Vad gör du innan och efter att din Apple iPhone 6s har gått förlorad eller stulen?

Fram till år 2007 ansågs spårning av förlorade eller stulna #smartphones nästan omöjligt på grund av avsaknaden av stöldskyddsverktyg. Och det var också under dessa år när #iPhones var bland de bästa i listan över förlorade eller stulna enheter. Som svar på sådana förluster och / eller brott slår mobila företag tillbaka genom att införa fjärrverktyg, specifikt utformade för att lokalisera och vid behov radera allt i den förlorade enheten. Dessa verktyg kallas stöldprogramvaran, men tillgängligheten av dessa verktyg avstår inte från att din enhet kan försvinna eller bli stulen.

I det här inlägget belyser vi några användbara tips för dig att veta exakt vad du ska göra om din iPhone (i detta fall iPhone 6s) -enheten saknas eller rycks. På detta sätt kan vi hjälpa dig att hålla dina data säkra även om de är i fel händer, för att öka chansen att återhämta dem förr.

Innan din iPhone 6s går förlorad eller stulen

Den vanliga konnotationen som säger ”alltid förbereda sig för det värsta” gäller också när du äger snygga enheter som Apples iPhone 6s-smartphone. Detta innebär att du måste konfigurera vissa funktioner i förväg. För din iPhone 6s-handenhet är här en av de första sakerna du behöver arbeta med och använda som din stöldskyddsåtgärd.

Aktivera Hitta min iPhone på din enhet.

Find My iPhone är Apples patenterade stöldskyddsprogram som kan laddas ner via iTunes gratis. Detta verktyg har ett Activation Lock-system som är utformat för att förhindra obehörig åtkomst till din iPhone 6s, om den någonsin har stulits eller missatts. Activation Lock-systemet aktiveras automatiskt när Find My iPhone är aktiverat på din iPhone 6s och på andra enheter som använder iOS 7 eller senare version.

När den här funktionen är aktiverad krävs ditt Apple-ID och lösenord innan någon kan inaktivera Hitta min iPhone på din enhet, radera din enhet eller återaktivera och använda din enhet. Som sagt bör du hålla Find My iPhone aktiverad på din enhet och komma ihåg ditt Apple ID och lösenord också.

Hur fungerar Find My iPhone Activation Lock?

Den här funktionen fungerar genom att säkert lagra ditt registrerade Apple-ID på Apples aktiveringsserver och länkade till din enhet. Då kommer systemet att kräva rätt lösenord för det registrerade Apple ID-kontot innan någon kan inaktivera Find My iPhone på din enhet. Så om du ännu inte har aktiverat Hitta min iPhone på din nya Apple-enhet, gör det nu. Följande steg hjälper dig genom det.

Hur du aktiverar Find My iPhone på din iPhone 6s

Find My iPhone låter dig hitta din enhet och vidta ytterligare åtgärder som kan hjälpa till att hålla dina data säkra och återställa den snabbt, om den någonsin går förlorad eller stulen. Om du vill visa alla dina enheter i Hitta min iPhone använder du samma Apple-ID när du ställer in varje enhet.

Följ dessa steg för att ställa in Find My iPhone på din iPhone 6s:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Från inställningsmenyn bläddrar du till och knackar på iCloud .

Ange ditt Apple-ID om du uppmanas att logga in. Om du inte har en, tryck på Skapa och följ instruktionerna på skärmen för att skapa och ställa in ett nytt Apple-ID på din enhet.

 1. Klicka på Hitta min iPhone för att aktivera funktionen (vid behov). Växla bara brytaren bredvid Hitta min iPhone för att slå på eller stänga av funktionen. Återigen måste det vara på.
 2. Klicka sedan på Skicka sista plats för att aktivera funktionen.

När Sänd sista plats är påslagen skickas din enhetsplats (om den någonsin skulle gå förlorad eller stulen) automatiskt till Apple-servern, särskilt om batteriets laddningsnivå på din enhet blir kritiskt låg. På det här sättet känner du till den senaste platsen för din enhet med Find My iPhone, innan den slutade laddas.

