Vad gör du när din iPhone 6s kör mycket långsamt efter installation av iOS 11-uppdateringen? [Felsökningsguide]

Det är normalt att en enhet avtar efter att ha implementerat en ny uppdatering av firmware, särskilt med stor filstorlek helt enkelt för att den har mycket att bearbeta och sätta på plats. Vanligtvis tar det timmar och flera omstarter för vissa enheter att anpassa sig efter den nya plattformen ändras tills normal drift återupptas. Men detta är inte alltid fallet med vissa användare av iPhone 6s efter installationen av iOS 11 uppdateringen eftersom det gjorde att deras respektive enheter fungerade mycket långsamt. Om du av någon slump är en av dessa människor som har slutat ha samma problem efter att ha uppgraderat samma iPhone till iOS 11, kan det här innehållet kanske hjälpa dig.

Det här inlägget belyser några rekommendationer och potentiella lösningar på en postuppdateringsfråga om långsam eller trög prestanda med iPhone 6s. Känn dig fri att hänvisa till de angivna procedurerna och se vilken skillnad var och en av dem kan ge i din enhet.

Men innan vi hoppar in i vår felsökning, om du har andra problem med din iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat en hel del problem rapporterade av våra läsare. Hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp, fyll i vår iPhone-frågeformulär och ge oss mer exakt information om ditt problem så att vi kan ge dig den bästa lösningen.

Hur du felsöker iPhone 6s som kör mycket långsamt efter uppdatering av iOS 11

Nedan följer saker du kan göra för att försöka få din iPhone 6s att köra fort igen. Prestandaproblem som uppstår efter en uppdatering kan enkelt lösas och en av metoderna nedan kan hjälpa dig med det.

Starta om din iPhone (mjuk återställning).

Det rekommenderas alltid och starkt att starta om enheten efter att du har gjort några ändringar. I själva verket är en omstart vanligtvis det sista steget för att tillämpa alla de senaste ändringarna som gjorts på din enhet, till exempel när du gör en återställning av nätverksinställningar och hela systemåterställningar. Samma sak händer när du installerar nya uppdateringar. För att kunna tillämpa de nya ändringarna på ditt iPhone-system måste enheten fortfarande starta om. Som sagt, se till att du inte missar att göra det efter att du installerat den nya iOS-uppdateringen på din enhet.

 1. För att starta om eller mjuk återställa din iPhone 6s, tryck på strömbrytaren i några sekunder tills skärmen Slide to Power off visas. Dra skjutreglaget för att stänga av enheten helt. Vänta i cirka 30 sekunder och håll sedan ner strömbrytaren tills Apple-logotypen visas.
 2. Om din telefon fortfarande kör långsamt efter den första omstarten, ge den ytterligare en omgång eller två och se vad som händer efteråt.

Den här processen påverkar inte någon av dina iPhone-data så att du inte behöver oroa dig för att förlora information från att göra det.

Stäng bakgrundsappar.

Bakgrundsappar kan också påverka enhetens totala prestanda i tid, särskilt när du multitaskar med din iPhone. Det finns en chans att någon av dina bakgrundsappar kan krascha och om det händer uppstår fel och andra negativa symtom vanligtvis. För att utesluta detta kan du prova att sluta alla dina bakgrundsappar.

Till att börja med, så här:

 1. Tryck på Hem- knappen två gånger från Hem-skärmen. Om du gör det öppnas den nyligen aktiva menyn.
 2. För att stänga en app, dra appens förhandsgranskning uppåt.
 3. Gör samma sak för varje öppen app.
 4. Klicka på Hem- skärmen när du är klar med att stänga alla bakgrundsappar.

Efter att ha gjort det, ge telefonen en ny omstart för att uppdatera det interna minnet.

Uppdatera dina appar.

Appar får också periodiska uppdateringar för att upprätthålla prestandastabilitet och optimering. Utvecklare av tredjepartsappar driver också uppdateringar efter att en ny iOS-uppdatering har rullats ut. Detta är för att säkerställa att deras appar kan smälta väl och kunna hålla jämna steg med den nya plattformen. Appar som inte uppdateras kan bromsa din enhet eftersom de inte är kompatibla med den nya iOS.

För att uppdatera en app på din iPhone 6, gå bara till App Store och klicka sedan på knappen Uppdatera bredvid appen eller Uppdatera alla för att installera flera appuppdateringar samtidigt.

Glöm inte att starta om telefonen igen efter att du har uppdaterat dina appar.

Hantera din iPhone-minneslagring.

Din iPhone måste ha minst 1 GB ledig lagring för att fungera normalt. Mindre utrymme eller otillräcklig lagring kan också vara orsaken till att din iPhone kör långsamt. Så kontrollera din iPhone nuvarande minnestatus och hantera din interna lagring om nödvändigt för att frigöra lite utrymme.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Lagring & iCloud-användning-> Hantera lagring för att kontrollera ditt iPhone 6s-minne . Från den här menyn ser du en lista med appar tillsammans med detaljer om hur mycket utrymme var och en av dessa appar kostar.

Om ditt minne är slut kan du välja att ta bort oönskade appar och innehåll som gamla meddelanden, videor, foton och andra mediefiler som inte längre är användbara från din telefon.

