Vad gör man när din Apple iPhone 8 inte slås på? [Felsökningsguide]

Så du får äntligen tag på Apples senaste flaggskeppssmartphone, iPhone 8 och du är väldigt glad. Men sedan plötsligt fastnar det på svart skärm och slås inte på oavsett hur hårt du försöker. Och nu undrar du vad du ska göra härnäst? Fortsätt läsa och få hjälp.

Mobila enheter, i synnerhet smartphones, kan undergå olika typer av problem antingen hårdvara eller programvarorelaterade. Bland de vanligaste enhetsproblemen som många smarttelefonanvändare stöter på är på ström, som när enheten inte slås på, inte laddas och liknande. Även avancerade smartphone-varianter som Apples senaste flaggskepp - iPhone 8 kan också vara i oroligt tillstånd. Och du läser förmodligen det här inlägget eftersom du redan har problem och försöker hitta några sätt att få hjälp med att återföra din nya iPhone igen. I så fall kan du lika gärna överväga att läsa hela innehållet.

I det här inlägget är de möjliga orsakerna till varför din nya iPhone 8 inte slås på och vad som bör göras för att fixa det för gott. Läs vidare för att avgöra grundorsaken och ta itu med problemet själv innan du tar en resa till en Apple Genius-bar.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Varför slår inte din iPhone 8 på?

Många människor skulle omedelbart sätta skylden på felaktig hårdvara när deras iPhone inte startar. Men tvärtom, de flesta strömproblem i mobiltelefoner utlöses av programvarufel eller mindre programvarufel. Det finns dock vissa fall där ett komplicerat hårdvaruproblem påverkar det.

Så då kanske du undrar hur programvaran kan förhindra din nya iPhone från att slå på? Som svar på det, försök att tänka på vad som händer när ett datorprogram plötsligt kraschar. När detta händer kommer du att märka att din dator eller andra processer på samma sätt skulle börja fungera felaktigt. Ofta blir programmet eller datorsystemet själv inte svarande medan datorns skärm i andra fall blir svart. Samma sak kan hända med din iPhone när en app kraschar eller när ett programfel påverkar den normala driften av din iPhone: s operativsystem. Ett programfel kan orsaka att din iPhone fastnar på svart skärm och svarar inte. Med tanke på dessa relevanta symtom kanske du tror att din iPhone inte slås på men att den faktiskt är påslagen hela tiden bara att den sitter fast på svart skärm.

Det finns emellertid också andra fall när du också bör överväga möjligheten att din iPhone kan ha någon slags hårdvaruskada och orsaken till att den inte slås på. Detta är troligtvis fallet om du har tappat det eller har utsatts för vätska. Dessa fall kan ha orsakat fysiska eller vätskeskador på vissa komponenter, vilket resulterat i att din iPhone inte slås på. Tyvärr i detta fall skulle teknisk tjänst redan vara nödvändig.

Hur fixar du din iPhone 8 som inte kommer att slås på?

Med tanke på att det inte finns några skador på någon av dina iPhone-komponenter, är din chans att få en lösning på problemet i slutet större. Nedan beskrivs rekommenderade generiska lösningar och lösningar du kan prova på.

Börja så mycket som möjligt med att tänka på vad som har hänt innan problemet startar. Till exempel började din iPhone 8 fastna på svart skärm eller kommer den inte att slås på efter installation av nya appar eller programuppdatering? Om du gör det kommer du att hjälpa dig att isolera problemet, tillämpa snabbt rätt lösning och spara tid och ansträngning från att göra onödiga felsökningsförfaranden.

Men om du inte kunde fastställa den bakomliggande orsaken till problemet kan du behöva prova var och en av följande lösningar och se hur det fungerar. Testa din iPhone 8 efter att ha utfört varje metod för att avgöra om problemet redan har lösts. Testa nästa tillämpliga lösningar vid behov.

Första lösningen: Tvinga din iPhone 8 att starta om.

