Vad gör man med Samsung Galaxy A3 som gick helt död och inte kommer att slås på (enkla steg)

När en telefon stängs av av sig själv plötsligt utan någon uppenbar orsak eller anledning, kan det vara något fel med hårdvaran. Åtminstone är det det första som tänker på, särskilt om det blir helt dött och inte längre skulle slå på eller svara. Men jag har personligen stött på problem där en telefon slutar svara men problemet är ett resultat av en fast programkrasch. Detta kan bara vara fallet med några av våra läsare som ägare Samsung Galaxy A3-enheter som rapporterade liknande symptom.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din telefon och eftersom det inte är första gången jag stöter på det här problemet känner jag redan till en lösning eller två som kan återuppliva din telefon. Det är om din telefon inte har några tecken på fysisk och / eller vätskeskada eftersom om det finns så är det en annan historia. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget på något sätt kan hjälpa dig.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar Galaxy A3 som blev helt död och inte kommer att slås på

Även om detta kan verka som ett mycket allvarligt problem eftersom din telefon inte svarar redan, är det för det mesta bara ett problem med firmware. Det måste vi åtminstone utesluta innan du bestämmer dig för att ta med din telefon till en lokal butik för att få en tekniker att titta på den. Med det sagt, här är vad jag föreslår att du gör åt det:

Första lösningen: Utför tvungen omstart

Detta är för att ta itu med möjligheten att detta bara kan vara ett annat fall av firmwarekraschen. Om du har försökt att dra ut batteriet på din grundläggande telefon för att få den att svara igen, det är precis anledningen till att du skulle behöva göra detta bara för att din Galaxy A3 inte har ett löstagbart batteri. Så istället för att dra ut batteriet, behöver du bara göra en kombination för att simulera batteridrag ...

 • Tryck och håll in volymen och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller mer.

Om du lyckas göra detta kan du se att din telefon startar upp normalt och det kan vara slutet på problemet. Om din telefon fortfarande inte svarar ens efter att ha gjort det, kan du försöka göra följande:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte.
 2. Håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna hållna ihop i 10 sekunder eller mer.

Med andra ord, du gör i princip det första förfarandet bara för att du ser till att strömknappen hålls intryckt efter volymknappen för att göra det annars kommer inte att få samma resultat.

När du har kontrollerat att du har gjort allt på rätt sätt och att din telefon fortfarande inte svarar, försök sedan att göra nästa procedur.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar en Samsung Galaxy A3 som fastnar i startlopen, kommer inte att fortsätta starta upp [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 som kom in i bootloop och inte kan starta [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy A3 som har en svart skärm och inte svarar men mjuka knappar lyser [Felsökningsguide]
 • "Tyvärr har Google Play Services slutat" dyker upp Samsung Galaxy A3 [Felsökningsguide]

Den andra lösningen: Ladda din telefon och gör tvungen omstart igen

Ett av symtomen på en firmwarekrasch är att telefonen inte svarar när den är ansluten till laddaren. Och även om det inte är något allvarligt problem att ha ett urladdat batteri, kan det hända att vissa telefoner och hårdvarukomponenter kraschar om du tillåter att telefonen tar slut och det kan vara fallet här. För att ta itu med det här är vad du behöver göra:

 1. Anslut laddaren till ett fungerande nätuttag. Använd en kabelladdare för detta.
 2. Anslut din telefon till laddaren med den ursprungliga kabeln.
 3. Oavsett om din Galaxy S9 visar laddningsskyltarna eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i 10 minuter.
 4. Tryck och håll ned Volym ned-knappen och släpp den inte.
 5. Håll den intryckt och håll ner strömbrytaren.
 6. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Om din telefon verkligen tömmer batteriet och dess firmware kraschade, bör den starta upp nu efter att du har gjort den här proceduren. Men om det förblev svarsfri och du inte har märkt några förbättringar, är det dags att ta det tillbaka till butiken eller butiken så att en tekniker kan kontrollera det för dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • "Tyvärr har kontakter stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy A3 [Felsökningshandbok]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy A3 (2017) med fel "Tyvärr har kameran stannat" [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A3 (2017) som fortsätter att visa "Tyvärr har telefonen stoppat" -fel [Felsökningsguide]
 • "Tyvärr har kontakter stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy A3 [Felsökningshandbok]