Vad gör du om din Galaxy S8 Plus inte installerar Android-uppdatering [felsökningsguide]

Vi tenderar att få många uppdateringsrelaterade problem hela tiden. I dagens felsökningsavsnitt kommer vi att ta itu med problem som rapporterats till oss av några av # GalaxyS8-användare. Det huvudsakliga problemet i det här inlägget om hur man hanterar en Android-enhet som inte uppdateras eller inte kommer att installera en systemuppdatering alls.

För AT&T S8 Plus-ägare ger vi också en länk till en guide som visar dig hur du manuellt kan uppdatera din enhet. Var noga med att kontrollera för att kontrollera det.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: Hur man fixar Galaxy S8 Plus-uppdateringsproblem: upplåst S8 Plus kommer inte att installera AT&T firmware-uppdatering

Jag fick en galax s8 plus för några dagar sedan. Det är en upplåst AT&T-telefon som används med AT&T. Jag har försökt uppdatera till Android 7 eller 8 gånger. Det laddas ner helt fint, men vid installationsdelen stannar det på 24% varje gång det säger att det var ett fel och anslutningen tappades. Jag är ganska säker på att internet inte är problemet eftersom anslutningen är bra och jag brukar titta på min iPad online medan uppdateringen händer. Jag har ringt AT&T och allt de gör är att fjärrstarta uppdateringen. Samsung säger att jag måste ta med det jag ska få service. Jag rensade cachen som du instruerade i en av dina artiklar men det gjorde samma sak.

Lösning: Att rensa telefonens cache är inte det sista du kan göra i den här situationen. Du bör också försöka återställa enheten för att se om det finns ett tillfälligt operativsystemfel som förhindrar en uppdatering. Om en fabriksåterställning inte kommer att ändra någonting, är det den tiden du överväger att få hjälp från Samsung eller din operatör.

Som referens här är stegen för att återställa din S8 Plus från fabrik:

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter.
 2. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om du inte vill skicka din enhet till Samsung eller gå igenom din operatørs supportmekanism kan du också uppdatera manuellt till vilken firmwareversion du vill genom att blinka. Detta är dock ett mycket mer komplicerat alternativ och många genomsnittliga användare vill inte göra det. Blinkande är ett uttryck som används i Androidvärlden för att hänvisa till en användare som uppdaterar eller installerar firmware själv eller i stället för att göra det via operatörs- eller Samsung-tillhandahållna luft-uppdateringar. Blinkande är i grund och botten en användares sätt att ändra kärnsystemet för en enhet så att det i sig är riskabelt och kan leda till att telefonen muras. Om du kan acceptera riskerna kan du gå vidare och följa stegen som beskrivs i den här guiden: Guide för Flashing Standard FW, Carrier Switching och Flashing Unlocked FW.

Kom ihåg att att blinka din enhet kan leda till tillfällig eller permanent programskada. Om något händer under processen och du bestämmer dig för att ta det till Samsung eller AT&T senare, kanske du inte längre får stödet från någon av dem. Blinkande betraktas som manipulering av programvara och om det upptäcks upphäver den garantin för din enhet automatiskt. Samsung kommer inte ens titta på det.

Problem nr 2: Vad du ska göra om din Galaxy S8 Plus inte installerar Android-uppdateringen

Mitt problem inträffar i den senaste uppdateringen av mjukvaruenheter där jag försöker uppdatera den med mina mobildata och mitt wifi-nätverk men det uppdateras inte alls. När jag försöker ladda ner uppdateringen säger ett meddelande på skärmen “Det gick inte att ladda ner uppdateringen: Det gick inte att uppdatera programvaran. Ett nätverks- eller serverfel uppstod. Försök igen senare. ”Jag har försökt många gånger efter det första meddelandet och till och med mjuk återställde min enhet men samma meddelande visas.

Lösning: Det finns många variabler att kontrollera om vi vill veta varför din S8 inte installerar en systemuppdatering alls. Nedan är de vanliga faktorer som du bör kontrollera:

 • enheten har otillräckligt lagringsutrymme
 • skadad systemcache
 • root-programvara eller anpassad firmware som blockerar uppdateringen
 • dålig tredje parts app
 • okänd programvarufel
 • uppdateringen som laddas ner är inkompatibel
 • källa till OTA-uppdateringstider
 • okänt hårdvarufel

För att felsöka ditt problem finns det en serie logiska steg som du bör följa.

