Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]

Behöver du hantera eller flytta några filer från din Samsung Galaxy S9 till din dator men har problem eftersom datorn inte kunde känna igen din telefon? Om det är så, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Läs vidare och lära dig vad du ska göra för att få din nya Galaxy S9-handenhet igenkänd av din dator och fortsätt med innehållshantering så smidigt som väntat.

Datahantering som filöverföringar med smartphones utförs ofta med dedicerad datahanteringsprogramvara på en dator. Till exempel kan Android-enheter nås och hanteras på en dator med Android Recovery Software-verktyg som HTC Sync Manager för HTC-enhetshantering eller Samsung Smart Switch för Samsung Galaxy-enheter. Allt du behöver göra för att komma igång är att ansluta din telefon till datorn med en kompatibel USB-kabel eller -anslutning. Men än en gång har inte alla problemfri erfarenhet av processen eftersom de i slutändan har svårt att få sina respektive enheter att känna igen datorn.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Varför känner du inte igen din Galaxy S9 av din dator?

Det finns många skäl till varför detta händer. Men vad som verkligen händer är att något hindrar endera enheter från att upprätta anslutningar i första hand. Den skyldige kan vara inom telefonsystemet om inte med datorn. Om det är telefonen som har problem, är det troligt att skurkeappar och programvaruproblem är skyldiga. Om problemet finns på datorn kan det bero på begränsningar av säkerhetsprogramvara, saknade drivrutiner och systemfel. Men det är också möjligt att problemet varken är din telefon eller datorn. I det här fallet kan det vara USB-kabeln, eller USB-portar som används är fel. Så det här är de viktigaste faktorerna som du måste tänka på när du hanterar problemet.

Potentiella lösningar för Galaxy S9 som inte känner igen datorn

Om det är första gången du försökte ansluta din Galaxy S9 till en dator och sedan misslyckades kommer en omstart på båda enheterna troligen att lösa problemet. Det kan bara vara ett tillfälligt fel som hindrar din telefon från att upprätta anslutning till din dator eller på annat sätt. Bortsett från omstart kan du också hänvisa till följande lösningar och förslag. Så här är de saker du behöver överväga att göra då:

 1. Kontrollera och se till att telefonen är påslagen och att den är ansluten till din dator med den ursprungliga USB-kabeln.
 2. Svep ner fingret för att dra ner meddelandeskärmen från den övre kanten på telefonskärmen.
 3. Leta efter USB-alternativ och tryck sedan på för att se andra alternativ.
 4. Tryck på Media Device (MTP) för att kunna överföra mediefiler.
 5. Eller så kan du peka på Camera (PTP) om du bara vill överföra foton via Camera- appen.

Om du inte kunde hitta USB-alternativet på meddelandepanelen på din Galaxy S9, prova dessa alternativa förslag:

 • Kontrollera igen och se till att du använder den ursprungliga USB-kabeln eller kompatibla alternativ.
 • Försök att ansluta din Galaxy S9 till andra USB-portar på din dator för att utesluta möjligheten att en defekt USB-port används.
 • Ta bort USB-kabeln, stäng av telefonen, lämna den utan ström i 30 sekunder, slå på den igen, koppla tillbaka kabeln till datorn.
 • Om du just har installerat de drivrutiner som krävs ska du starta om datorn först och sedan försöka ansluta din telefon igen.
 • Om din Galaxy S9 fortfarande inte känns igen av din dator, försök att hålla den i en viss vinkel eller position eftersom det är möjligt att anslutningen i USB-porten på din telefon är lös och kabeln inte kunde upprätta korrekt kontakt.

Kontrollera också om Samsung-drivrutiner är korrekt installerade på din dator. Vissa datorer kunde bara inte känna igen eller upptäcka en smartphone om kompatibla drivrutiner inte är installerade eller skadade. Om skadade drivrutiner är skyldiga, försök ta bort de problematiska drivrutinerna från din dator och installera dem sedan igen.

Om du inte redan har gjort det, ladda ner och installera Samsung Smart Switch på din dator och försök sedan ansluta din Galaxy S9 efteråt. Se också till att datorns operativsystem är uppdaterat för att utesluta systemkompatibilitet från de bakomliggande orsakerna.

Andra förslag

 • Återställ din Galaxy S9. Även om detta kanske inte är möjligt, kan det vara till hjälp särskilt om problemet är med ditt telefonsystem. Alla skadade data eller komplexa systemfel kan på samma sätt hindra synkroniseringsfunktioner på telefonen så att en fabriksåterställning troligen kan fixa den. Detta bör emellertid endast betraktas som en sista utväg om allt annat misslyckades med att erbjuda lösningen eftersom alla dina kritiska data också kommer att raderas i processen.
 • Inaktivera brandvägg eller säkerhetsprogramvara på din dator. Om du använder en brandvägg, antivirus eller någon annan säkerhetsprogramvara på din dator, är det möjligt att detta förnekar åtkomst på båda enheterna för säkerhetsändamål. Säkerhetsprogramvaran kan betrakta din telefon som ett hot eftersom den automatiskt taggar din Galaxy S9 bland andra externa enheter i det ögonblick den är ansluten till datorn via USB-anslutning. Så som ett förebyggande förhindrar det att telefonen får åtkomst till datorsystemet eller vice versa. Men det beror också på hur säkerhetsprogramvaran konfigurerades på din dator. Så det är antingen att du konfigurerar om inställningarna för att tillåta åtkomst till din Galaxy S9 just nu, eller inaktivera säkerhetsprogramvaran tills du är klar med att använda datorn för att hantera dina telefondata.
 • Använd en annan dator. Om du har andra datorer tillgängliga kan du försöka ansluta din Galaxy S9 till din andra dator och se om det fungerar. Se bara till att använda samma OEM-kabel för att ansluta din telefon. Om det inte fungerar heller, är det förmodligen bäst att söka ytterligare teknisk hjälp.
 • Få teknisk support. Kontakta din datortillverkare för ytterligare hjälp med att konfigurera systemet för att fungera med Android-enheter. Om du använder en Windows-dator kan du försöka kontakta Microsofts supportteam och arbeta med dem för att verifiera om ditt datorsystem är korrekt konfigurerat för att fungera och synkronisera med din Samsung Galaxy S9. Annars ring Samsung Support för andra alternativ och officiella rekommendationer.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.