Vad gör du med din Samsung Galaxy S9 som inte kommer att ladda längre?

Laddningsproblem är bland de vanligaste problemen du kan stöta på med din Android-telefon. Till och med den mäktiga Samsung Galaxy S9 undantas inte från detta problem. Problem med laddning kan dock uppstå baserat på vad problemet med din telefon verkligen är. S9 kan till exempel sluta ladda om det finns fukt i laddningsporten.

Det är viktigt att du vet varför telefonen inte laddas. I det här inlägget kommer jag att presentera fyra vanligaste situationer som du kan stöta på från de mest populära frågorna. Om du är en av ägarna till den här telefonen och för närvarande bugges av en laddningsproblem eller två, fortsätt sedan att läsa eftersom det här inlägget kan hjälpa dig, på något sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Felsökning av din Galaxy S9 som inte laddas

Följande är några av de vanligaste situationerna du kan stöta på om du använder den nya Samsung Galaxy S9 eller någon Galaxy-enhet för den delen. Försök att gå igenom var och en av dem ...

Galaxy S9 laddas inte med ett "fuktdetekterat" -fel

Sedan Samsung började skapa vatten- och dammbeständiga enheter började felmeddelandet "fukt har upptäckts" dyker upp men de första flaggskeppen som hade sportat den här funktionen var inte riktigt exakta eftersom det fanns fall som vi känner till var detta fel visade sig men det fanns inga tecken på vätska på dessa telefoner. Men förra årets flaggskepp, Galaxy S8, var faktiskt på plats när det gäller detta fel. Så när det står att det finns fukt i laddningsporten är det troligtvis fukt i porten. Galaxy S9 är uppenbarligen bättre än S8 så den måste också vara korrekt när den dyker upp detta fel.

Det omedelbara resultatet av det här felet är att din telefon slutar ladda. Detta för att undvika ytterligare skador som till och med kan leda till komplicerade hårdvaruproblem. Om din Galaxy S9 inte längre laddas och fortsätter att visa detta fel varje gång du ansluter den till laddaren, är det bästa att göra att låta telefonen lufttorka: placera den bara på bordet upprätt och lämna den där i en timme eller två. Jag skulle också rekommendera att du stänger av telefonen medan du låter den torka ut fukten i porten.

Det är också möjligt att det finns fukt i kabeln så att du också måste rensa upp den speciellt i slutet som du ansluter till din telefon.

Men om du dåligt behöver ladda din telefon, bör du använda den trådlösa laddaren. Det här felet dyker inte upp om telefonen laddas trådlöst.

Galaxy S9 laddas inte med svart och svarsfri skärm

Detta fall beror antagligen på en systemkrasch där telefonen vägrar att slå på eller svara. Det bästa sättet att ta itu med detta är att genomföra tvångsstartproceduren genom att trycka in och hålla både volymknappen och strömknapparna ihop i 10 sekunder eller mer. Detta kommer att simulera batteridrag och starta om din telefon. Om din Galaxy S9 lyckas starta upp efter att ha gjort detta, bör den laddas normalt efter det.

Anslut den till laddaren eller placera den ovanpå en trådlös dyna för att ladda. Om det emellertid inte svarar, bör du prova detta:

 1. Tryck och håll ner volymknappen och släpp den inte ännu.
 2. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du håller ner volymknappen.
 3. Håll båda knapparna intryckta i 10 sekunder eller mer.

Det är i princip som den första proceduren bara att vi ser till att strömknappen hålls intryckt efter att volymen är nere. Kom ihåg att om du gör annat inte kan du ge det resultat du behöver för att starta upp telefonen. Om det fortfarande inte svarar på det här är vad du ska göra härnäst ...

 1. Anslut telefonen till laddaren som är ansluten till ett fungerande nätuttag. Se till att använda den ursprungliga kabeln.
 2. Oavsett om telefonen visar att den laddas eller inte, låt den vara ansluten till laddaren i 10 minuter.
 3. Tryck nu och håll ner volym- och strömknapparna samtidigt i 10 sekunder eller mer, men den här gången medan din Galaxy S9 är ansluten till laddaren.

Galaxy S9 laddar inte trådlöst

Om den trådlösa laddaren inte fungerar på din telefon kan du försöka ladda din Galaxy S9 med den trådbundna laddaren och om den laddas ordentligt kan problemet bara vara med den trådlösa laddaren. Om möjligt kan du prova att använda en annan trådlös laddare.

Men om din Galaxy S9 fortfarande inte laddas med den trådbundna laddaren, bör problemet vara i din telefon. Du bör ta det tillbaka till butiken så att en tekniker kan kontrollera det åt dig.

Galaxy S9 laddar inte via kabelladdare

Om telefonen inte laddas via kabelladdare utan laddar bra med en trådlös laddare, kan problemet bara vara med laddaren. För att verifiera ytterligare bör du försöka använda en annan kabelladdare för att veta om din Galaxy S9 fortfarande kan laddas. Du kan också försöka ansluta din telefon till en dator eller bärbar dator. Om den svarar är det ett tecken på att laddaren är defekt. Om inte, prova att använda en annan kabel och om resultatet fortfarande är detsamma är problemet med hårdvaran på din telefon. Den bästa åtgärden är att föra tillbaka telefonen till butiken.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Hur fabriksinställs eller återställs din Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Facebook Messenger som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur fixar du din nya Samsung Galaxy S9 som inte kommer att slås på (enkla steg)