Hitta min iPhone-familjedelning

Du kan också använda Find My iPhone för att spåra och hitta dina familjemedlemmars iOS-enheter med iOS 8 eller senare versioner, samt Mac-datorer med OS x10.10 eller senare plattform. Detta möjliggörs med hjälp av funktionen Family Sharing i Find My iPhone. Med den här funktionen aktiverad blir det mycket lättare att hitta alla medlemmar i din familj.

Som nödvändigt för att använda den här funktionen måste varje familjemedlem ställa in sina enheter och datorer för att dela sina platser med andra familjemedlemmar. Så här aktiverar du den här funktionen på iOS-enheter som stöds, inklusive din iPhone 6s:

 1. Navigera till telefoninställningarna.
 2. Klicka på iCloud .
 3. Klicka på Dela min plats för att aktivera funktionen.

Med familjedelning aktiverad på din iPhone kan varje familjemedlem som går med i gruppen hjälpa till att hitta din eller en annan medlems saknade enhet genom att logga in på iCloud med sitt Apple ID. Alla enheter som är associerade med det Family Sharing-kontot kan spåras.

Det maximala antalet familjemedlemmar som kan ingå i och använda familjedelning är sex. En familjemedlem kommer att fungera som familjeorganisatören, som inbjuder upp till ytterligare fem familjemedlemmar att gå med i familjegruppen. När familjemedlemmarna ansluter sig kommer Family Sharing-funktioner automatiskt att ställas in på varje medlems enheter.

Bortsett från platsdelningstjänster kan detta verktyg också användas för att dela varje familjemedlems inköp av iTunes, iBooks och App Store utan att behöva dela konton. Detta innebär att du kan betala för dina familjeköp med samma kreditkort och / eller godkänna barnens utgifter direkt från din iPhone eller annan iOS-enhet.

Hitta min iPhone-aktiveringslås

En annan tjänst som du kan använda med Find My iPhone aktiverad på din iPhone 6s är aktiveringslåset. Tjänsten aktiveras automatiskt när du aktiverade Hitta min iPhone på din enhet. Men bara om du behöver ytterligare hjälp för att få den här funktionen att fungera på din iPhone, följ dessa steg:

 1. Navigera till din iPhone- inställningsmeny . (På startskärmen trycker du på Inställningar ).
 2. Klicka på iCloud .
 3. Logga in om nödvändigt med ditt Apple-ID och lösenord .
 4. Klicka för att aktivera Hitta min iPhone.

När aktiveringslåset är aktiverat på din enhet kan ingen konfigurera enhetens inställningar utan att ange rätt Apple-ID och lösenord.

Efter att din iPhone 6s har gått förlorad eller stulen

När du insåg att din iPhone saknas eller kan ha blivit stulen kan du omedelbart sätta den i Lost Mode med Find My iPhone.

Lost Mode fungerar genom att låsa din skärm med en fyrsiffrig lösenord och låter dig visa ett anpassat meddelande med ditt telefonnummer för att hjälpa dig återställa den. Eller om du tror att det är nödvändigt kan du också radera din enhet på distans. Ditt anpassade meddelande kommer att fortsätta att visas även efter att din enhet har torkats. Detta kommer att göra det ännu svårare för andra att använda eller sälja din saknade enhet, eftersom ingen kan aktivera den igen utan ditt lösenord.

Här är saker du bör göra efter att du förlorat eller förlorat din iPhone:

 1. Ladda ner / installera Hitta min iPhone-app på en annan iOS-enhet (iPhone, iPad eller iPod Touch) du har.
 2. Om du vill börja hitta din enhet öppnar du Sök min iPhone och väljer din saknade enhet i listan. När den har valts visas dess plats på en karta. Om enheten bara ligger i närheten kan du låta den spela ett ljud så att du enkelt kan hitta den.
 3. Slå på förlorat läge.

