du kan fortsätta använda din enhet. Om skärmen inte alls lyssnar måste du skicka telefonen till Samsung så att den kan repareras först. Om allt är väl inuti, bör din telefon fungera normalt efter det.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 5: Kontrollera laddningsporten

En annan grundläggande sak som du måste göra om din Galaxy A50 inte slås på är att inspektera laddningsporten visuellt. Detta är den del där det är mest utsatt för smuts, ludd, skräp eller främmande föremål som användarna vanligtvis inte bryr sig om alls. Om det finns något i porten som hindrar laddningskabeln från att komma i kontakt med kontakterna kan det hända att ladda telefonen är långsam eller inte alls. Om din A50 har tömt batteriet och det finns ett problem med laddningsporten kan det inte vara grundorsaken till problemet att ladda inte. Om du tycker att laddningsporten är smutsig kan du prova att rengöra den med en burk med tryckluft. Stick inte in något för att undvika att systemet skadas.

Om porten är klar och det inte finns någon synlig skada på den alls, vill du gå vidare och fortsätta till nästa felsökningssteg.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 6: Utför en mjuk återställning

Om problemet kommer tillbaka efter att ha startat om appen själv är nästa sak du vill göra en mjuk återställning. Detta bör rensa systemet och eventuellt också bli av med buggen. För att göra det, tryck helt enkelt på strömbrytaren och volym ned-knapparna i cirka 10 sekunder . Släpp knapparna när telefonen har startat om. Detta är vanligtvis effektivt för att rensa buggar som utvecklats när ett system lämnas igång under en tid. Vi föreslår att du startar om din A50 med den här metoden minst en gång i veckan för att minska risken för buggar.

För vissa Galaxy A50 kan det finnas något annorlunda sätt att komma fram till samma metod. Här är hur:

 1. Tryck och håll ned Power + Volume Down-knapparna i cirka 10 sekunder eller tills enhetens strömcykel går. Låt flera sekunder innan skärmen Underhållsstartläge visas.
 2. Välj Normal start från skärmen Underhållsstartläge. Du kan använda volymknapparna för att bläddra igenom tillgängliga alternativ och den nedre vänstra knappen (under volymknapparna) för att välja. Vänta i upp till 90 sekunder tills återställningen är klar.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 7: Starta till Safe Mode

Dåligt kodade eller dåliga appar kan ibland störa Android och orsaka problem. Om din Galaxy A50 började fungera konstigt eller slutade ladda efter installation av en ny app, försök ta bort den och se vad som händer. Om problemet kvarstår, eller om du inte kan fastställa den exakta appen, fortsätter du att felsöka för risken för en dålig app från tredje part. För att göra det vill du starta om enheten till säkert läge. Så här gör du:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren tills Power off-fönstret visas och släpp sedan.
 2. Tryck och håll ner strömmen tills Prompt-läget visas och släpp sedan.
 3. För att bekräfta, tryck på Säker-läge.
 4. Processen kan ta upp till 30 sekunder att slutföra.
 5. Vid omstart visas ”Safe mode” längst ner till vänster på startskärmen.

Kom ihåg att tredjepartsapplikationer är inaktiverade i det här läget, så det du kan använda är förinstallerade appar. Om pekskärmsfrågan inte visas i säkert läge, betyder det att problemet beror på en dålig app. Avinstallera appen som du nyligen installerade och se om det kommer att fixa det. Om problemet kvarstår, använd processen för eliminering för att identifiera den falska appen. Här är hur:

 1. Starta till säkert läge.
 2. Kolla efter problemet.
 3. När du har bekräftat att en tredjepartsapp är skylden kan du börja avinstallera appar individuellt. Vi föreslår att du börjar med de senaste du lagt till.
 4. När du har avinstallerat en app startar du om telefonen till normalt läge och kontrollerar om problemet finns.
 5. Om din A50 fortfarande är problematisk, upprepa steg 1-4.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 8: Start till alternativa lägen

En annan möjlig orsak till att din A50 inte slås på kan ha något att göra med Android-operativsystem. Även om det är sällsynt kan uppdateringar eller systemomfattande förändringar ibland orsaka allvarliga kodproblem som kan förhindra Android från att starta upp ordentligt. Detta kan manifestera sig genom att inte starta om, ha fastnat i Samsung-logotypskärmen eller att inte slå på igen efter att ha stängts av. Om orsaken till problemet är ett fel på Android OS bör du fortfarande kunna starta om enheten till andra mjukvarumiljöer som återställningsläge eller nedladdningsläge. Dessa startlägen är oberoende av Android och används av Samsung-tekniker för att diagnostisera programvaruproblem. För att kontrollera om du har ett Android-problem bör du överväga att starta din enhet till någon av dem. Om din surfplatta startar till återställningsläge kan du kanske lösa problemet genom att torka av cache-partitionen eller göra en fabriksåterställning. I Ladda ner MOde, det enda du kan göra där, är att byta programvaran igen. Om du inte har hört talas om termen som blinkar tidigare eller om du inte är säker på att göra det själv, bör du söka hjälp från Samsung.

Nedan följer sätten att starta till antingen återställningsläge eller nedladdningsläge:

Hur du startar upp en Galaxy A50 till återställningsläge

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).

Hur du startar upp en Galaxy A50 till nedladdningsläge

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. Du vet om du är i nedladdningsläge när du ser en skärm som säger "Hämta ..."
 4. Kom ihåg att om skärmen fungerar i något av dessa lägen är det ett tydligt tecken på att du har ett Android OS-problem. Se till att fabriken återställer enheten i återställningsläget för att fixa den.

Galaxy A50 slår inte på fix nr 9: Få hjälp från Samsung

Som diskuterats kort ovan är denna guide avsedd att hjälpa Galaxy A50-användare som har problem med att slå på sina enheter på grund av programvarurelaterade problem. Om inget av ovanstående förslag har fungerat hittills kan du anta att orsaken är något utanför enheten. Det kan finnas en okänd maskinvarufel som förhindrar att telefonen startar. Det är av den anledningen du vill låta Samsung kontrollera telefonen. Besök ditt lokala Samsung Service Center eller kontakta dem per telefon för att ställa in reparation eller utbyte.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.