Vad gör du om din nya Apple iPhone XR inte kommer att slås på? [Felsökningsguide]

Apple har nyligen avslöjat tre kraftfulla, sofistikerade smartphones som kallas iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Det här är överlägset de dyraste iPhonerna som någonsin släppts av Cupertino tech-jätten. Dessa nya iPhones levereras med iOS 12 som förinstallerad plattform, så användare kan förvänta sig mer avancerade funktioner och funktioner. När det gäller hårdvaruperspektiv är de också imponerande. Men alla dessa garanterar inte en helt felfri och problemfri iPhone-upplevelse. Systemproblem kan uppstå på vilken mobil enhet som helst. Och de nya, kraftfulla och robusta iPhonerna är inget undantag.

Även om sådana problem sällan uppstår för nya enheter, finns det många faktorer som kan få dem att hända. Men positivt, de flesta av dessa problem tillskrivs programvarufel och det betyder att de kan korrigeras av vissa lösningar. Tack vare det här inlägget är ett av de mest fruktade problemen som också kan uppstå på de nya iPhonerna. Läs vidare och ta reda på vad du ska göra när du stötte på en oväntad fråga där din nya iPhone XR plötsligt vägrar starta.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker iPhone XR som inte kommer att slås på

Följande är potentiella lösningar på strömproblem som påverkar både gamla och nya iOS-enheter. Någon av dessa metoder kan eventuellt fixa om din iPhone stängs av och inte kommer att slås på så länge det inte finns hårdvaruskada. Om din iPhone XR plötsligt inte kommer att slås på efter att du av misstag tappat den eller blivit våt, behöver din enhet troligen service. Men innan du rusar till Apple Genius-fältet kan du fortfarande prova dessa efterföljande lösningar.

Första lösningen: Anslut till laddning.

Försök utesluta den mest uppenbara orsaken. Din iPhone kanske har slut på ström och behöver därför laddas. Som sagt, anslut den till laddaren och ge den tillräckligt med tid att ladda.

Anslut om möjligt till ett vägguttag för att ladda upp i tid. Se också till att du använder en Apple-medföljande laddare eller den som medföljde.

Andra lösning: Tvinga om omstart under laddning.

En iPhone som inte slås på betyder inte alltid att den slutade på ström. Det är också möjligt att telefonen fastnade på svart skärm på grund av systemfel och falska appar. I det här fallet kan du utföra en kraftåterstart medan din iPhone XR är ansluten till laddaren. Genom att genomföra en kraftstart rensas felaktiga appar och systemfel som kan ha orsakat att din enhet fastnat på svart skärm. Det fungerar på samma sätt som den vanliga mjuka återställningen när det gäller att hantera slumpmässiga systemproblem men utförs med hårdvaruknapparna. Så här görs:

 1. Tryck snabbt och släpp Volym upp-knappen.
 2. Tryck snabbt och släpp knappen Volym ned.
 3. Tryck och håll in sidoknappen tills Apple-logotypen visas och släpp sedan den.

Den här processen påverkar inte några sparade data i telefonens interna minne, så det är inte nödvändigt att skapa säkerhetskopior. Låt bara din iPhone starta upp och avsluta laddningen.

LÄS Också: Vad du ska göra om din nya Apple iPhone XR inte laddas, laddar mycket långsamt eller intermittent [Felsökningsguide och laddningstips]

Tredje lösning: Försök att återställa din iPhone XR i iTunes.

Om den föregående lösningen inte hjälper och din iPhone XR fortfarande inte slås på även när den är fulladdad, finns det en större chans att telefonen har komplexa systemproblem. Om detta är fallet kan det att fixa en systemåterställning hjälpa till att fixa det. Om du har en Windows-PC eller Mac-dator som har den senaste versionen av iTunes installerad kan du fortsätta felsöka mer komplexa systemproblem och använda en återställningsläge. Det krävs ofta att återställa ett återställningsläge när du hanterar stora programvaruproblem på telefonen som inte kan åtgärdas av tidigare lösningar. Den här processen kan leda till dataförlust, och det skapas säkerhetskopior i förväg. Du kan försöka säkerhetskopiera filer till iTunes om möjligt. Följ sedan stegen för att utföra ett återställningsläge återställning på din iPhone XR via iTunes:

 1. Anslut din iPhone XR till din dator med den ursprungliga Lightning-kabeln till USB-porten.
 2. Medan den är ansluten, tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 3. Tryck sedan snabbt och släpp knappen Volym ned.
 4. Tryck sedan på och håll ned Sid / strömknappen och fortsätt att hålla när den startar om. Släpp inte sidan / strömbrytaren när Apple-logotypen visas eftersom du måste sätta enheten i återställningsläge.
 5. Släpp sidan / strömknappen när du ser Connect to iTunes- logotypen på skärmen.
 6. Gå till iTunes så ska du se ett meddelande om att din anslutna iOS-enhet är i återställningsläge och ber alternativ att uppdatera eller återställa.
 7. Välj alternativet Återställ om du vill torka allt från telefonsystemet och sedan återställa iOS via iTunes.