Se till att det finns tillräckligt med lagringsutrymme

Systemuppdateringar tar vanligtvis cirka 1 GB lagringsutrymme. För att inte stöta på fel under Android-uppdateringar vill du frigöra tillräckligt med lagringsutrymme på din enhet. Det säkraste numret är att lämna 2 GB gratis hela tiden. Detta gör att system- och appuppdateringar kan fortsätta utan problem.

Skadad systemcache

Ibland kan Android-systemcache skapa problem om det blir föråldrat eller skadat. För att säkerställa att det inte finns några systemcacheproblem som uppstår när som helst, gör det alltid till en vana att rensa cache-partitionen en gång i några månader. Det är en enkel procedur så att du kan göra det på egen hand. Här är hur:

 1. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Anpassad ROM eller root

Vissa anpassade firmware eller ROM, och till och med några root-programvara kan vara utformade för att blockera en enhet från att ladda ner uppdateringar med avsikt. Om din S8 Plus körs på en inofficiell programvara kan det vara orsaken till problemet. Försök först ta bort eller återställa dess aktiär firmware innan du försöker göra OTA-uppdateringen.

Dålig tredjepartsapp

För att kontrollera om en tredjepartsapp är källan till dina problem, försök att leta efter OTA-uppdateringar medan telefonen är i säkert läge. I detta läge kommer alla appar och tjänster från tredje part att stängas av. Om en av dem blockerar uppdateringen, borde de inte kunna göra det i säkert läge.

Starta till säkert läge är enkelt. Följ stegen nedan för hur du gör det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kontrollera hur OTA-uppdateringen fungerar.

Inkompatibilitet

Samsung-enheter är vanligtvis byggda efter behov hos varje operatör så deras firmwareversioner varierar. En AT&T Galaxy S8 Plus kan inte använda Verizons motsvarande firmware eftersom den sistnämnda hårdvaran skiljer sig lite från den tidigare. Att byta ut operatörsspecifik firmware är ett nej, det är därför Samsung-enheter är utformade för att inte ladda ner inkompatibla versioner. Om din enhet är byggd för en annan bärare än den du använder just nu, förvänta dig inte att OTA uppdaterar den alls. Om du verkligen vill uppdatera kan du prova att blinka istället. Se våra varningar ovan.

Serverproblem

OTA-uppdateringar drivs av vissa datorer från din operatørs sida. Ibland kan för många användare som laddar ner uppdateringar samtidigt överväldiga servrarna och orsaka tidsavbrott eller frånkopplingar. Detta händer hela tiden, även i iOS-miljöer. Försök uppdatera vid ett senare tillfälle eller se och se vad som händer. När det finns tillräckligt med bandbredd från serversidan, bör OTA-uppdateringen fortsätta som vanligt.

Problem med programkodning eller okänd maskinvarufel

Om alla förslag ovan inte fungerar alls, även efter att du har återställt enheten, enligt instruktion för problem nr 1 ovan, kan du anta att orsaken inte kan åtgärdas på din nivå. Vi föreslår att du arbetar nära Samsung eller din operatör för att åtgärda dem.

Problem nr 3: Galaxy S8 Plus visar meddelandet “den senaste Android-versionen är redan installerad i din enhet” när du letar efter uppdatering

Jag använder Galaxy S8 Plus Model G955U (USA låst upp). Jag får inte mjukvaruuppdatering på min telefon medan mina andra vänner som har S8 Plus körs på Android 8 aue högre. Min telefon körs fortfarande android 7.0 och när jag försöker uppdatera den visar den att "den senaste versionen av adroind är redan installerad i din enhet". Hur kan jag få en Android-uppdatering utan att ha rotat? Eller det enda alternativet är att jag måste byta telefon? Svara mig så snart som möjligt.

Lösning: Som nämnts ovan kan inkompatibel firmwareversion inte installeras. Din Galaxy S8 Plus måste ursprungligen byggas för att fungera för en annan bärare. Meddelandet du får när du letar efter uppdateringar är generiskt och förväntas för enheter som inte används i den ursprungliga transportören som det var tänkt att fungera för.

Om du dör efter en uppdatering föreslår vi att du går igenom en mer riskfylld blinkande procedur. Gör det på din egen risk.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.