Vad gör du om din Apple iPhone XS iMessage inte fungerar [Felsökningsguide]

Med iMessage kan du skicka och ta emot meddelanden som överträffar de traditionella teckenbegränsade textmeddelandena och databegränsade MMS-meddelanden. Så länge du skickar iMessage till någon med iOS-enhet, borde allt fungera bra. En annan förutsättning för att använda iMessage är dataförbindelse antingen via Wi-Fi eller mobildata.

Som sagt måste Wi-Fi eller mobildata vara aktiverade på din iOS-enhet i förväg. En enkel indikation på att iMessages skickas framgångsrikt är en blå bubbla i meddelandet och en grön bubbla om iMessage inte fungerar korrekt på din iPhone. iMessage är en Apple-patenterad tjänst så många förväntar sig att den ska vara mer stabil än några andra meddelandefunktioner där ute.

Men trots att vi har en mycket trovärdig tjänstskapare, fortsätter iMessage fortfarande i vissa slumpmässiga problem. Faktum är att många iPhone-ägare har stött på olika typer av problem när de använder iMessage på sina respektive enheter. Vissa hävdar att iMessages verkade vara trasiga eller felaktiga medan andra har det att iMessage inte fungerar alls. Det finns många faktorer som kan få dessa problem att uppstå när du använder iMessage på en iPhone. Även Apples senaste iPhone-flaggskeppsenhet, iPhone XS är inte fri från sådana brister. Och om du stöter på det här problemet på din nya iPhone XS, har jag beskrivit några rekommenderade lösningar och möjliga lösningar som du kan prova på. Fortsätt läsa för mer information.

LÄS OCH: iMessage fungerar inte på iPhone. Så här fixar du det ...

För ägare som letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, tveka inte att kontakta oss genom att fylla i vårt iPhone-frågeformulär.

Hur felsöker du iPhone XS med iMessage som inte fungerar?

Om du inte kan skicka eller ta emot iMessage till / från en specifik kontakt, är problemet troligtvis inte slut. Var noga med att skicka ett testmeddelande efter att ha utfört vart och ett av följande lösningar för att avgöra om problemet är fixat och iMessage redan fungerar som avsett. Annars kan du fortsätta felsöka din iPhone XS.

Första lösningen: Logga ut från ditt iMessage-konto och logga sedan in igen.

Försök att utesluta ogiltiga inloggningar eller ogiltiga kontouppgifter från möjliga orsaker genom att logga ut från iMessage och logga in igen.

 • Gör det genom att navigera till Inställningar-> Meddelanden-> Skicka & ta emot avsnittet och klicka sedan på Apple-ID: [ditt Apple-ID]. Välj alternativet för att logga ut.

När du har loggat ut igen startar du om din iPhone XS och loggar sedan in på iMessage genom att ange rätt Apple ID och lösenord. När du är inloggad kan du försöka skicka en iMessage till någon av dina kontakter eller till ditt eget iMessage-nummer och se om det redan fungerar.

Andra lösningen: Stäng av iMessage på din iPhone XS och slå sedan på den igen.

Omstart av iMessage-tjänst på din iPhone kan också hjälpa till att rensa mindre systemfel som kan ha orsakat att iMessage slutar fungera. Här är vad du bör göra då:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Klicka på iMessage.
 3. Stäng av iMessage.
 4. Starta om din iPhone XS.
 5. Gå tillbaka till Inställningar-> iMessage- menyn.
 6. Slå sedan på iMessage igen.

Skapa ett testmeddelande för att skicka som iMessage till någon av dina kontakter. Om du kan skicka meddelandet och din mottagare kan ta emot det i slutändan, betyder det att problemet är löst och iMessage är redan säkerhetskopierat och fungerar korrekt på din iPhone XS. Du kan sedan sluta felsökning vid denna punkt. I annat fall kan du prova några andra tillämpliga lösningar.

Tredje lösningen: Kontrollera och uppdatera din Internet-anslutning.

Om du uppmanas med ett felmeddelande som säger att iMessage inte levererades, försök att kontrollera din Internet-anslutning. Om du litar på Wi-Fi-internet för iMessage, kontrollera att Wi-Fi är aktiverat och att din telefon kan bläddra igenom onlinesidor. Om du litar på mobildata för iMessage, kontrollera och se till att mobildata är aktiverade på din iPhone XS.

