Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 laddar så långsamt?

Långsam laddning är ett vanligt problem, särskilt om du är van vid att ha en smartphone som bara tar en timme eller två för att fylla på ett enormt batteri. Som standard bör din Samsung Galaxy Note 9 använda sin snabbladdningsfunktion i det ögonblick den är ansluten till laddaren oavsett om du använder en kabel eller trådlös.

Samsung Galaxy Note 9 kan ladda sitt batteri från 0 till 100% på cirka 2, 5 timmar. Jämfört med andra smartphones är det redan betraktat som snabbt och med tanke på att det har ett enormt batteri på 4000 mAh, är det fantastiskt att enheten kan ladda upp det så snabbt och kan hålla ytterligare ett par dagar innan det krävs ytterligare laddning.

Men om laddningsprocessen tar längre tid än vanligt och du använder den ursprungliga laddaren, kan vi redan betrakta det som en långsam laddning. Det är det syftet med detta inlägg; för att ta itu med problem med långsam laddning. Men om du inte laddar en ny enhet alls, läs vår artikel som handlar om en anmärkning 9 som inte laddas ur lådan.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 laddar så långsamt?

Följande enkla procedurer kan hjälpa dig att avgöra vad problemet är. Om det går att fixera i slutet bör din Note 9 laddas snabbt efter detta. Om inte, är det ett giltigt skäl för att ta tillbaka din nya premiumenhet till butiken och låta en tekniker titta på den. Det kan ersättas om tekniken inte kan göra att enheten laddas normalt igen. Med allt detta är det du behöver göra ...

Se till att snabbladdningsfunktionen är aktiverad

Medan den här funktionen är aktiverad som standard är det möjligt att du har ändrat några inställningar i telefonen. Så innan något annat, kolla in inställningarna för att veta om snabbladdningsfunktionen är aktiverad eller inte. Gå till InställningarEnhetsunderhållBatteriMer alternativAvancerade inställningarAktivera alternativet för snabbladdning .

Om det redan är aktiverat kan du försöka genomföra omstart om att uppdatera telefonens minne och ladda om alla appar och tjänster. Det är också möjligt att problemet beror på några fel som uppstår från tid till annan. För att göra detta, håll ner volymknappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder. Din telefon startar om som den brukar men oftare fixar den nästan alla mindre problem som det här. Men om problemet med långsam laddning fortsätter, gå vidare till nästa procedur.

Prova att ladda telefonen medan den är avstängd

Det finns vissa förutsättningar innan du kan njuta av snabbladdningsfunktionen som att skärmen ska stängas av medan den laddas och den bör inte värmas upp eftersom den automatiskt kommer att störa funktionen.

När din telefon är avstängd är alla förutsättningar redan gjort så om det inte finns några andra problem bör din telefon kunna ladda snabbt. Det är mycket viktigt att du testar den här proceduren eftersom den kommer att avgöra om det finns ett problem med din telefon eller inte.

Jag föreslår att du försöker använda den trådbundna laddaren medan du gör det eftersom det fungerar perfekt, det är troligt att trådlös laddare också fungerar utan problem. Om telefonen fortsätter att ladda mycket långsamt även om den är avstängd, har du inget annat val än att göra nästa procedur.

Återställ din telefon och ta reda på om den laddas bra efter det

Firmware spelar en mycket viktig roll i laddningsprocessen. Om det finns ett problem som påverkar vissa tjänster kan du förvänta dig att problem som detta uppstår då och då. För att adressera eller utesluta en sådan möjlighet måste du återställa telefonen. Det är också en förberedelse bara för att problemet fortsätter att ha laddningsproblem efter det. Se till att säkerhetskopiera dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas under processen. Följ stegen efter säkerhetskopian för att återställa din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter återställningen kan du prova att ladda din Galaxy Note 9 medan den är avstängd. Om du tycker att det fortfarande är långsamt är det dags att besöka Samsung-butiken och kontrollera den nya enheten.

RELEVANTA POSTER:

 • Vad gör du om din Samsung Galaxy Note 9 inte laddas ur lådan?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 inte kommer att slås på?
 • Samsung Galaxy Note 9: Safe Mode, Torka cache-partition och återställ applikationer
 • Så mjuk återställning, fabriksåterställning och återställning av din nya Samsung Galaxy Note 9
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 har en svart skärm av döden?
 • Vad gör du om din nya Samsung Galaxy Note 9 börjar frysa och släppa efter?

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.