Vad gör du när din Samsung Galaxy S8 värms upp när den används?

När din Samsung Galaxy S8 blir ovanligt het när du använder den normalt, bör det vara något du måste titta på. Oftare värms en telefon upp när den laddas men inte till den punkt där det skulle vara obekvämt att hålla. Den vanligaste orsaken till detta problem är när din telefon drabbats av vätskeskador.

Galaxy S8 har IP68-klassificeringen vilket innebär att det är damm- och vattentät men en sak att notera här är att det inte är vattentät. Vatten kanske fortfarande kan hitta sin väg in i telefonen med de rätta omständigheterna. Därför är det mycket möjligt att orsaken till överhettningen med din telefon är vätskeskador. Men vi måste felsöka för att veta mer om problemet.

Men innan något annat, om du för närvarande upplever olika problem med din telefon, föreslår jag att du besöker vår felsökningssida för Samsung Galaxy S8 för vi har redan börjat ge support till våra läsare som äger den här enheten. Vi förstår att din telefon fortfarande är helt ny och den borde fungera perfekt utan problem men inte ens Samsung kan garantera att det inte kommer att finnas några problem. Det vi gör här är att ge våra läsare det bästa vi kan, så om vi inte har publicerat inlägg om din oro, kan du gärna kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 som värms upp när den används

För att bättre förstå varför en premiumtelefon som din S8 värms upp även om den används normalt måste vi utesluta alla möjligheter. Här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Tvinga om telefonen igen

Det är möjligt att det finns ett gäng appar som körs i bakgrunden. Dessa appar använder resurser och kan också orsaka överhettning, särskilt spelappar som är CPU- och grafikintensiva spel.

Proceduren för omstart av kraft simulerar batteriets bortkoppling som uppdaterar telefonens minne och stänger alla tredjepartsappar. För att göra detta, håll in volymknappen och strömbrytarna i 10 sekunder. Telefonen startar om normalt och följ det noga för att veta om den fortfarande värms upp.

Steg 2: Se till att det inte finns några tecken på vätskeskador

Det finns ett par saker du kan göra för att bekräfta om din telefon har vätskeskada; titta in i laddningsporten och kolla indikatorn för vätskeskada.

Vattenens främsta inträdesplats är laddningsporten. När det är fuktigt, kan du få varningen "fuktdetekterad". Oavsett om du får varningen eller inte, är det bäst att du rengör området. Du kan använda bomullspinne eller ett pappersduk som du måste sätta i porten för att absorbera fuktigt.

Nästa sak du bör är att kolla indikatorn för vätskeskada. Det är en liten klistermärke som skulle ändra färg när den kommer i kontakt med vatten eller till och med bara fuktig. I din Galaxy S8 måste du ta bort SIM-kortfacket och titta in i facket. Om klistermärket är vitt betyder det att din telefon är säker från vätskeskador men om den blev röd, rosa eller lila är det uppenbart att det är vätskeskada som orsakar överhettningen.

Om det inte finns några tecken på vätskeskada, gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Ta reda på om det fortfarande värms upp i säkert läge

Vad vi försöker åstadkomma här är att veta om appar från tredje part orsakar överhettningsfrågan. När du startar upp telefonen i säkert läge inaktiverar du tillfälligt alla tredjepartsappar. Du kan sedan se om telefonen fortfarande värms upp för att om problemet verkar vara fixerat i den här miljön är det uppenbart att dina tredjepartsappar har något att göra med problemet. Så här startar du din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Förutsatt att telefonen inte värms upp i det här läget, hitta apparna som orsakar problemet och avinstallera dem efter varandra tills problemet är fixat.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Om telefonen fortfarande värms upp, även i säkert läge, har du inget annat val än att återställa telefonen. Det utesluter möjligheten att detta problem beror på en firmwareproblem och det är också ett förberedande steg för det fall det fortfarande värms upp efter återställningen. Men innan det, se till att du säkerhetskopierar alla dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Följ dessa steg för att återställa din Galaxy S8:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Steg 5: Ta telefonen till butiken

Efter återställningen och problemet fortfarande kvarstår, bör du ta det med till butiken så att tekniken kan ta en titt på det. Det är möjligt att det verkligen är något fel med hårdvaran och om den inte orsakas av vätska eller fysiska skador, bör tekniken rekommendera den för utbyte.

När det gäller grundläggande felsökning har du gjort allt du kan. Det är nu upp till tekniken att göra sitt jobb.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.