Vad gör du om Instagram fortsätter kraschar på din Samsung Galaxy A5 (enkla steg)

Program kraschar då och då och det har inget att göra med maskinvarans specifikationer på din enhet. Tja, naturligtvis kan smarttelefoner på startnivå stöta på det mer än premiumprodukter, men oavsett modell för din telefon kan du behöva hantera det problemet oftare än du tror. Vi har några läsare som kontaktade oss eftersom Instagram-appen i deras Samsung Galaxy A5 började krascha. Vi känner oss tvungna att ta itu med det här problemet till gagn för våra läsare.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du felsöker din telefon med Instagram som fortsätter att krascha. Jag kommer att dela med dig den lösning vi har använt för att hantera sådana frågor. Detta är inte det första våra läsare kontaktade oss om sådana problem så vi vet redan en sak eller två som kan hjälpa dig att lösa problemet med din telefon så att det fungerar perfekt igen. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande har liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur man fixar Galaxy A5 med Instagram-appen som fortsätter att krascha

När en app kraschar kan det hända två saker; antingen får du felmeddelandet som i detta fall säger "Tyvärr har Instagram stannat" eller så stänger appen av sig själv efter några minuters användning. Oavsett vilket symptom du får är problemet detsamma och här är vad du behöver göra för det:

Starta om din telefon - det här är det första du bör göra eftersom det kanske bara är ett resultat av ett mindre fel i systemet. Ta lite tid på att starta om telefonen och öppna Instagram efter omstarten för att bekräfta om problemet är rätt. Om inte, försök genomföra den tvingade omstarten genom att hålla in volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder. Din enhet startar om som den vanligtvis gör men minnet uppdateras och alla appar, tjänster och kärnfunktioner laddas om. Verifiera ännu en gång om problemet är fixat och om inte, gå vidare till nästa lösning.

RELEVANTA POSTER:

  • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) som visar "Tyvärr har kameran stannat" -fel [Felsökningsguide]
  • Hur du fixar din Samsung Galaxy A5 (2017) med “Tyvärr har processen com.android.phone slutat” -fel [Felsökningsguide]
  • Gmail stängs av sig själv på Samsung Galaxy A5 efter en firmware-uppdatering [Felsökningsguide]
  • Hur man fixar Samsung Galaxy A5 med Pandora-appen som fortsätter att krascha (enkla steg)
  • Hur fixar Samsung Galaxy A5 som inte kommer att spela upp videor, uppmanar felet "kan inte spela video"? [Felsökningsguide]

Återställ Instagram - när det gäller applikationer betyder en återställning att rensa cache och data. Om du gör detta kommer appen att återgå till standardinställningarna och konfigurationen. Om problemet bara är begränsat till appen räcker det för att lösa problemet. Så efter att du har återställt Instagram öppnar du den för att veta om appen fortfarande kraschar eller om felet fortfarande skulle dyka upp och om det fortfarande gör det, prova nästa lösning.

Avinstallera Messenger och installera om den - efter att ha rensat cacheminnet och data för appen och den fortsätter att krascha är det dags att se till att du har den senaste versionen av appen som körs på din telefon men istället för att uppdatera den är det bättre att bara avinstallera den och ladda ner det sedan igen från Play Store.

Om det behövs kan du behöva återställa din telefon för att få den en ny start. Du kanske måste ställa in enheten igen efter återställningen men jag är säker på att den kommer att lösa problemet.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

  • Vad du ska göra med din Samsung Galaxy A5 (2017) som fortsätter att visa "fuktapptäckt" -fel [Felsökningsguide]
  • Samsung Galaxy A5 laddar inte längre och visar hela tiden "fuktdetekterat" -fel [Felsökningsguide]
  • Hur fixar du din Samsung Galaxy A5 som stängdes av på egen hand och inte kommer att slås på igen [Felsökningsguide]
  • Hur man fixar Samsung Galaxy A5 (2017) svart skärm av dödsfrågan [Felsökningsguide]
  • Vad du ska göra om din Samsung Galaxy A5 (2017) fortsätter att visa "fuktapptäckt" varning [Felsökningsguide]