Vad gör du om mikrofonen inte fungerar på din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)

Vi har läsare som rapporterade att mikrofonen med deras Samsung Galaxy S9-enheter inte längre fungerar. Jag undersökte detta och nådde ut till ägare som har stött på problemet och jag blev förvånad över att veta att det finns så många som faktiskt har upplevt det. Vissa kunde fixa problemet medan andra inte var så lyckliga. Många av dem som inte har fixat sitt problem fick en ersättningsenhet bara för att ta reda på att problemet fortfarande händer. Så det verkar som om detta inte är ett problem med firmware, kan det vara med hårdvaran.

I det här inlägget kommer jag att dela med några av de lösningar som föreslogs av våra läsare som har stött på detta problem. Om du är en av ägarna som har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom den här artikeln kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan något annat men om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte när vi erbjuder detta

Hur du felsöker din Galaxy S9 med en mikrofon som inte längre fungerar

Följande är några av de lösningar som kan fungera för dig. Försök se om du kan få mikrofonen på din telefon att fungera igen efter att ha gjort en procedur eller två. Observera att detta är ett utbrett problem och efter felsökning av din enhet och problemet fortsätter har du alltid ett alternativ att föra tillbaka telefonen till butiken för att få den ersatt och / eller reparerad.

Första lösningen: Tvinga stäng Bixby Voice

Detta är ett av förslagen från våra läsare som har stött på detta problem och faktiskt kunde fixa det. Men det kanske inte fungerar för andra eftersom det beror på vad orsaken till att mikrofonen i din Galaxy S9 inte längre fungerar är. Denna lösning fungerar i fall där Bixby Voice stör funktionen hos vissa tjänster. Om mikrofonen inte fungerar oavsett vilken app du använder, så är den här lösningen åt dig. Så här tvingar du stoppa Bixby Voice:

 1. Öppna inställningar .
 2. Tryck på appar .
 3. Välj Bixby Voice.
 4. Tryck på Force Stop .

Efter att ha gjort detta kan du försöka spela in din röst med standard röstinspelaren eller skapa en video med kameran för att veta om mikrofonen fungerar korrekt.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med svart skärm och blått ljus blinkar (enkla steg)
 • Hur du fixar snabb batteriladning på din Samsung Galaxy S9 efter installation av ny uppdatering (enkla steg)
 • Trådlös laddningsbugg i Galaxy S9, “laddning pausad” -fel visas fortfarande [felsökningsguide]
 • Hur du fixar snabb batteriladning på din Samsung Galaxy S9 efter installation av ny uppdatering (enkla steg)
 • Hur man fixar Galaxy S9 ofullständigt anslutningsfel vid laddning [felsökningsguide]
 • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy S9 som inte laddas och visar "fuktdetekterat" -fel (enkla steg)

Andra lösningen: Återställ app med problem

För användare som har problem med mikrofonen när du använder vissa appar kan ditt problem vara begränsat till appen. Om till exempel mikrofonen inte fungerar när du använder Messenger, kan det bara vara ett mindre problem med Messenger och det bästa man kan göra åt det är att återställa appen i fråga.

 1. Öppna inställningar .
 2. Tryck på appar .
 3. Välj app du har problem med.
 4. Knacka på Lagring .
 5. Tryck på Rensa cache för att rensa appens cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Gör samma sak med andra appar som du också har problem med.

Tredje lösningen: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Det fanns fall där mikrofonen slutade fungera efter att vissa inställningar har ändrats. Om du är säker på att orsaken till problemet beror på vissa inställningar som du har ändrat, är det inte något problem alls. Det finns en sak du kan göra för att göra allt till normalt igen och det är att återställa alla inställningar. Detta kommer att föra tillbaka telefonen till sin fabrikskonfiguration men ingen av dina filer och data kommer att raderas så det är säkert.

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

Å andra sidan, om mikrofonen bara slutade fungera utan uppenbar anledning och att tidigare metoder inte fungerade, måste du återställa din telefon eftersom det är möjligt att det är ett problem med firmware. Innan du gör det måste du dock säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de kommer att raderas under processen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Fjärde lösningen: Uppdatera firmware

När återställningen och mikrofonen fortfarande inte fungerar kan du försöka se om det finns en uppdatering tillgänglig för din enhet. Det är en utbredd problem och många har faktiskt rapporterat det till Samsung och fixar rullas ofta ut tillsammans med uppdateringar av firmware. Om det inte finns någon uppdatering, bör du ta tillbaka den till butiken där du köpte den så att de kommer att ersätta den med en ny.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur man fixar en Samsung Galaxy S9 som håller bort frånkopplingen från Wi-Fi-nätverk (enkla steg)
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S9 som håller på att förlora signal, service tappar problem (enkla steg)
 • Galaxy S9-ljudaviseringar för e-post fungerar inte, Outlook-app inget meddelandeljud för prioriterade avsändare
 • Hur man fixar en Samsung Galaxy S9 som inte har något ljud eller ingen ljudutgång (enkla steg)
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra om ditt SD-kort inte upptäcks på din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)