Med Lost Mode kan du låsa din saknade enhet på distans med en fyrsiffrig lösenord och visa ett anpassat meddelande med ditt telefonnummer. Betalningstjänster via Apple Pay, som när du har lagt till kredit- eller betalkort till Apple Pay på din förlorade enhet stängs av när du lägger den på Lost Mode.

 1. Rapportera din förlorade eller stulna enhet till lokal brottsbekämpning.

Du kan bli ombedd att ange enhetens serienummer i det här fallet. Vanligtvis kan serienumret på en Apple-enhet hittas i originalrutan eller kvittot. Annars kan du också besöka Apples supportwebbplats och sedan navigera till Min supportprofilsida om du har registrerat din saknade enhet med ditt Apple-ID.

 1. Radera din iPhone.

Ett sätt att förhindra obehörig åtkomst till din saknade enhet är att radera den på distans. Processen kommer att ta bort all information från enheten, inklusive kredit- eller betalkort. Men nackdelen är att du inte kan spåra eller hitta din saknade enhet med Hitta min iPhone efter att du har raderat den. Aktiveringslåset stängs också av efter att du har raderat din enhet, vilket gör att andra kan aktivera och använda den. Med detta sagt bör du gå till det här alternativet bara om du verkligen inte kunde hitta din enhet eller det finns inget hopp om att återställa den på något annat sätt.

 1. Kontakta din tjänsteleverantör / operatör.

Du kan också kontakta din tjänsteleverantör eller nätoperatör för att rapportera din förlorade eller stulna iPhone. Du kan be dem att inaktivera ditt SIM-konto eller ditt konto med hjälp av deras verktyg från slutet. Men om du går efter det här alternativet kan du inte hitta din enhet, spela ett ljud, skicka ett meddelande, utfärda en låsförfrågan eller radera din iOS-enhet via Hitta min iPhone.

Viktiga saker att komma ihåg när du använder Find My iPhone

Se till att stänga av eller inaktivera Hitta min iPhone på din enhet innan du överlämnar den till någon annan. Annars kan de inte aktivera och använda din enhet normalt.

Du måste också inaktivera Find My iPhone innan du får service på din enhet så att tekniker kan utföra nödvändiga reparationsåtgärder.

Om du glömmer ditt Apple ID-lösenord, vänligen kontakta Apple Support för ytterligare hjälp med att återställa ditt Apple ID-lösenord.

Här är hur:

 • Stäng av Hitta min iPhone.
 • Ta bort din enhet från ditt iCloud-konto.

Radera din iPhone (vid behov). Här är hur:

 • Navigera till dina iPhone- inställningar
 • Tryck på Allmänt .
 • Tryck på Återställ .
 • Klicka på Radera allt innehåll och inställningar.

Olika sätt att radera din iPhone

Du kan radera eller torka av dina iPhone-data på tre olika sätt. Välj bara vilken metod som passar dig bäst.

 • Om du har synkroniserat det med iTunes kan du radera det med iTunes.
 • Om du är inloggad på iCloud och Find My iPhone är aktiverad kan du använda iCloud.
 • Om du inte använder iCloud eller inte kan synkronisera / ansluta till iTunes kan du radera din enhet med återställningsläge .

Det tredje alternativet är dock inte tillämpligt för fjärrändamål (eller om du vill radera din iPhone) eftersom det kräver fysisk anslutning mellan din iPhone och en dator. Det betyder att du måste ansluta din iPhone till en dator och öppna iTunes på den för att slutföra processen.

Anslut oss

Vi är alltid villiga att hjälpa till att fixa dina problem med din Apple-enhet. Bläddra igenom våra befintliga felsökningsinställningar eller så kan du kontakta oss direkt genom att fylla i detta formulär och trycka på knappen Skicka. Se till att du tillhandahåller all nödvändig information om din telefon och problemet så att det skulle bli lättare för oss att hjälpa dig.