Vad gör du om din nya Samsung Galaxy S8 Plus börjar frysa [Felsökningsguide]

Det är ovanligt att en kraftfull telefon som Samsung Galaxy S8 + fryser eftersom prestanda alltid kan mätas med hur höga specifikationerna är och S8 Plus har aldrig kort. Vi har sett många frysproblem med andra telefoner tidigare och medan många av dem orsakades av firmwareproblem fanns det fall där hårdvaruproblem också resulterade i prestandaproblem. Så vi kan verkligen inte vara säkra på vad orsaken till problemet är.

I det här inlägget kommer vi att leda dig genom att felsöka din enhet som började frysa utan någon uppenbar anledning alls. Vi kommer att undersöka varje möjlighet och utesluta dem en efter en. Detta måste göras så snart som möjligt så att du kan förhandla om en ersättare med din leverantör om problemet inte kan åtgärdas. Så om du äger den här fantastiska telefonen och för närvarande har fel av detta problem kan du fortsätta läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Innan vi går till felsökning, om du för närvarande har ett annat problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat några av de vanligaste problemen som ägare stöter på med sin enhet. Hitta frågor som liknar din och använd gärna våra lösningar eller felsökningsguider. Om de emellertid inte fungerar och om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Allt vi behöver är information så att vi kan hjälpa dig. Oroa dig inte, det är gratis.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy S8 + som fortsätter att frysa

Det är viktigt att du felsöker din telefon så snart som möjligt för att veta om du kan fixa problemet på egen hand, för om inte, måste du ta tillbaka den till butiken och få det bytt ut. Här är ett av de meddelanden som bäst beskriver det här problemet ...

Problem : Hej killar. Jag behöver sårt din hjälp eftersom min telefon fryser nu. Jag fick det för ett par veckor sedan som en uppgradering från min en S4 och nu orsakar detta problem för mycket besvär. Jag behöver min enhet för mitt jobb, du vet, e-postmeddelanden, text och samtal men jag kan inte göra dessa saker smidigt som tidigare eftersom det fortsätter att frysa. Ibland skulle det bara ta några sekunder innan jag kan få kontroll över min enhet men det finns tillfällen då jag verkligen måste starta om den. Det är den nya Galaxy S8 + så jag är lite frustrerad. Kan du hjälpa? Tack.

Felsökning: Frysproblem är inte så vanligt med avancerade enheter men eftersom det händer kan det vara ett tecken på att din telefon upplever ett allvarligt firmwareproblem. Här är vad du behöver göra för det:

Steg 1: Gör Forced Reboot-proceduren

Innan något annat måste du utesluta möjligheten att frysningarna orsakas av ett fel. Oavsett om det är ett fel i systemet eller hårdvaran, kommer du att använda Forced Reboot-proceduren. Allt du behöver göra är att trycka och hålla ned volymknapparna och strömbrytarna i 7 sekunder och telefonen startar om normalt men med ett uppdaterat minne. Därefter kan du fortsätta med din observation för att veta om den fortfarande fryser och i så fall gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Starta om telefonen i säkert läge och observera

Nu måste vi veta om en eller några av apparna som du installerade orsakar problemet. Vi måste isolera den genom att starta din telefon i säkert läge. Det är en miljö där endast inbyggda appar och tjänster är förinstallerade och alla tredjepartselement tillfälligt inaktiverade. Så här gör du det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Avinstallera appar som orsakar ett problem.

Om telefonen fortfarande fryser i det här läget hoppar du över till steg 4, annars går du vidare till nästa steg.

Steg 3: Hitta appen som orsakar problemet

Om du har installerat en app före detta problem kan det vara orsaken till att telefonen fryser, särskilt om problemet verkar vara fixerat i säkert läge. Det första du behöver göra i det här fallet är att försöka ta reda på om det finns en tillgänglig uppdatering för appen eftersom utvecklaren kanske redan har rullat ut en uppdatering, särskilt om problemet är utbrett. Så här uppdaterar du appar på din S8 + ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Om det inte finns någon tillgänglig uppdatering för den misstänkta appen, fortsätt med att rensa cacheminne och data ...

Att rensa cache eller data från en app kan lösa vissa programvaruproblem. Om du rensar data förloras data som lagras i den appen, till exempel inställningar, inloggningsinformation och sparade spel. Om du inte vill rensa data, prova bara att rensa cache först. Om du fortfarande får problem, rensa också data.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 6. Klicka på Rensa cache.

Om detta inte löser problemet, måste du verkligen försöka avinstallera det ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 4: Ta bort alla systemcachrar så att de ersätts

Det är faktiskt en valfri procedur men jag föreslår att du gör det eftersom det kan åtgärda problemet om det orsakas av några korrupta systemcacher. Detta kommer att ta bort alla cacheminne men systemet kommer att bygga om dem under nästa uppstart. Allt du måste göra är att starta om din telefon i återställningsläge och torka av cache-partition:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition"
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 5: Säkerhetskopiera filer och data och återställ sedan telefonen

Det här är det sista du bör göra och om problemet fortfarande inträffar efter detta måste du byta ut din telefon. Detta återställer inte bara din telefon, den raderar också all din personliga information, vilket är nödvändigt innan du tar tillbaka telefonen till butiken ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om du vill kan du också återställa din telefon från menyn Inställningar men det är om frysningen inte stör dig ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 4. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 5. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 6. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 7. Klicka på Återställ enhet.
 8. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 9. Tryck på Fortsätt.
 10. Klicka på Ta bort alla.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.