Vad gör du om din Apple iPhone XS plötsligt stängs av och inte slås på [Felsökningsguide]

Strömproblem på smartphones som plötsligt vägrar att slå på kan tillskrivas stora systemfel och hårdvaruskador. När telefonen plötsligt stängs av och fastnar på en tom eller svart skärm beror det oftast på stora systemkrascher. Och vanligtvis leder dessa symtom till en allmän slutsats att telefonen inte slås på.

Det faktum att dessa symtom tillskrivs programvaruproblem eller hårdvaruskada, kan nya enheter också ge in dem. Om du kommer att möta samma problem med din Apple iPhone XS-telefon, har jag kartlagt några föreslagna lösningar som används för att utesluta systemfel från den underliggande orsaken. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra när din iPhone XS plötsligt fastnar på en tom eller tom skärm och vägrar slå på.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka.

Vad man ska göra med iPhone XS som stängs av på egen hand och inte kommer att slås på igen

Innan du utför något felsökningsförfarande ska du ladda din iPhone XS. Den mest uppenbara möjliga orsaken till varför din iPhone inte slås på är helt enkelt för att den slutade strömmen. Och detta anger också att din telefon behöver laddas. Som sagt, anslut den till laddaren och låt den sedan laddas i minst 30 minuter. Det borde vara tillräckligt med tid för telefonen att samla tillräckligt med kraft för att starta upp. Se bara till att den laddas ordentligt, annars behöver du inte ta itu med eller ladda först. Om din telefon lyckades ladda, utför sedan dessa efterföljande lösningar för att utesluta systemfel som kan ha orsakat att telefonen plötsligt stängdes av.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone XS igen.

För att rensa felaktiga bakgrundsappar och -tjänster som kan ha orsakat att telefonsystemet plötsligt kraschar, tvinga om din iPhone XS igen med följande steg:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp-knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned.
 3. Slutligen, tryck och håll ned Sid / strömknappen tills Apple-logotypen visas.

Genom att genomföra en kraftstart rensas också cachade filer från telefonminnet och uppdaterar operativsystemet. Alla personuppgifter som sparats i det interna minnet kommer inte att påverkas i processen, varför säkerhetskopiering av filer inte skulle behövas.

Andra lösning: Visa och hantera batterianvändning för dina appar.

Problem med tömning av snabbt batteri i telefonen kan också beaktas bland de orsakande faktorerna. När batteriet tappas stängs telefonen av och slås inte på förrän det är laddat. För att utesluta detta genom att titta på telefonens batteriförbrukningsinformation kan du hjälpa dig att få ledtrådar om vad som kan ha orsakat att ditt batteri tappades så snabbt. Så här får du tillgång till denna information.

 • Gå till dina iPhone- inställningar-> Batteri- menyn. Bläddra sedan ner till avsnittet Batteribruk för att se mer information om batteriförbrukningen under de senaste 24 timmarna eller de senaste tio dagarna.

För att se vilken app som använder hur mycket av telefonens totala effekt under den angivna tidsperioden, välj önskad flik och bläddra sedan ner till avsnittet Aktivitet efter app .

Om du ser någon ovanlig strömförbrukning av en app kan du försöka hantera den applikationen. Den här appen kan ha blivit falsk och orsakat massiv batteriladdning, vilket gör att telefonen plötsligt stängs av och inte kan slå på igen om den inte laddas igen.

Tredje lösning: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste tillgängliga versionen.

Att hålla enhetsprogramvaran uppdaterad rekommenderas också för att säkerställa optimal prestanda. Det hjälper också till att hålla fel och malwares som orsakar stora systemproblem i fjärran. Om din enhet har en stabil internetanslutning och minst 50 procents batteritid kan du uppdatera programvaran på några minuter via luften. Så här kommer du igång:

 1. Tryck på Inställningar från din startsida.
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering .

Om en ny uppdatering är tillgänglig ser du ett uppdateringsmeddelande som innehåller programvaruversionen och annan relevant information. När du är redo väljer du alternativet att ladda ner och installera ny uppdatering på din enhet. Följ bara anvisningarna på skärmen för att slutföra hela uppdateringsinstallationen.

Att installera alla väntande appuppdateringar kan också hjälpa särskilt om problemet tillskrivs föråldrade appar som har blivit falska eller skadade. Följ de här stegen för att leta efter uppdaterade appuppdateringar på din iPhone XS:

 1. Tryck på App Store från hemskärmen.
 2. Rulla ner till och tryck sedan på fliken Uppdateringar för att visa listan över appar med väntande uppdateringar.
 3. Klicka på Uppdatera bredvid appens namn för att uppdatera appar individuellt.
 4. Klicka på Uppdatera alla längst upp till höger för att uppdatera alla appar samtidigt.

Starta om din iPhone när uppdateringen är helt installerad. Om du gör det kommer alla nya systemändringar att tillämpas korrekt och på samma sätt rensas alla skräpfiler som lagras i det interna minnet.

Femte lösning: Återställ och återställ fabriksinställningarna på din iPhone XS.

Om problemet återkommer och kvarstår efter att ha använt de tidigare lösningarna, hanterar du troligt dödligt systemfel, om inte, maskinvaruskada. För att utesluta dödliga systemfel kan du använda en fullständig återställning av systemet eller återställning av master på din iPhone XS. Detta raderar allt från ditt telefonsystem inklusive komplexa systemfel, buggar och skadlig programvara som kan ha skadat telefonens batteri eller strömsystem. Medan denna metod erbjuder en större chans att fixa komplicerade systemproblem påverkar den sparad information i telefonminnet. Säkerhetskopiera alla viktiga filer i förväg för att undvika permanent dataförlust. Följ sedan dessa steg när du är klar att återställa din iPhone XS och återställa fabriksinställningarna:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Rulla ner till och knacka på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange enhetens lösenord om du uppmanas.
 6. Tryck sedan på alternativet för att bekräfta fullständig återställning av systemet.

Du kan också återställa din iPhone XS till fabriksinställningarna med iTunes på en dator.

Andra möjliga lösningar som kan anses vara de senaste alternativen är återställningsläge återställning och DFU-läge återställning. Dessa metoder används vanligtvis när man hanterar stora systemproblem som inte kan åtgärdas ens med en fabriksåterställning. Båda dessa metoder utförs med iTunes.

Sök mer hjälp

Du kan behöva eskalera problemet till din operatørs kundtjänst för att be ytterligare hjälp och rekommendationer. Låt dem veta exakt vad som hände eller hur din iPhone XS plötsligt slutade vägra att slå på.

Eller så kan du bara ta din enhet direkt till närmaste Apple-auktoriserade servicecenter på din plats och be en iPhone-tekniker att utföra några grundliga utvärderingar för att utesluta eventuella skadade komponenter. Om din telefon fortfarande täcks av garantin, bör du utnyttja garantin då, antingen för service eller utbyte av nya enheter.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar dålig ljudkvalitet under samtal på iPhone XS
 • Hur man fixar Apple iPhone XS-appar som plötsligt fortsätter att krascha efter uppdatering av iOS [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone XS som plötsligt fastnar på Apple-logotypen [Felsökningsguide]
 • Hur fixar AirDrop som plötsligt slutade fungera efter att ha installerat en iOS-uppdatering på din Apple iPhone XS [Felsökningsguide]
 • Hur man löser ljudproblem på Apple iPhone XS, förvrängd ljud under telefonsamtal [Felsökningsguide]

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!