Vad gör du om din Samsung Chromebook Pro inte slås på [Felsökningshandbok]

Vi har läsare som kontaktat oss om ett problem med deras Samsung Chromebook Pro. I det här inlägget kommer jag att ta itu med en strömrelaterad fråga som ofta gör elektroniska apparater värdelösa. Det är ett mycket vanligt problem som hemsöker användare då och då. När det gäller Chromebook-ägare som jag är det något som kan orsaka frustration, särskilt om den bärbara datorn används för arbete.

Om du är en av ägarna till Samsung Chromebook Pro och skadas av ett liknande problem kan du fortsätta läsa det här inlägget eftersom det kan hjälpa dig. Vi kommer att överväga alla möjligheter och utesluta dem en efter en tills vi kan avgöra vad problemet är och formulera en lösning som kan lösa det för gott.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kan du överväga att besöka vår felsökningssida för Samsung Chromebook Pro eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan och leta efter problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Felsökning Samsung Chromebook Pro som inte slås på

Syftet med den här felsökningshandboken är att vi ska avgöra vad problemet med din Chromebook är så att vi kan försöka hitta några sätt som kan hjälpa oss att lösa den. Medelanvändare är dock begränsade till att utföra den grundläggande felsökningen och om problemet fortsätter efter det har du inget annat val än att föra tillbaka enheten till Samsung Service Center. Med allt detta sagt, här är vad du måste göra för det här problemet:

Se till att det inte beror på fysiska eller vätskeskador

Gör en fysisk inspektion av din Chromebook för att se om det finns repor eller bucklor på utsidan. En fysisk skada kan orsaka många problem inuti men en sådan kraft skulle säkert lämna märken på utsidan.

Om det inte finns några tecken på fysisk skada, försök att se om du kan spåra vatten eller fukt. Din Samsung Chromebook Pro är inte vattentålig, så en stänk kan göra den värdelös om vattnet hittar vägen in i enheten.

Du måste göra dessa saker om du redan har använt enheten men om den inte kommer att slockna ur lådan och inte kommer att ladda, så bry dig inte i stället skicka tillbaka den dit du köpte den och ha den ersatt med en enhet som fungerar.

Prova att ladda din Chromebook

Det hände mig flera gånger redan att jag lämnade min Chromebook på några timmar och när jag kom tillbaka kommer den inte att slås på. Det förkommer mig inte omedelbart att orsaken till problemet är ett tömt batteri som tror att enheten faktiskt kan pågå i 9 till 10 timmar i standby. Men notera att batteriförbrukningen beror på hur många fönster eller flikar som öppnas och hur många appar som körs i bakgrunden.

Om din enhet är nästan ett år gammal kan batteriet redan ha försämrats lite och kommer inte att hålla så länge som tidigare. Så om du tyckte att din Samsung Chromebook Pro inte svarar och inte slår på, kan du prova att ladda den eftersom det kan vara en tömd batteriproblem. Ge det tid att ladda och fortsätt sedan felsökningen.

LED-indikatorn bredvid laddningsporten bör lysa om den bärbara datorn laddas.

Stäng och öppna locket

När du har gett din bärbara dator lite tid att ladda är det dags att se om den fortfarande startar. Stäng locket i några sekunder och öppna det sedan igen. Om batteriet är över 5% bör den bärbara datorn slås på när locket öppnas. Om det fortfarande inte kommer att slås på, stäng locket och ge det ytterligare 10 minuter att ladda.

Se till att du nu ansluter nätadaptern till ett vägguttag och att den andra änden är ordentligt ansluten till din Chromebook eftersom den kanske inte laddas på grund av lös anslutning. Om du har en multitestare rekommenderas att du testar laddaren för att se om den faktiskt ger ut elektrisk ström. Om problemet är med laddaren kan du enkelt köpa en ny.

Tryck och håll ned strömbrytaren

När du har gett din Chromebook lite tid att ladda och den fortfarande inte kommer att slås på när du öppnar locket, är nästa sak du bör göra att trycka på och håll ned strömbrytaren i minst 8 sekunder. Om det inte finns några problem med hårdvaran och att den bärbara datorn inte kraschar, bör den slå på och fortsätta starta upp tills den når skrivbordet. Men om din enhet fortfarande vägrar att slå på efter detta, måste du göra nästa steg.

Utför återställningen av Embedded Controller (EC)

Du måste göra detta om din bärbara dator laddas men inte slås på när du stänger och öppnar locket eller trycker på strömbrytaren. Det är möjligt vid denna tidpunkt att din dator bara är fryst, det är därför den inte svarar. EC-återställning är en mycket effektiv metod för att frysa upp alla Chromebook och det kan vara det enda som kan åtgärda problemet.

För att göra detta, tryck och håll in uppdaterings- och strömknapparna i 3 sekunder. Om telefonen startar upp, problemet är löst, annars är det dags att ta den till en butik och låta tekniken hantera problemet åt dig.

Efter att ha gjort alla dessa procedurer och problemet kvarstår, är det mycket möjligt att problemet är med hårdvaran. Jag stötte på liknande problem tidigare och allt jag gjorde var att öppna min chromebook och koppla ur batteriet i några sekunder. Därefter startade den bärbara datorn och problemet uppstod inte igen sedan dess.

Men i ditt fall föreslår jag att du bara tar med dig den bärbara datorn till teknik, särskilt om du inte har försökt öppna en bärbar dator förut, eftersom du kanske rör på saker ännu mer om du gör det. Och kom ihåg att garantin kan annulleras i det ögonblick du tar bort en skruv från enheten. Det är bättre att låta en professionell hantera problemet åt dig.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.