Vad gör du med din Samsung Galaxy J7 som fastnade i startloop [Felsökningshandbok]

Samsung Galaxy J7 är en medelvägsenhet med riktigt bra specifikationer och funktioner. Det har fått en hel del positiva recensioner från såväl teknikentusiaster som dess användare. Några av våra läsare rapporterade emellertid att deras enheter på något sätt fastnade i bootloop och inte längre kan starta upp framgång till startskärmen. Problemet hindrar naturligtvis ägare från att använda telefonen. Därför måste den åtgärdas så snart som möjligt så att vi kan försöka se om problemet kan åtgärdas i slutändan.

Den här guiden är för användare som aldrig försökte modifiera firmware för sina telefoner eftersom om du gjorde det, så vet vi verkligen inte vilken typ av mod du försökte installera och vad problemet är. Vi kommer att försöka utesluta alla möjligheter tills vi kommer till den punkt där det skulle vara mycket lättare att avgöra vad orsaken är och formulera en lösning som kan fixa den för gott. Om du äger den här telefonen och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt läsa nedan eftersom vi kanske kan hjälpa dig.

Innan någonting annat, om du har andra problem med din enhet, besök sedan vår Galaxy J7-felsökningssida för vi har redan tagit upp flera vanliga problem med den här telefonen. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på dina problem så ta bara tid att hitta frågor som liknar dina. Om du inte hittar en eller om du behöver ytterligare hjälp, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Ge oss så mycket information som möjligt så att det också skulle bli lättare för oss att felsöka problemet. Oroa dig inte eftersom vi erbjuder denna tjänst gratis, så allt du behöver göra är att ge oss tillräcklig information om problemet.

Steg-för-steg-guide för felsökning av Galaxy J7 som sitter fast i bootloop

Problem : Min Galaxy J7 är nästan ett år gammal. Jag köpte det helt nytt och satte in ett förbetalt SIM-kort. Ända sedan det fungerade perfekt men nyligen kan det inte längre slås på med framgång. Jag menar, det tänds fortfarande och visar logotypen och allt utom att det stänger av sig själv och sedan på igen och det är cykeln. Det fortsätter att göra det hela dagen om jag skulle låta det vara. Jag vet inte om ni har stött på den här typen av problem med telefonen innan eller om ni hört talas om det, men om ni vet hur jag kan fixa det skulle det vara bra. Tack.

Felsökning : Det fanns fall vi har stött på innan telefonen fastnade i startloop efter en uppdatering och det fanns också ett fall där det började efter att ägaren installerade en app från Play Store. Poängen är att vi verkligen inte vet vad som hände med din telefon om vi kommer att basera det på problemet du berättade för oss. Så vi måste felsöka din enhet för att veta vad problemet är och formulera en lösning som bara kan lösa den. Här är vad du behöver göra i det här fallet där din enhet inte kan starta upp med framgång ...

Steg 1: Utför proceduren för att dra batteriet

Det första vi måste utesluta är möjligheten att det här problemet orsakas av ett fel i systemet och vi kan göra det genom att helt enkelt genomföra batteridrivningsförfarandet som kommer att återställa telefonen. Här är vad du måste göra ...

 1. Slå på telefonen även om den fortsätter att starta om på egen hand.
 2. Ta bort bakstycket medan det är på.
 3. Dra nu ut batteriet.
 4. Håll ned strömbrytaren i en minut medan batteriet är frånkopplat från enheten.
 5. Sätt tillbaka batteriet och säkra det med bakstycket.
 6. Försök slå på telefonen.

Om telefonen fortfarande sitter fast i startloop efter detta måste du prova nästa steg.

Steg 2: Försök starta upp din Galaxy J7 i säkert läge

Nu ska vi försöka eliminera möjligheten att det här problemet orsakas av en eller några appar som du installerade. Genom att starta upp telefonen i felsäkert läge inaktiverar du faktiskt alla tredjepartsappar tillfälligt. Naturligtvis, om problemet orsakas av en eller några av de appar du installerade, bör din telefon inte fastna i bootloop längre. Så här startar du upp telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med enhetsnamnet.
 3. När 'SAMSUNG' visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp volymknappen nedåt när du ser 'Safe Mode'.

Förutsatt att telefonen startar upp i detta läge är det klart att dina tredjepartsappar har något att göra med det. Hitta nu den appen och försök sedan uppdatera, återställa och till och med avinstallera den bara för att försöka lösa problemet.

Hur du uppdaterar appar på din Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på menyknappen, trycker på Inställningar och sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Hur man återställer appar (rensa cache och data) på Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation i standardlistan eller tryck på MER> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 6. Knacka på Lagring.
 7. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.
 8. Klicka på Rensa cache.

Hur du avinstallerar en app från din Galaxy J7

 1. Från vilken startsida som helst trycker du på appikonen.
 2. Klicka på Inställningar.
 3. Klicka på Program.
 4. Tryck på Application manager.
 5. Klicka på önskad applikation
 6. Klicka på Avinstallera.
 7. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om problemet kvarstår efter allt detta eller om telefonen inte kan starta upp i säkert läge måste du gå vidare till nästa steg.

Steg 3: Försök starta om telefonen i återställningsläget

Det här förfarandet kan förmodligen bli framgångsrikt eftersom uppstart i Android System Recovery alltid är en av de saker som en användare kan göra även om deras enheter har komplexa firmware-problem. Så det är nästan säkert att du kan göra det på din Galaxy J7. Att starta upp i det här läget är inte viktigt men vad du kan göra medan telefonen är i det är det som kan åtgärda problemet. Om det lyckas är det första jag vill att du ska torka av cache-partitionen och om det inte fungerar, måste du återställa din enhet.

Hur du startar upp i återställningsläget och torkar cache-partition

Genom att göra detta raderar du faktiskt alla möjliga korrupta systemcacher som kan ha orsakat detta problem. Men när det gäller dina filer och data kommer de att lämnas orörda så att du inte behöver oroa dig så mycket för dem.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att markera 'ja' och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Hur du startar upp i återställningsläget och återställer telefonen

Det finns åtminstone ett par metoder du kan använda för att återställa din telefon. Den första är från menyn Inställningar och den är den andra. Du måste göra det senare eftersom din telefon inte lyckas starta upp och du inte kan komma åt telefonens inställningar. Antar att problemet beror på ett litet firmwareproblem, då återställs denna återställning men nackdelen är att du inte kommer att kunna säkerhetskopiera dina filer och data så att du förmodligen förlorar dem efter återställningen. Därför är det ditt samtal om du vill gå vidare med det eller hitta hjälp från en tekniker. Om du fortsätter med, så gör du så här:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Hem-knappen och håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När skärmen för enhetens logotyp visas släpper du bara strömbrytaren
 4. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 5. Tryck på knappen Volym ned flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Om allt annat misslyckas, söka hjälp från en tekniker, eftersom du redan har gjort vad som måste göras för din slut till ingen nytta.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.