 1. För att kontrollera om Wi-Fi är aktiverat, gå till Inställningar-> Wi-Fi- meny och kontrollera sedan att Wi-Fi-omkopplaren är på. Om inte, tryck sedan för att slå på Wi-Fi.
 2. För att kontrollera om Cellular Data är aktiverat, gå till Inställningar-> Cellular-> Cellular Dat a och se till att omkopplaren är på.
 3. För att uppdatera dina nätverksanslutningar, helt enkelt slå på och stänga av flygläget i några sekunder. Du kan komma åt och konfigurera flygplansläge via Inställningar-> Flygplan- menyn och sedan trycka på omkopplaren för att slå på och stänga av funktionen. Alternativt kan du starta kontrollcentret och sedan trycka på ikonen för flygplansläge för att slå på och stänga av funktionen.

Aktivera flygplansläge inaktiverar automatiskt trådlösa anslutningar på telefonen och om du inaktiverar flygplansläge aktiveras de igen. Så det är som en snabb omstart på de trådlösa funktionerna på din iPhone. Överraskande löser denna lösning effektivt slumpmässiga nätverksproblem i telefonen.

Fjärde lösningen: Kontrollera och installera nya iOS-uppdateringar.

Programuppdateringar innehåller vanligtvis fixade korrigeringar för att rensa befintliga enhetsproblem orsakade av slumpmässiga buggar och skadlig kod. Detta kan vara en potentiell lösning om programvarubuggarna är de viktigaste utlösarna. Om din iPhone är ansluten till Internet antingen via Wi-Fi eller mobildata kan du leta efter och ladda ner den senaste tillgängliga iOS-versionen. Så här kontrollerar du manuellt om OTA (i luften) iOS-uppdatering på din iPhone XS:

 1. Gå till Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Välj Programuppdatering.

Ett meddelande visas om en uppdatering är tillgänglig. Säkerhetskopiera alla viktiga filer som du sparat för säkerhet innan du uppdaterar. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att ladda ner och installera ny programuppdatering för din iPhone.

Om du inte ser ett uppdateringsmeddelande betyder det att din enhetsprogramvara är uppdaterad.

Femte lösningen: Återställ nätverksinställningar på din iPhone XS.

Att utföra en nätverksinställning kan hjälpa till att rensa ogiltig nätverkskonfiguration från telefonen. Detta kan vara nyckeln till att lösa problemet om det har något att göra med felaktiga nätverksinställningar, vilket också är värt ett försök.

 • För att återställa nätverksinställningar på din iPhone XS, gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ- menyn och välj sedan alternativet Återställ nätverksinställningar . Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta och tryck sedan på Återställ nätverksinställningar igen för att bekräfta.

Din iPhone bör starta om av sig själv när återställningen är klar. När det har startats kommer det att ladda standard- eller ursprungliga nätverkskonfigurationer på telefonen. Detta innebär att du måste aktivera Wi-Fi- eller mobilnätverket för att använda iMessage och andra nätverkstjänster på din iPhone XS.

Andra alternativ

Se till att datum- och tidsinställningarna på din iPhone XS är korrekta. Andra personer som har problem med att använda iMessage fick senare reda på att felaktiga datum- och tidsinställningar är skyldiga.

 • För att kontrollera och justera datum- och tidsinställningar på din iPhone XS, gå till Inställningar-> Allmänt-> Datum & tid- menyn.

Om skjutreglaget Ställ in automatiskt är på, försök att stänga av den för att manuellt konfigurera datum- och tidsinställningar på din enhet. Klicka sedan på den aktuella tidszonen och välj din tidszon . Klicka på Datum eller Tid och bläddra uppåt eller nedåt för att välja rätt datum och tid.

Kan du fortfarande inte få iMessage att fungera på din iPhone XS?

Tveka inte att eskalera problemet till Apple Support om ingen av de tidigare felsökningsmetoderna kan lösa problemet och att iMessage fortfarande inte fungerar på din iPhone XS. Om du gör det kommer Apple-teknikern att undersöka problemet och ta reda på en lösning.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner på Apple iPhone XS-smarttelefonen kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone XS. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via det här formuläret. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.