Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 9 inte laddas ur lådan?

Laddningsrelaterade problem är bland de vanligaste klagomålen vi får från våra läsare och det har redan varit en trend att varje gång en ny flaggskeppsenhet alltid får rapporter om några enheter som inte laddas. Vi förväntar oss samma sak när Samsung Galaxy Note 9 släpps.

Detta är ett mycket kort inlägg som visar dig praktiska sätt på vad du ska göra om din nya enhet inte svarar på laddaren. En ny telefon bör fungera ordentligt i alla aspekter utan problem, men det finns tillfällen då mindre problem uppstår, så du måste göra några mycket grundläggande procedurer innan du beslutar om att återlämna telefonen till butiken.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Vad du ska göra om din nya Galaxy Note 9 inte laddas?

När det gäller helt ny telefon behöver du bara se till att det verkligen är ett problem med det, för om det är så kan du alltid gå tillbaka till butiken och få den ersatt. Det är också viktigt att du gör grundläggande felsökning eftersom det kan spara från en resa tillbaka till butiken. Som sagt, här är vad jag föreslår att du gör ...

  1. Testa din telefon med den trådbundna laddaren och se till att den senare är ansluten till ett arbetsuttag.
  2. Lämna telefonen ansluten till laddaren i minst 5 minuter även om den inte visar laddningsskyltarna.
  3. Medan den fortfarande är ansluten till laddaren, utför du tvångsstartproceduren genom att trycka in och hålla ner både volymknappen och strömknapparna samtidigt i 45 sekunder eller mer.
  4. Om den fortfarande inte svarar kan du försöka ansluta telefonen till en dator om möjligt. Detta ger din enhet en alternativ strömkälla.
  5. Om du har en trådlös laddare kan du också prova att använda den för att veta om telefonen svarar på den.
  6. Å andra sidan, om din Galaxy Note 9 fortfarande är igång men inte svarar på sin laddare, kan du försöka starta om den normalt. Jag skulle också föreslå att du återställer det om problemet fortsätter. Gör detta innan du bestämmer dig för att ta med telefonen till butiken.
  7. När du har gjort alla dessa saker och din telefon fortfarande inte svarar, kontrollera sedan laddningsporten i telefonen för att se om det finns något som hindrar anslutningen. Leta efter skräp, ludd eller andra främmande föremål som kan hindra ledning.
  8. Du kan också kontrollera det fysiska tillståndet för den du kan använda för att ladda din telefon. Om du har en annan kompatibel laddare kan du också försöka använda den för att veta om telefonen laddas, för om den fortfarande inte kommer, måste du ta telefonen tillbaka till butiken och få den bytas ut.

Samsung och dess återförsäljare är nu snabba att ersätta telefoner med eventuella hårdvaruproblem under förutsättning att det inte finns några tecken på fysiska och vätskeskador. Det finns alltid en möjlighet att sådana problem beror på tillverkning och de kan verkligen inte göra något åt ​​det förutom att byta ut den felaktiga telefonen med en fungerande.

Jag hoppas att denna felsökningsguide kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.