Vad gör du med Samsung Galaxy S8 som inte stängs av eller har en svarsfri strömknapp [Felsökningsguide]

Vi har redan tagit upp ett problem som involverar en Samsung Galaxy S8 som inte kommer att slås på, nu måste vi ta itu med ett liknande problem men den här gången ska vi felsöka en enhet som inte stängs av. Det är uppenbart att det här problemet kan kretsa kring en skadad strömnyckel men då finns det en möjlighet att det är ett firmwareproblem. Det är anledningen till att vi måste felsöka för att veta vad problemet egentligen är så att vi kan försöka formulera en lösning som kan lösa det för gott.

Om du äger en telefon som den här och för närvarande bugges av ett liknande problem kan du fortsätta läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig. Men innan vi fortsätter, om du har andra problem med din telefon, gör det till en punkt att falla vid vår S8-felsökningssida för vi har redan tagit upp några av de vanligaste problemen med den här enheten. Bläddra igenom sidan för att hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Galaxy S8 som inte stängs av

Den här felsökningshandboken hjälper dig att avgöra vad problemet med din telefon är genom att utesluta alla möjligheter. Det skulle vara lättare att lösa ett problem om vi vet vad det är och vad som orsakade det. Vi föreslår inte procedurer som kan skada din telefon eller kompromissa dina data så var säker på att allt på denna sida är säkert. Men i slutet av dagen om problemet fortsätter att bugga dig även efter att ha använt alla metoder, har du fortfarande valet att ta din telefon till en butik så att en tekniker kan titta på den.

RELATERADE INLÄGG:

 • Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem
 • Samsung Galaxy S8 började visa upp "fuktdetekterad" varning när den är ansluten till laddaren [Felsökningsguide]
 • Galaxy S8-fukt upptäckte fel efter att det sjönk i havsvatten, andra problem
 • Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem
 • Samsung Galaxy S8 stängs av omedelbart efter utgåvan och andra relaterade problem

Här är vad jag föreslår att du gör med det här problemet ...

Utför proceduren för tvångsstart

Om detta problem inträffade utan uppenbar orsak eller orsak, kan vi säga eller anta att det bara är ett fel i systemet eller hårdvaran, särskilt om din telefon blev svarsfull. Det är en tydlig indikation på att systemet kraschade av någon anledning. Genom att använda tvångsstartproceduren kommer din telefon att återupplivas och det kan vara det enda du behöver göra.

För att tvinga om starta om din telefon trycker du på och håller ned Volym-knappen och strömbrytaren samtidigt i 10 sekunder. Om strömknappen fungerar korrekt bör enheten starta upp normalt och du kan kanske fortsätta använda telefonen utan störningar.

Men om den tvingade omstarten inte går igenom, gå vidare till nästa steg för att fortsätta felsökningen.

Prova att ladda batteriet (för svarsfri telefon)

Du gör detta om den tvingade omstarten misslyckades och din telefon inte svarar helt. Jag förstår att din telefon fortfarande inte svarar på laddaren men det är värt ett försök. Vad vi försöker åstadkomma här är att veta hur telefonen svarar eller reagerar när den upptäcker att elektrisk ström flyter genom kretsarna. Normalt kommer S8 att visa laddningsikonen och LED-indikatorn tänds och frånvaron av dessa skyltar är en indikation på att telefonen inte svarar helt. Just nu är det värt att försöka tvinga att starta om telefonen men denna gång medan den är ansluten. Om den fortfarande inte svarar, koppla loss den från laddaren och låt den tömma batteriet.

Du kanske måste vänta i flera timmar och om du inte tål det rekommenderar jag att du tar telefonen till butiken så att tekniken kan göra något åt ​​det. Men förutsatt att du låter batteriet rinna av och telefonen stängs av, försök att ladda det för att se om laddningsskyltarna visar. Om de gör det kan du försöka slå på telefonen och om det inte finns något svar bekräftas det att problemet är med strömbrytaren.

Använd funktionen Auto Restart (för responsiv telefon)

Just nu vet vi inte om problemet verkligen är i strömknappen eller om det är skadat men det fungerar inte så vi kan inte använda det för att stänga av telefonen eller starta om den. Det finns appar som gör att du kan stänga av telefonen utan att använda strömknappen men de behöver root och kanske inte är tillämpliga på dig. Men även om du lyckades stänga av telefonen kan du fortfarande inte använda din telefon eller felsöka problemet eftersom den är avstängd. Det bästa du kan göra just nu är att starta om din telefon och se om det gör skillnad.

Din Galaxy S8 har en automatisk omstartfunktion så använd den för att uppdatera telefonens minne.

 1. Gå till Hem-skärmen
 2. Klicka på Apps-menyn
 3. Välj Inställningar
 4. Välj Säkerhetskopiera och återställ
 5. Klicka på fliken Enhetshantering
 6. Välj Autostart
 7. Redigera det schemalagda datumet och timmen
 8. Slå på funktionen

När din telefon har startat om och strömnyckeln fortfarande inte fungerar, gör en säkerhetskopia av dina viktiga filer och data eftersom det är klart nu att problemet är med strömnyckeln. Du måste ta den med till butiken så att tekniken kan kontrollera knappen. Du måste säkerhetskopiera dina filer för att se till att de inte raderas eftersom tekniken kan använda en återställning om problemet kvarstår.

Innan du tar en resa till tekniken, om du lägger ett nytt fodral på din telefon, kan du försöka ta bort det eftersom det kan störa strömnyckeln. Gör samma sak för andra tillbehör från tredje part.

Jag hoppas att den här korta felsökningsguiden kan hjälpa dig med problemet med din enhet. Kontakta oss gärna om du behöver vår hjälp.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Galaxy S8-fuktdetekterat fel, kommer inte att ladda på grund av fuktapptäckt fel, andra problem
 • Galaxy S8-batteriproblem, laddas inte normalt, tömmer strömmen snabbt, andra problem
 • Samsung Galaxy S8 laddas inte längre snabbt som tidigare efter en uppdatering [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 laddningsport är böjd problem och andra relaterade problem
 • Hur du felsöker din Samsung Galaxy S8 som inte slås på längre [Felsökningsguide]
 • Hur fixar du din Samsung Galaxy S8 som tappar ur batteriet istället för att ladda när det är anslutet [Felsökningsguide]