Vad gör du med din Fitbit Ionic om den inte laddas

Vissa ägare av Fitbit Ionic har klagat över deras trackers som inte längre laddar. Andra säger att deras enheter slutade på batteriet men de försökte ansluta till laddaren, det kommer inte att svara. Det fanns också de vars spårare fortfarande har några procent av batteriet så felsökning var lättare för dem.

Laddningsproblem är ett vanligt problem för alla elektroniska enheter som är beroende av batteri för att driva dem, och detta inkluderar Fitbit-trackers. Medan Ionic inte är lika sofistikerad som smartphones eller andra smartwatches, finns det tillfällen då laddning är en utmaning. Men saken är att laddningsproblem inte alltid är så svåra att fixa.

I det här inlägget kommer jag att vägleda hur du gör din Fitbit Ionic-laddning normalt igen genom att använda bara grundläggande felsökningsförfaranden. Så länge det inte finns några tecken på fysisk skada på din tracker, är detta problem inte så allvarligt. Så läs vidare för att veta vad du ska göra.

Innan vi felsöker din tracker, om du råkar uppleva andra problem, besök vår Fitbit Ionic felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med den här enheten. Det kan redan finnas artiklar som vi publicerade på vår webbplats som kan hjälpa dig att lösa ditt problem. Om inte, kontakta oss gärna genom att fylla i vårt frågeformulär och trycka på skicka efter det.

Gå tillbaka till vår felsökning, här är de saker du behöver göra om din Fitbit Ionic inte laddar ...

  1. Anslut Fitbit Ionic till laddningsdockan eller vaggan men anslut den inte ännu.
  2. Se till att laddningsdockan är ansluten till en fungerande USB-port eller laddare.
  3. Låt Ionic ladda över natten.
  4. Kontrollera att trackaren inte är våt.

Denna första lösning har delats av några av våra läsare. Enligt dem svarar enheten om den är ansluten till laddningsdockan eller vaggan. Anslut bara tracker till laddaren och låt den sitta ett tag men anslut den inte till strömkällan ännu. Det var de som sa att de lämnade enheten på vaggan i en timme eller två och när de kontrollerade, var enheten redan påslagen. Så det här förfarandet är tillämpligt på enheter som var avstängda och inte längre skulle svara.

Men om det fortfarande inte laddas efter det, är det dags att ansluta laddaren till en strömkälla men se till att Ionic sitter ordentligt på dockan så att anslutningar berör kontakterna på spåraren. Låt Ionic stå på vaggan eller laddaren i några timmar eller låt den sitta där över natten. På morgonen, kolla om det tänds eller om batteriet är fulladdat. Om den inte laddades, se till att den inte är våt genom att torka av kontakterna med rent, torrt silkespapper. Om allt annat misslyckas, kontakta support eller ta med enheten tillbaka till butiken.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

RELATERADE INLÄGG:

  • Hur man fixar Fitbit Ionic som inte tar emot aviseringar från Android
  • Hur man fixar Fitbit Ionic som inte synkroniseras ordentligt