Se resten av instruktionerna på skärmen i iTunes för att slutföra återställningen av iOS-återställningsläget. Du kan sedan välja att återställa från en tidigare säkerhetskopia eller ställa in din iPhone som ny.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kommer att ansluta till Wi-Fi [Felsökningshandbok]

Fjärde lösningen: Utför en återställning av DFU-läge på din iPhone XR.

Om en återställningsläge återställning misslyckades med att korrigera felet och problemet fortsätter, kan du använda den djupaste typen av iOS-återställning som kallas återställning av DFU- eller enhetsfirmwareuppdatering. Detta sätter din enhet i ett tillstånd där den fortfarande kan kommunicera med iTunes utan att aktivera bootloader. Detta kan vara nyckeln till att lösa problemet, särskilt om dödligt systemfel som orsakar större datakorruption är den underliggande orsaken. Så här återställer du din iPhone XR i DFU-läge:

 1. Anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande Lightning-kabel eller USB-kabel.
 2. Medan din iPhone är ansluten trycker du snabbt på Volym upp-knappen och trycker sedan snabbt ner Volym-ner-knappen.
 3. Tryck sedan ned och håll ned sid / strömknappen tills skärmen blir svart.
 4. Så fort din iPhone-skärm blir svart trycker du på och håller ned Volym-knappen medan du fortsätter att hålla ned sidan / strömknappen.
 5. Efter 5 sekunder släpper du sidan / strömbrytaren men håller ner volymknappen tills din iPhone dyker upp i iTunes.
 6. Släpp knappen Volym ned så snart den visas i iTunes.
 7. Din iPhone bör nu gå in i DFU-läge. Följ vid anvisningarna på skärmen för att återställa din iPhone XR i iTunes.

När du har utfört en återställning av DFU-läge, tvinga omstart av din iPhone XR för att lämna DFU-läget och starta upp till normalt läge.

Vad ska jag göra om din iPhone XR fortfarande inte slår på efter att ha använt de givna lösningarna?

Om ingen av de tidigare lösningarna hjälpte och din iPhone XR fortfarande inte slås på, kontakta din enhetsoperatör för ytterligare rekommendationer. Antingen skulle du välja att använda servicegaranti, om inte, ny enhetersbyte. Eller så kan du också ta din enhet till närmaste Apple-servicecenter på din plats för noggrann utvärdering av hårdvara.

Hur du stänger av iPhone XR för att uppdatera minnet

Det finns tillfällen då en premiumtelefon som XR skulle börja bli långsam och trög. När det händer är det bästa du kan göra att uppdatera dess minne. Du kan använda proceduren i den andra lösningen eller så kan du bara starta om din enhet. Till skillnad från Android-enheter har din iPhone inte ett omstartalternativ så du måste stänga av den och slå på den igen. Så här stänger du av iPhone XR:

 1. Tryck och håll ner knappen Volym upp eller ner.
 2. Medan du håller ned endera volymknapparna trycker du också på strömbrytaren.
 3. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone XR.
 4. För att slå på den igen, håll ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.

Din iPhone fortsätter att starta upp till låset eller startskärmen och det kan vanligtvis fixa dålig prestanda på din iPhone.

Varför stängs iPhone av och slås inte på?

Här finns alltid två möjligheter; för det första kan det bara vara ett mindre problem med firmware och; för det andra kan det vara ett hårdvaruproblem. Om det är det förra bör du kunna fixa det på egen hand genom att göra en eller två procedurer som jag inkluderade ovan. Men om det är det senare måste du schemalägga en tid på Genius Bar så att en Apple-tekniker kan kolla upp det åt dig.

Hur skulle jag veta om det är problem med firmware eller hårdvara?

Om du har gjort all grundläggande felsökning och din iPhone fortfarande inte slås på, bör det vara ett hårdvaruproblem. Om du personligen visste att din iPhone tappades på en hård yta eller sjönk i vatten innan problemet uppstod, är det förmodligen en fysisk eller vätskeskada och det är anledningen till att din iPhone stängs av och inte kommer att stängas av på igen.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XR-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XR. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELATERADE INLÄGG:

 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte känns igen i iTunes, fel 0xE [Felsökningshandbok]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte kan ringa telefonsamtal, fel misslyckades [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XR som inte skickar MMS eller bildmeddelanden [Felsökningsguide]