Vad gör du med din Samsung Galaxy S8 som inte laddas?

Laddningsproblem är bland de vanligaste problemen som rapporterats av Samsung Galaxy S8-ägare. Det fanns de som klagade på långsam laddning medan det också fanns de som rapporterade att deras enheter inte kommer att ladda längre.

Nedan är de mest grundläggande felsökningsförfarandena du behöver göra för att försöka lösa problemet. Men syftet med denna felsökningshandbok är helt enkelt att isolera problemet och utesluta de vanligaste möjligheterna. Efter att ha uteslutit alla möjligheter och problemet fortsätter, har du möjlighet att ta telefonen till servicecentret.

Steg 1: Tvinga om din Galaxy S8 igen

Det är viktigt att du gör den här proceduren först eftersom det finns fall där laddningsproblem orsakas av ett systemfel. Håll ned volymknapparna och strömbrytarna i 10 sekunder. Din enhet startar om normalt och anslut sedan telefonen till laddaren för att se om den laddas.

Steg 2: Se till att du använder originalladdaren och kabeln

Innan du går vidare till andra felsökningsförfaranden, kontrollera att du använder originalladdaren och kabeln. Tredjepartsladdare kan säga att de har samma utgång som med den ursprungliga laddaren, men de har verkligen inte. Genom att använda OEM-laddaren och kabeln isolerar du redan problemet.

Steg 3: Kontrollera eventuella vätskeskador

Kom alltid ihåg att el och vatten inte blandas bra och om det finns ett tecken på att din telefon har någon form av vätskeskada kan du alltid förvänta dig att din telefon inte laddar. Om det finns fukt i laddningsporten kan du få varningen "fuktapptäckt". Du kanske också måste kontrollera vätskeskadningsindikatorn för att se om den löses ut. ta bort SIM-kortfacket och titta in i SIM-kortplatsen. Om LDI blev röd, rosa eller lila i stället för vit, så snubblas den ut. Det är tydligt att din telefon lider av vätskeskada.

Steg 4: Stäng av telefonen och ladda

När du har kontrollerat att din telefon inte har vätskeskada stänger du av den och ansluter den till laddaren. Om det inte finns några problem med firmware och hårdvara laddas telefonen när allt är avstängt. Den vanliga laddningsikonen kan visas på skärmen och LED-indikatorn tänds.

Steg 5: Ta med din telefon till servicecentret

Efter att ha gjort alla dessa steg och din telefon fortfarande vägrar ladda, är det dags att ta den till butiken och låta tekniken köra några tester. Gör samma sak om enheten värms upp när den är ansluten till laddaren eller om det finns tecken på vätskeskada. Det är farligt att felsöka en telefon med vätskeskada, du vet bara inte vad som händer härnäst.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.