Vad gör du när din Apple iPhone 8 inte laddas? [Felsökningsguide]

Apples nya flaggskeppssmartphone iPhone 8 har just rullats ut sedan mitten av september i år. Medan många av de första ägarna kan uppnå bättre iPhone-upplevelse under de första veckorna av att använda telefonen, var andra inte så lyckliga eftersom de hamnade på tidiga problem med sin nya iOS-enhet. Bland de vanligaste problem som tas upp online bortsett från ovanlig batteriladdningstid är laddningsproblem. Vissa hävdar att iPhone 8 tar för lång tid för att bli fulladdad medan andra inte kan få sin enhet att ladda alls. Vad kan vara orsakerna till varför en sådan ny kraftfull iPhone-telefon inte laddas och vad måste göras för att fixa det? Läs vidare för att hitta svaren på dessa frågor och hänvis gärna till felsökningsmetoderna som markeras nedanför denna sida för att få insikter om vad du ska göra först när du upplever samma problem på din iPhone 8.

Innan vi går vidare, om du letar efter en lösning på ett annat problem, kommer de att släppas av vår felsökningssida för iPhone 8 för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på ditt problem. Försök hitta frågor som liknar din och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver mer hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor så hjälper vi dig med ditt problem.

Möjliga skäl till varför din iPhone 8 inte laddas

Laddningsproblem som långsam eller inte laddning i mobila enheter som den nya iPhone 8 är vanligtvis förknippade med fyra huvudfaktorer, inklusive strömkällan (väggadapter), USB-kabel (blixtkabel eller laddare), laddningsport och iPhone-programvaran (appar eller iOS). Så mycket som möjligt, försök att undersöka var och en av dessa fyra saker i förväg för att någon av dem troligen är involverad i huvudproblemet.

Till skillnad från vad många tror att batteriet troligtvis är fel när telefonen inte laddas, är många fall av laddningsproblem som transporteras i olika iPhone-varianter programvarurelaterade. Detta är förnuftigt med tanke på att det är din iPhone-programvara som bestämmer när du ska ladda telefonen. Varför sa jag det? Eftersom alla hårdvarukomponenter på din iPhone utför en specifik uppgift eftersom de är programmerade att göra det. Om något går fel med programmet eller programvaran kommer hårdvaran troligen inte att kunna utföra sitt arbete. Samma sak kan hända om hårdvaran är skadad. En skadad komponent kan inte längre svara på programvaran, vilket resulterar i några misslyckade åtgärder på iPhone. Så om programvaran eller programmet som ansvarar för att initiera laddningskommandot blir skadat eller plötsligt fungerar, laddas inte enheten. Så här fungerar system. En dålig app kan till exempel förhindra att din telefon laddas. Så om din iPhone 8 dör och skärmen förblir svart även om du ansluter den till väggen eller datorn, betyder det inte alltid att den inte laddas. Något inom systemstrukturen förhindrar förmodligen din iPhone att ladda. Om det inte är programvaran kan det bero på en skadad laddningskabel, en defekt laddningsport eller att strömkällan eller väggadaptern inte fungerar.

Hur fixar du din iPhone 8 som inte laddas eller laddas långsamt?

Nedan beskrivs några tillämpliga lösningar och möjliga lösningar på laddningsproblem. Men innan du går vidare och utför någon av dessa procedurer, försök att utesluta möjligheten till en programvarufel som hindrar iPhone från att ladda. Så här är dina alternativ:

Första lösningen: Tvinga om omstart eller hårt återställning.

Eftersom den vanliga omstarten inte kommer att tillämpas i det här fallet eftersom din iPhone har varit död kan du göra alternativet som är en kraftåterstart som annars kallas hård återställning på iPhone 8. En kraftåterstart eller hård återställning kan hjälpa till att eliminera trasiga filer eller skadat innehåll från ditt iPhone-system ger alltså din enhet en ny start. Ingen information kommer att påverkas i processen så det är säkert. Apple har ändrat metoden för att tvinga omstart eller hårt återställa en iPhone 8. Så här görs det:

 1. Tryck och släpp snabbt Volym upp- knappen.
 2. Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned .
 3. Slutligen håller du ned sidoknappen (strömbrytaren) i minst 20 sekunder tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Obs! Knappen Power or Sleep / Wake kallas nu Sidoknapp på iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X.

Den andra lösningen: Använd en dator för att återställa iPhone 8.

Genom att använda den här metoden kan du avgöra om ditt iPhone 8-system fortfarande fungerar eller inte. För att fortsätta måste du säkra en dator (Windows eller Mac) med den senaste versionen av iTunes-programvaran installerad. När du är klar att börja följer du dessa steg:

 1. Anslut din iPhone 8 till datorn.
 2. Öppna iTunes på datorn.
 3. Medan din iPhone 8 är ansluten till datorn, gör du en kraftåterstart eller hårt återställning med följande steg:
  • Tryck på och släpper snabbt knappen Volym upp . Tryck sedan på och släpp snabbt knappen Volym ned . Slutligen håller du ned sidoknappen tills skärmen för återställningsläge visas. Släpp inte sidoknappen när Apple-logotypen visas, vänta istället till skärmen för återställningsläge för att komma åt din enhet i återställningsläget.
 4. Om du har tur och kan se alternativet att återställa eller uppdatera väljer du Uppdatera för att installera om iOS utan att radera dina data. I annat fall väljer du Återställ för att återställa din enhet från en tidigare iOS-säkerhetskopia (om tillgänglig).
 5. Vänta tills uppdateringen eller återställningen är klar och ställ sedan in din iPhone 8.