Kontrollera om ny iOS-uppdatering installeras.

Problem med postuppdatering tas vanligtvis upp med en uppföljningsuppdatering, en mindre uppdateringsversion som innehåller den officiella fixfixen från Apple devs. Med tanke på att din iPhone började sakta ner efter uppgradering till iOS 11, kan det vara ett fel som måste åtgärdas. Och detta är vanligtvis ett av orsakerna till att uppföljningsuppdateringar också rullas ut.

För att leta efter tillgängliga nya uppdateringar för din iPhone 6s, gå till Inställningar-> Allmänt-> Programuppdatering. Du kommer att se ett meddelande om en uppdatering är tillgänglig. Se till att ansluta din iPhone till Internet via Wi-Fi så att du kan uppdatera din enhet trådlöst.

Sedan iOS 11 har lanserats har Apple redan lanserat uppföljande iOS-versioner med iOS 11.2.5 som den senaste tillgängliga versionen den 23 januari i år. En av de viktigaste funktionerna i denna iOS-version är HomePod-stödet som gör det möjligt för användare att överföra Apple ID, Apple Music-detaljer, Siri och WiFi-inställningar till HomePod. Den innehåller också en fix för ChaiOS-textbomben, en skadlig länk skickad i iMessage som kan krascha iOS om du klickar på den från appen. Och detta kan vara nyckeln till att förbättra din iPhone: s prestanda också.

Återställ eller återställ din iPhone 6s.

Ditt sista alternativ om ingenting hjälper är en fullständig systemåterställning. Du kan välja att återställa din enhet till en tidigare och stabil iOS-säkerhetskopia eller återställa till fabriksinställningar. Detta bör utplåna alla iOS 11-fel som kan ha orsakat din iPhone att bli trög och fungera mycket långsamt sedan dess. Du kan göra en fullständig iOS-återställning eller återställning via iTunes eller använda din iPhone-inställningsmeny för att återställa enheten till fabriksinställningar.

Gå till Inställningar-> Allmänt-> Återställ-> Radera allt innehåll och inställningar . Om du uppmanas, ange ditt lösenord och bekräfta återställning.

Efter återställningen kan du fortsätta till den första installationen.

Andra tillämpliga lösningar

 • Rensa cache, kakor och data från Safari-appen. Om du upplever långsam surfning med Safari efter uppdatering till iOS 11 kan rensning av cache, cookies och data från appen hjälpa till. Så du bör prova också. För att rensa din historik och cookies trycker du på Inställningar-> Safari-> Rensa historik och webbplatsinformation. Att rensa historiken kommer inte att ändra din autofyllningsinformation. För att rensa dina kakor och behålla din surfhistorik, knackar du på Inställningar-> Safari-> Avancerat-> Webbplatsdata-> Ta bort all webbplatsinformation.
 • Vrid automatiska nedladdningar. Att aktivera den här funktionen kan också göra att din iPhone avtar, särskilt när det finns mycket att ladda ner. För att förhindra att detta händer kan du stänga av den här funktionen genom att gå till Inställningar> iTunes & App Store> och stänga av alla automatiska nedladdningar.
 • Stäng av uppdateringen av bakgrundsprogram. Att kontrollera vilka appar som kan uppdateras i bakgrunden kan också hjälpa till att optimera enhetens prestanda. Med den här funktionen aktiverad verkar appar vara multitaskning hela tiden genom att automatiskt uppdateras i bakgrunden när de har möjlighet. Du kan inaktivera bakgrundsuppdatering för alla appar eller bara för vissa appar som du inte anser som nödvändiga. För att göra det, gå till Inställningar-> Allmänt-> Bakgrundsapp-uppdatering-> tryck sedan på omkopplaren för att stänga av funktionen. Eller växla bakgrundsapp-uppdateringsknappen till höger om den app du vill stänga av den för. Du vet när den är inaktiverad om omkopplaren blir grå.

Sök mer hjälp

Om ingen av dessa kan hjälpa till och att din iPhone 6s förblir mycket långsam sedan iOS 11-uppdateringen, kan du nu eskalera problemet till Apple Support för ytterligare hjälp och andra alternativ.

Anslut oss

Om du har andra problem med din iOS-enhet, inklusive iPhone 6s, kan du besöka vår felsökningssida eller fylla i och skicka detta formulär för att få ytterligare hjälp från vårt supportteam. Se bara till att ge oss all nödvändig information, till exempel din iOS-enhetsmodell, samt mer information om problemet du har med din enhet. När började till exempel problemet uppstå eller vad du gjorde innan problemet visas. På så sätt skulle det vara lättare för oss att fastställa de huvudsakliga orsakerna och hjälpa dig att hitta den bästa möjliga lösningen.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Varför kör min iPhone 6s väldigt långsamt och hur går det snabbare? [Felsökningsguide]
 • Hur fixar jag min iPhone 6s som fortsätter att förlora signal, få dålig mottagning, slumpmässiga signalfall, andra nätverksproblem [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Apple iPhone 6s som inte säkerhetskopieras till iCloud [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone 6s som fortsätter att visa en meddelande om Apple-verifieringsmeddelande [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Apple iPhone 6s Blue Screen of Death (BSOD) Problem [Potentiella lösningar]