Vad gör du med din nya Samsung Galaxy Note8 med en skärmflimrande fråga [Felsökningsguide]

Maskinvaruproblem är alltid mycket svåra att fixa i en telefon med alla komponenter limmade ihop för att motstå vatten från att komma in och krossa allt. Sådant är också fallet med den nya Samsung Galaxy Note8 med IP68-klassificering (vatten- och dammbeständighet). Det finns dock tillfällen då hårdvaruproblem uppstår och en av de vanligaste är skärmen som flimrar.

Men bara för att skärmen på din nya telefon flimrar betydde inte att det är ett hårdvaruproblem. Vi har också stött på den här typen av problem med andra telefoner tidigare men de orsakas av appar eller firmwareproblem. Så vi kan egentligen bara inte vara säkra på vad problemet med Note8 är när det har detta symptom. Vi måste felsöka för att veta mer om problemet och det är vad vi försöker åstadkomma i det här inlägget.

Om du är en av ägarna till den nya Note8 och upplever ett liknande problem kan du fortsätta läsa det här inlägget eftersom det kan hjälpa dig att fixa det.

Om du emellertid letar efter en lösning på ett annat problem, ta dig tid att besöka vår felsökningssida för Galaxy Note8 för vi har redan tillhandahållit lösningar på några vanliga problem med den här enheten. Försök hitta problem som liknar dig och använd lösningarna och lösningarna vi föreslog. Om du inte kan hitta något liknande och du dåligt behöver hjälp kan du överväga att kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor. Se till att ge oss den information vi behöver så att vi kan hjälpa dig bättre. Oroa dig inte, det är gratis.

Vad man ska göra med Galaxy Note8 med en flimrande skärm

En helt ny telefon bör fungera utan problem, men det finns alltid tillfällen då du kan få något som har problem ur lådan. Vi kan inte kontrollera de här sakerna och om du är en av ägarna som står inför den här typen av problem är det minsta du kan felsöka din enhet för att veta om det här är något som kan åtgärdas utan någon teknisk hjälp. Med det sagt, här är vad du behöver göra för det ...

Steg 1: Starta om telefonen i säkert läge och observera

Vi måste omedelbart utesluta möjligheten att skärmflimringen orsakas av en tredjepartsapp. Vi har sett fall där vissa appar kan orsaka att skärmen flimrar då och då, särskilt CPU- och grafikintensiva spel.

När problemet är på appnivå kan det enkelt åtgärdas eftersom appar från tredje part enkelt kan tas bort tillsammans med alla filer och data. Det är därför det är absolut nödvändigt att du gör den här proceduren först. Så här kör du din Note8 i säkert läge ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När du framgångsrikt har fått din enhet att köras i den här miljön kan du fortsätta använda den för att veta om flimringen fortsätter eftersom om den försvann är det ett tydligt tecken att problemet orsakas av en eller några av de tredjepartsappar du installerade. I så fall kan du försöka kontrollera om det finns appar som måste uppdateras och ta tid att uppdatera dem. Så här görs ...

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Tryck på Play Store.
 3. Klicka på menyknappen och tryck sedan på Mina appar. För att hålla dina appar automatiskt uppdaterade trycker du på Meny> Inställningar och klickar sedan på Auto-uppdatera appar för att markera kryssrutan.
 4. Välj ett av följande alternativ:
  • Tryck på Uppdatera [xx] för att uppdatera alla applikationer med tillgängliga uppdateringar.
  • Klicka på en enskild applikation och tryck sedan på Uppdatera för att uppdatera en enda applikation.

Om du redan misstänker en app eller två, försök först att rensa cacheminnet och informationen. Om det inte fungerar, avinstallera dem och starta sedan om telefonen i normalt läge för att veta om problemet fortfarande uppstår.

Hur tydliga appar cache och data på Galaxy Note8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Knacka på Lagring.
 5. Klicka på Rensa cache.
 6. Klicka på Rensa data och tryck sedan på OK.

Hur du avinstallerar program från din Galaxy Note8

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Å andra sidan, om flimringen fortsätter i säkert läge eller om problemet kvarstod även efter att ha gjort alla procedurer ovan, finns det en chans att det är ett firmwareproblem. Gå vidare till nästa steg.

Steg 2: Ta bort alla systemcachrar eftersom vissa redan kan vara skadade eller föråldrade

Vi har också stött på den här typen av problem innan det började strax efter en uppdatering. Det tyder på att systemcachen har något att göra med det. Vi kan faktiskt inte fastställa vilken cache som orsakar problemet eftersom det finns tusentals av dem i din telefon och genomsnittliga användare inte har tillgång till dem. Så för att utesluta denna möjlighet måste du bara ta bort alla dessa cachrar på en gång och systemet kommer att bygga om dem under uppstartprocessen.

Starta bara upp telefonen i återställningsläge och torka sedan cache-partitionen och lämna sedan allt annat till systemet ...

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Efter detta, följ noggrant din telefon för att veta om skärmen flimrar kvar och i så fall kan det sista steget hjälpa dig att bli av med den.

Steg 3: Ta tillbaka telefonen till sin ursprungliga konfiguration

Vi kommer fortfarande att utesluta möjligheten att detta problem beror på en firmwareproblem, så vi måste försöka föra tillbaka telefonen till fabriksinställningarna. Men alla dina filer och data som sparas i telefonens interna lagring kommer att raderas så se till att du gör en säkerhetskopia. Observera sedan ditt Google-ID och lösenord eller ännu bättre, inaktivera Factory Reset Protection i din telefon så att du inte blir låst efter återställningen.

Hur du avaktiverar Galaxy Note8 Factory Reset Protection

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

Så här utför du Master Reset på din Galaxy Note8

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Alternativt kan du också återställa din Note8 från inställningsmenyn ...

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Google-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Google-referenser för att avsluta Master-återställningen.
 2. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 3. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 4. Klicka på Säkerhetskopiera och återställ.
 5. Om så önskas, tryck på Säkerhetskopiera mina data för att flytta reglaget till PÅ eller AV.
 6. Om så önskas, tryck på Återställ för att flytta skjutreglaget till PÅ eller AV.
 7. Klicka på bakåtknappen till menyn Inställningar och tryck på Allmän hantering> Återställ> Återställning av fabriksdata.
 8. Tryck på Återställ.
 9. Om skärmlåset är aktiverat anger du dina referenser.
 10. Tryck på Fortsätt.
 11. Klicka på Radera alla.

Om flimringen fortsätter efter återställningen ska du ta med din telefon tillbaka till butiken för att få den kontrollerad eller till och med bytas ut.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.