Vad gör du med din Sprint Galaxy S8 som blev så trög, trög och långsam [Felsökningsguide]

Prestandafrågor är ofta knutna till firmware och i det här fallet är det bara något vi kan göra. Jag förstår hur irriterande en trög telefon är det därför vi anser att det är nödvändigt att omedelbart felsöka den för att föra tillbaka den till den var. Vi har fått en hel del klagomål från Samsung Galaxy S8-ägare under paraplyen av Sprint så det här inlägget är för dem. Men bara för att jag specifikt har nämnt en leverantör här betyder det inte att den här felsökningshandboken inte fungerar på andra varianter av S8.

I det här inlägget kommer vi att ta itu med anledningen till att din telefon blev så långsam och trög och vi försöker formulera en lösning som kan föra telefonen till sin ursprungliga prestanda, som naturligtvis är snabb och lyhörd. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande bugas av samma problem, fortsätt att läsa nedan eftersom det här inlägget kan hjälpa dig.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett annat problem, gå till vår Galaxy S8 felsökningsguide för vi har redan tagit upp de vanligaste problemen med den här telefonen. Hitta problem som liknar dig och använd lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig eller om du behöver mer hjälp kan du gärna kontakta oss via vårt Android-frågeformulär.

Felsökning långsam och trög Galaxy S8

Det är ett mycket litet problem och jag är säker på att vi kan fixa det så länge telefonens firmware inte har ändrats på något sätt eftersom om det är det kan det vara ett allvarligt firmwareproblem och inte bara något prestandarelaterat problem . Så om firmwarens integritet fortfarande är intakt, här är vad du bör göra åt det:

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge för att veta om den fortfarande är trög

Låt oss försöka isolera problemet direkt. Om du startar i säkert läge kommer alla appar från tredje part tillfälligt att inaktiveras, vilket ofta är orsaken till problem som detta. Så om telefonen fungerar normalt i det läget, betyder det att en eller några av de appar du installerade orsakar problemet och nästa sak du borde är att hitta den appen och avinstallera den. Det borde ta hand om frågan här. Följ procedurerna nedan för hur du kör din telefon i säkert läge och avinstallera program.

Hur du startar Sprint Galaxy S8 i säkert läge

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Hur du avinstallerar applikationer från din Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Detta kan vara det enda du behöver göra för att föra tillbaka telefonen till dess ursprungliga prestanda. Men om det fortfarande är långsamt och trögt i säkert läge, kan det vara ett problem med firmware redan.

Steg 2: Ta bort alla systemcachrar så att de ersätts

Det finns tillfällen då systemcachrarna skadas eller blir föråldrade. Detta kan hända efter en uppdatering av firmware eller när telefonen nyligen har stängts av och startats upp ofta eller slut på batteriet när den används. Men oroa dig inte för att om detta är fallet är det fortfarande väldigt lätt att fixa. Allt du måste göra är att starta din telefon i återställningsläge och torka av cache-partitionen. Ingen av dina filer och data kommer att raderas så det är säkert att göra:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter att telefonen har startat om, se noga om prestandan har förbättrats. Om det fortfarande är långsamt, har du inget annat val än att göra nästa steg.

Steg 3: Återställ alla inställningar

Felaktiga inställningar kan orsaka konflikter i systemet vilket också kan leda till den här typen av problem. För att utesluta denna möjlighet, följ den enkla proceduren nedan för att återställa alla telefonens inställningar och föra dem tillbaka till fabriksinställningarna. Det är i princip som en återställning bara att ingen av dina filer och data kommer att raderas:

 1. Från en startsida trycker du på och sveper uppåt eller nedåt för att visa alla appar.
 2. Navigera från en Startskärm: Inställningar> Säkerhetskopiera och återställ.
 3. Klicka på Återställ inställningar.
 4. Tryck på Återställ inställningar för att bekräfta.
 5. Ange eventuellt PIN-koden, lösenordet eller mönstret.
 6. Klicka på Återställ inställningar.

Observation är nyckeln till att veta om din telefon fortfarande är långsam och trög, så fortsätt att använda din telefon som du alltid gör. Om det fortfarande är långsamt är det dags att göra det ultimata problemet.

Steg 4: Säkerhetskopiera dina filer och data och återställ din Galaxy S8

Det stämmer, en återställning kommer att föra tillbaka din telefon till sin ursprungliga prestanda. Denna metod kommer emellertid alltid i slutet av vår felsökningshandbok eftersom du måste gå igenom all besväret med att säkerhetskopiera dina viktiga filer och data eftersom de kommer att raderas under processen. Så se till att du gör en säkerhetskopia av saker du inte vill tappa. Avaktivera fabriksinställningsskyddet för din telefon efter säkerhetskopian så att du inte blir låst.

Hur du inaktiverar Factory Reset Protection på Sprint Galaxy S8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Hur du återställer din Samsung Galaxy S8

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Det är ganska mycket av det. Din telefon bör fungera ordentligt nu.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.