Vad gör du om din Samsung Galaxy J3 sitter fast på logotypen och inte startar upp [Felsökningsguide]

Att fastna på logotypen när du startar upp är ett tecken på ett firmwareproblem men vare sig det är allvarligt eller mindre måste vi gräva djupare för att veta. Vi har fått många klagomål från ägarna till Samsung Galaxy J3 som har upplevt den här typen av problem. Enligt många av dem kommer telefonen bara inte att starta upp eller kan inte komma förbi logotypen av någon anledning.

I det här inlägget kommer jag att ta itu med den här typen av problem med att Galaxy J3 är ämnet eller vår felsökning. Vi kommer att undersöka möjligheter och orsaker och försöka utesluta var och en av dem så att vi kan komma fram till en slutsats som kan påpeka vad den verkliga synderen är. Om du äger den här fina telefonen och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig att fixa det.

Innan vi hoppar rätt till vår felsökning, om du har andra problem, gå till vår Galaxy J3-felsökningssida för vi har redan tagit upp många problem med den här telefonen sedan vi började stödja den. Försök hitta problem som liknar dig och använd felsökningsförfarandena eller lösningarna som vi föreslog. Om du behöver ytterligare hjälp från oss, fyll i vår frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka. Oroa dig inte, det är gratis.

Felsökning Galaxy J3 som fastnar på logotypen under uppstart

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi vet vad problemet är så att vi kan göra något åt ​​det. Den här typen av problem hindrar dig från att använda din telefon så att den måste åtgärdas så snart som möjligt. Innan vi hoppar in våra felsökningssteg är här ett av de meddelanden vi fick som bäst förklarar det här problemet:

Problem : Hej killar. Jag hoppas att det går bra med dig. Jag har problem med min telefon och jag tycker att det är allvarligt. Men innan jag berättar vad det är, vill jag bara att du ska veta att jag alltid tar väl hand om alla mina enheter och den här har inte tappats eller nedsänkt i vatten så det är varken fysisk eller vätskeskada. Min telefon är en Galaxy J3, den är billigare jämfört med andra Galaxy-enheter men den får jobbet gjort. För några dagar tillbaka startade den dock på egen hand och kunde inte längre starta upp eller nå hemskärmen. Det fastnar på logotypen när jag startar om den och det stannar kvar tills batteriet har tömts ut och ja, jag har försökt att lämna den ensam tills batteriet har slut. Sedan dess har jag inte kunnat använda det så jag behöver din hjälp för att fixa detta. Vad måste jag göra?

Felsökning : Gå igenom stegen nedan för att försöka fixa den här typen av problem med din Galaxy J3.

Steg 1: Starta om din telefon i säkert läge så att tredjepartsappar kommer att inaktiveras

Det är alltid möjligt att en eller några av tredjepartsapparna på din telefon orsakar problemet. Vi har sett många fall som detta som orsakades av tredjepartsappar så vi måste ta itu med denna möjlighet först och utesluta den. Genom att starta upp telefonen i säkert läge inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar så om problemet orsakas av en av dem, bör din telefon kunna starta upp med framgång. Så här startar du din J3 i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Om telefonen har startats upp i det här läget bekräftar den vår teori om att åtminstone en tredjepartsapp hindrar din telefon från att starta upp med framgång. Så, nästa sak du bör göra är att hitta appen som orsakar problemet, rensa dess cache och data först, och om det inte fungerar, avinstallera det.

Hur man rensar appcache och data på Galaxy J3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på Menyikonen> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 5. Knacka på Lagring.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 7. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar appen från din Galaxy J3

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på Menyikonen> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Varje gång du har rensat cacheminnet och data för en app måste du försöka starta upp telefonen normalt för att se om problemet fixas, om inte, måste du starta i säkert läge igen, avinstallera appen och försöka att normalt starta din telefon. Du kanske måste avinstallera mer än en app för att veta vilken av dem som orsakar problemet.

Steg 2: Starta om telefonen i återställningsläge och torka cache-partitionen

Du behöver bara göra detta om din telefon inte kan starta om säkert läge framgångsrikt eftersom det kan vara ett problem med firmware. Telefoner som har problem med deras firmware kan säkert starta i återställningsläge eftersom det är deras misslyckade. Istället för att göra en återställning måste vi dock försöka torka av cache-partitionen först för att ta bort alla systemcachrar så att de kommer att ersättas. Det är en effektiv metod för att lösa den här typen av problem men det finns ingen garanti. Det bra när det fungerar är att du inte behöver gå igenom besväret med att säkerhetskopiera alla dina filer och data eftersom ingen av dem kommer att raderas. Så här gör du på din Galaxy J3:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren.
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det kommer att ta lite längre tid för telefonen att starta om efter torkning av cache-partitionen eftersom den kommer att bygga upp cachar som raderats. Men om telefonen fortfarande sitter fast på logotypen efter det har du inget annat alternativ än att återställa telefonen.

Steg 3: Starta om i återställningsläge och återställ enheten

Förutsatt att telefonen kan starta upp i säkert läge men fortfarande fastnar på logotypen om den startas i normalt läge, kan du fortfarande säkerhetskopiera dina filer och data och sedan inaktivera Factory Reset Protection före återställningen. För att säkerhetskopiera dina data, synkroniserar du bara din telefon med ditt Google-konto och kopierar sedan dina filer till ditt SD-kort eller dator. FRP måste dock inaktiveras så att du inte låses ur din enhet efter återställningen, särskilt om du inte vet vad ditt Google-ID och lösenord är. Så här gör du det:

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Cloud och konton.
 4. Tryck på Konton.
 5. Tryck på Google.
 6. Klicka på din e-postadress för Google ID. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 7. Tryck på Meny.
 8. Klicka på Ta bort konto.
 9. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Efter det föreslår jag att du återställer telefonen via menyn Inställningar för att förhindra ytterligare komplikationer ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Klicka på Cloud och konton.
 5. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 6. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 7. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 8. Klicka på bakåtknappen två gånger för att återgå till inställningsmenyn och tryck sedan på General Management.
 9. Tryck på Återställ.
 10. Tryck på Fabriksdataåterställning.
 11. Klicka på Återställ enhet.
 12. Om skärmlåset är aktiverat anger du din PIN-kod eller lösenord.
 13. Tryck på Fortsätt.
 14. Klicka på Radera alla.

Men om din telefon inte kan starta upp i säkert läge, måste du återställa din telefon via återställningsläget men tråkigt att säga att alla dina filer och data kommer att raderas och inte längre kan återställas.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.