Om det inte fungerar heller är det dags att arbeta med laddningskomponenterna. Överväg nästa alternativ och lösningar som beskrivs nedan.

Hjälpsamma förslag och iPhone 8 laddningstips

Första alternativet: Observera korrekt laddning på din iPhone.

Om du försöker ladda din iPhone 8 trådlöst måste du använda Qi-certifierade laddare eller andra WPC trådlösa laddare som är kompatibla med din iPhone. Många Qi-laddare finns idag på marknaden. Dessa inkluderar två nya trådlösa laddningsmattor från Mophie och Belkin, som representerar den bästa Qi-standardimplementeringen. Du kan få dessa laddare på Apple.com och Apple detaljhandlare. För iOS-nybörjare, här är en snabbguide om hur du laddar din iPhone 8 med trådlös laddare:

 1. Anslut din laddare till en strömkälla. Använd så mycket som möjligt strömadaptern som medföljde ditt tillbehör eller strömadapter som rekommenderas av tillverkaren (OEM-nätadapter).
 2. Placera laddaren på en jämn (jämn) yta eller annan plats som rekommenderas av tillverkaren.
 3. Placera din iPhone 8 på laddaren med skärmen uppåt. Se till att placera den i mitten av laddaren för att säkerställa bästa prestanda.
 4. Låt din iPhone sätta igång laddning. Det tar vanligtvis några sekunder efter att den har placerats på din trådlösa laddare.

En laddningsikon (blixtbult) som visas i statusfältet indikerar att telefonen laddar. Om din iPhone inte laddar eller bromsar laddningen med en trådlös laddare och den har ett tjockt fodral, metallhölje eller batterifack, försök ta bort det och ladda det igen.

Observera också att din iPhone 8 inte laddas trådlöst när den är ansluten till din dator med USB- eller USB-nätadapter. Istället laddas det med USB-anslutningen.

Andra alternativet: Kontrollera din Lightning-kabel eller USB-kabel.

Titta närmare på båda ändarna av USB-kabeln eller Lightning-kabeln som du använder för att ladda din iPhone. Apples Lightning-kablar är känsliga för skador, speciellt fläckar i slutet som ansluts till din iPhone. Om du ser några synliga tecken på slitage kan det vara huvudfrågan. Om du inte ser några tecken på skador på kabelns utsida, försök att ansluta din iPhone till en USB-port på din dator istället. Eller om du redan använder din dator för att ladda din iPhone 8 kan du försöka använda väggadaptern. Du kan eliminera möjligheten till en kabelproblem som dålig kabel om din iPhone laddas på en plats och inte på den andra.

Om du har bekräftat att kabeln är skadad kan det hända att du kan byta kabel om din iPhone fortfarande är under garanti. Annars kan du leta efter andra billigare kabel av hög kvalitet som är kompatibel med din iPhone.

Tredje alternativet: Prova en annan iPhone-laddare eller försök att använda iPad- eller Mac-nätadaptern, om den finns.

Bortsett från den medföljande laddningsutrustningen kan du använda Apple USB-strömadaptrar för iPad- och Mac-bärbara datorer för att ladda din iPhone 8. Om den är tillgänglig kan du prova och se om den fungerar. För att göra det, anslut bara din iPhone 8 till strömadaptern med Lightning to USB-kabel 30-stifts till USB-kabel eller Apple Watch-laddare som medföljer din enhet.

Din iPhone 8 laddas snabbare med en Apple 29W, 61W eller 87W USB-C strömadapter och Apple USB-C till Lightning-kabel. Om du inte är säker på vilken adapter som medföljde din iPad- eller Mac-bärbara dator, titta längst ner på nätadaptern eller identifiera dess modell för att se informationen.

Fjärde alternativet: Rengör laddningsporten på din iPhone.

Undersök laddningsporten längst ner på din iPhone. Du kan använda en ficklampa för att kontrollera den inre porten efter skräp. Damm, smuts eller skräp kan blockera laddningsporten på din iPhone så att du behöver borsta den ut. Du kan använda något, som en oanvänd tandborste eller andra antistatiska borstar som inte leder till en elektrisk laddning för att förhindra att de elektroniska komponenterna i botten av din iPhone skadas. Borsta försiktigt laddningsporten på din iPhone.

Ett annat möjligt skäl till varför iPhone: s laddningsport inte fungerar beror på vätskeskada. Det här kan vara den skyldige om iPhone blött eller blivit utsatt för vätska tidigare. Anslutningarna i laddningsporten på din iPhone kan ha varit kort bort från vätskeskador och därmed orsakat alla möjliga problem med din enhet. I detta fall är ditt bästa möjliga alternativ en iPhone-reparation.

Femte alternativet: Låt din iPhone 8 ladda i en timme eller två.

Ibland tar det längre tid innan laddningsindikatorn visas på din iPhone-skärm, särskilt när batteriet var helt tömt före laddning. Så anslut din iPhone 8 till strömkällan (vägguttag, dator eller strömtillbehör) och ge den lite mer tid att behandla laddningsbegäran.

Sök mer hjälp

Om den fortfarande inte laddas eller slås på, ta din iPhone, laddningsadapter och laddningskabel till en Apple Retail Store eller Apple auktoriserad tjänsteleverantör för ytterligare utvärdering. Eller så kan du kontakta Apple Support för andra rekommendationer.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 8-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 8. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss via detta formulär . Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.