En kraftåterstart gör samma sak med den vanliga omstarten (mjuk återställning). Det rekommenderas starkt att fixa en iPhone som frysas eller som inte svarar på beröring. Detta kan också vara den lösning du behöver, särskilt om problemet utlöses av mindre programvarufel som orsakade att en app eller iPhone i sig inte svarar. Om detta är orsaken kan det hända att en kraftåterstart på din iPhone 8 kan fixas. Apple har ändrat metoden för att tvinga omstart på båda sina senaste flaggskepps-iPhoner. Så här görs:

  1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
  2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
  3. Slutligen, tryck och håll ned sidoknappen (Power) tills Apple-logotypen visas.

Obs: Sleep / Wake-knappen kallas nu officiellt Sidoknappen för iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X.

Andra lösningen: Ge det mer tid att ladda.

Om en kraftåterstart inte kommer att göra något gott och att din iPhone 8 fortfarande inte slås på, försök att koppla in den och låt den ladda i upp till en timme. Det är möjligt att din iPhone har slut på ström eller att batteriet är helt tömt eller tömt. Vanligtvis tar det längre tid för en iPhone att slå på, särskilt när den är tömd. Med det sagt, ge det mer tid att ladda.

Se också till att din laddare fungerar. Om möjligt kan du försöka använda en annan laddare om du har lite extra laddare till din iPhone. Om du gör det kommer du att hjälpa dig att avgöra om det är en laddningsfråga eller strömproblem på iPhone.

Normalt om allt är okej bör laddningsindikatorn visas på skärmen några minuter från laddningen. Om du inte ser laddningsskärmen på en timme eller ser några relevanta varningar som att ansluta till ström, kontrollera uttaget, USB-kabeln eller nätadaptern, kontrollera och se till att allt är ordentligt anslutet och inte skadat.

Om möjligt kan du försöka ladda din iPhone med hjälp av flera olika strömkällor, som väggladdare till en USB-port på din bärbara dator. Om din iPhone laddas med en strömkälla men inte via den andra, är problemet på den speciella laddaren och inte din iPhone.

Andra förslag

Om du fortfarande inte kunde sätta på eller ladda din iPhone 8 kan du prova dessa andra alternativ:

  • Kontrollera din blixtkabel, även känd som iPhone-kabeln. Verkar vara en av de vanligaste orsakerna till iPhone-problem i samband med laddning och dataöverföringar är skadade blixtkablar eller iPhone-kablar som används. För att utesluta möjligheten att kablarna orsakar problemet, försök att ladda din iPhone med både en USB-port på en dator och en väggadapter som medföljde din iPhone. Om blixtkabeln fungerar med en men inte den andra, fungerar din kabel. Om du misstänker eller upptäcker att Lightning-kabeln är skadad kan du ställa in en tid på Genius Bar för reparation eller garanti för blixtkabel, om detta är berättigat.
  • Anslut din iPhone 8 till datorn och försök öppna den i iTunes. Om din dator känns igen i iTunes betyder det att din enhet slås på men sitter fast på svart skärm. Du kan försöka återställa din iPhone i iTunes, ställa in den som ny och se vad som händer efter det.
  • Sätt din iPhone 8 i DFU-läge. Enhets Firmware-uppdateringsläge eller DFU-läge är en djupare typ av iOS-återställningsläge som används för att hantera oansvarliga iPhoner. Du kan välja att försöka använda den här metoden för att komma åt ditt iPhone-system och återställa fabriksinställningarna om möjligt. För att göra detta måste du ansluta din iPhone 8 till en dator och sedan använda iTunes för att komma åt din enhet. Du kan hänvisa till stegen för hur du sätter din iPhone 8 i DFU-läge och utför en återställning av DFU-läge med iTunes, publicerat på vår dedikerade handledningssida.
  • Kontakta Apple Support eller din iPhone-operatör. Om problemet kvarstår och att din iPhone fortfarande inte slås på, eller fastnar på svart skärm efter kraftstart och laddning, bör du nu överväga att eskalera problemet till din enhetsoperatör eller Apple Support. Du kan välja att söka ytterligare hjälp för att utföra mer avancerade felsökningsförfaranden eller utnyttja service eller reparationsgaranti.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.