Vad gör du om skärmen på din Samsung Galaxy J7 börjar flimra [Felsökningsguide]

Det som gör att skärmens flimrande problem är lite komplicerat är det faktum att både firmware- och maskinvaruproblem kan orsaka det. Det händer inte bara Samsung Galaxy J7 utan också enheter och den mest utmanande delen är att avgöra vad som orsakade den. När du väl känner till orsaken skulle det vara mycket lättare att fixa det förutsatt att problemet inte riktigt är med hårdvaran.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med det här problemet med J7 som är föremål för vår felsökning. Vi kommer att försöka ta hänsyn till varje möjlighet och utesluta var och en av dem tills vi kan ta reda på vad som orsakade det. Så om du äger den här telefonen och för närvarande bugges av en liknande problem, kanske du vill fortsätta läsa nedan eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig.

Nedan följer två av de problem som skickas av våra läsare och är relevanta för vad vi hanterar här. Ta dig tid att läsa dessa problem så att du skulle veta hur det händer med andra.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Samsung Galaxy J7-skärmen börjar flimra utan uppenbar orsak eller orsak

Återigen är den mest utmanande delen i detta problem att bestämma vad som orsakade den flimrande så vi måste överväga möjligheten att det bara orsakas av en app, så går vi efter firmware. När det gäller hårdvaruproblemet finns det bara så mycket vi kan göra åt det eftersom den delen måste hanteras av en tekniker. Innan vi hoppar till våra felsökningssteg kan du försöka läsa följande problem som skickades av vår läsare ...

Problem : Hej killar. Jag har J7-telefonen jag köpte för 3 månader sedan och medan jag inte riktigt har stött på allvarliga problem med det fanns det problem som fortsatte att upprepa men jag kunde fixa dem. Nyligen dök emellertid ett annat problem upp och den här gången är det lite allvarligt och jag är verkligen orolig eftersom skärmen fortsätter att flimra. Det finns tillfällen då telefonen bara blir svart men slås på igen efter några sekunder. Det finns också tillfällen när det flimrar i några sekunder innan det försvinner. Jag är ganska säker på att detta problem inte orsakas av en fysisk eller vatten skadad eftersom min telefon inte har tappats eller har kommit i kontakt med någon form av vätska. Det är därför jag verkligen är orolig för det kan vara ett tillverkningsproblem. Kan du hjälpa mig med det? Tack.

Felsökning : Nu när du redan har en aning om hur det här problemet inträffar för andra användare är det dags att ta itu med det, men vi måste också ta hänsyn till det faktum att du kan ha många filer och data som är lagrade i din telefon. Så vi försöker göra de säkra procedurerna innan vi går till en mer generell felsökning som kan påverka dina filer. Här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Observera telefonens skärm i säkert läge

Vi måste utesluta möjligheten att en av apparna som du installerade kan orsaka problemet. Så måste du starta om din telefon i säkert läge, det är en Android-miljö som tillfälligt inaktiverar alla tredjepartsappar. Om problemet orsakas av en av apparna kommer naturligtvis problemet med skärmflimrande att lösas i det läget. Så här startar du din J7 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Antagande att flimringen stannar i det här läget, då måste du hitta appen som kan orsaka problemet och sedan försöka uppdatera, återställa eller till och med avinstallera det bara för att veta om problemet fixas. Så här gör du de sakerna i din telefon ...

Hur du uppdaterar appar på din Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på menyknappen, trycker på Inställningar och sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur man rensar app-cache och data på Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på MER> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar appar från din Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Men om skärmen fortfarande flimrar i säkert läge, måste du följa fast programvaran.

Steg 2: Prova att torka av cache-partitionen eftersom vissa cachar kan vara skadade

Tillfälliga filer skapade av systemet som kallas “cachar” spelar en riktigt stor roll för att se till att telefonens prestanda är på optimal nivå. När några av dem blir skadade kan saker som skärmflimrande, app kraschar, tröghet etc. uppstå. I det här steget kommer jag att leda dig genom att starta din telefon i återställningsläge och sedan torka av cache-partitionen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om skärmen fortfarande flimrar efter att torka av cache-partitionen måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din Galaxy J7

Detta utesluter möjligheten att detta problem beror på ett firmwareproblem. Det är nödvändigt att du gör detta innan du tar med dig telefonen till en butik och tar en teknisk titt på den. Så länge problemet har något att göra med firmware, kan det här proceduren åtgärda det. Men alla dina filer och data kommer att tas bort varför du måste göra en säkerhetskopia av saker du inte vill tappa eftersom du inte kommer att kunna återställa dem efter återställningen. Efter säkerhetskopieringen rekommenderas att du inaktiverar Factory Reset Protection så att du inte låses ur enheten efter återställningen.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection på Galaxy J7

För att stänga av enheten mot stöld måste du logga ut från ditt Google-ID på enheten och välja att inte logga in med ett Google-ID till några Google-tjänster. När du loggar in med ett Google-ID till någon tjänst och ställer in en PIN-kod, lösenord eller fingeravtryckslås, aktiverar du automatiskt stölden. Så här loggar du ut från ditt Google-ID:

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Klicka på Mer.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Samsung Galaxy J7

Förutsatt att du redan har säkerhetskopierat dina filer och data och inaktiverat FRP: n följer du dessa steg för att starta om din telefon i återställningsläget och göra Master Återställ.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om problemet fortfarande uppstår efter återställningen, ta sedan din telefon till butiken och låt teknikern hantera problemet åt dig eftersom det kan ha något att göra med hårdvaran.

Galaxy J7-skärmen började flimra efter den tvingade firmware-uppdateringen

Medan vår läsare positivt sa att detta problem började hända efter en uppdatering, kan vi fortfarande inte säga att det verkligen var uppdateringen som krossade telefonen. Försök att läsa problemet nedan och hoppa sedan till felsökningsförfarandet ...

Problem : Hej droid kille. Jag köpte nyligen en ny J7-telefon som en uppgradering från min J5. Hur som helst, jag får hela tiden problem med skärmen. Du vet, när skärmen visar någon form av statisk och flimrande på och av. Det finns inget betydande som hände med det förutom den tvingade uppdateringen men jag är inte riktigt säker på om det är det som orsakar detta problem. Om du har någon aning om hur du fixar detta, kan du snälla hjälpa mig.

Felsökning : I grund och botten är det här problemet detsamma som det vi hanterade i det föregående problemet, men skillnaden är att problemet kan ha börjat efter en uppdatering. Så det är en fråga vi måste ta och med det sagt, här är vad jag föreslår att du gör:

Steg 1: Starta din telefon i återställningsläget och torka cache-partitionen

Det här är en mycket viktig procedur eftersom det alltid finns en möjlighet att den senaste uppdateringen skadade några av cacharna som systemet använder. Att rensa cache-partitionen kommer definitivt att ta bort alla systemcacher, men de kommer att ersättas under omstarten efter att de har raderats.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 2: Säkerhetskopiera filer och återställ din telefon

Jag föreslår att du försöker starta upp din telefon i säkert läge först innan återställningen bara för att veta om flimringen fixas. Om situationen fortfarande är densamma, säkerhetskopiera dina filer och data och återställ sedan din enhet.

 1. På startsidan klickar du på appar-ikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Radera alla.

Om problemet fortfarande uppstår efter det är det dags att ta med din telefon till butiken.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.