Vad får en Apple iPhone 7 att fastna i Headphone Mode och hur fixar du det? [Felsökningsguide]

Det finns tillfällen då en smartphone bara inte fungerar smart. Detta kan uppstå till och med för de högsta nivåerna enheter som Apples flaggskeppssmartphones. Precis som vad som hände med vissa iPhone-användare om att deras iPhone fastnar i hörlurarläge även om det inte finns någon hörlurar som är ansluten till hörlursuttaget.

Förutom hörlurarnas etikett som visas ovanpå volymreglaget hörs inget ljud från iPhone när volymknapparna trycks in. Varför händer den här saken på din enhet? Detta är den huvudsakliga frågan som det här inlägget kommer att försöka ta itu med. Ta reda på vad som eventuellt orsakar att din Apple iPhone 7 fastnar i hörlursläget och vad som bör göras för att fixa felet och för att få saker och ting tillbaka till det normala igen.

Innan du går längre, om du har andra problem med din nya iPhone, se till att du kommer in på vår felsökningssida för iPhone 7 för vi har redan börjat stödja enheten. Om du behöver ytterligare hjälp kan du alltid kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och ge oss tillräcklig information om problemet.

Möjliga orsaker

Det måste finnas något som får iPhone att felaktigt agera som om hörlurar är anslutna och så förblir det i det här läget. Det kan bara finnas två möjligheter - antingen är det en programvarufel eller någon slags hårdvaruskada.

Du kan säga att problemet är relaterat till programvaran om det plötsligt händer, efter att ha gjort några ändringar i vissa inställningar, laddat ner innehåll eller installerat nyhetsappar och programuppdateringar. Å andra sidan kan detta också märkas bland andra hårdvarorelaterade problem, speciellt om det fanns tidigare fall av tappning eller vätskeexponering på iPhone. I många fall ligger den bakomliggande orsaken på själva hörlursuttaget, vilket antingen är skadat eller tilltäppt med smuts eller skräp.

Möjliga lösningar och rekommenderade lösningar

Det finns några lösningar som du kan betrakta som potentiella lösningar på just detta iPhone-problem. Om du av någon slump stötte på samma situation där din iPhone 7 fastnar i hörlursläget även om inte, kan du hänvisa till den här guiden för att felsöka och fixa problemet i slutändan.

För att utesluta möjligheten att en mjukvarufel gör att din iPhone fastnar i hörlursläget kan du prova följande lösningar.

Steg 1: Starta om din iPhone 7 (mjuk återställning).

Det är typiskt för smartphones att uppleva mindre fel eller fel i appar vid slumpmässiga tider. Så små som de kan vara, åtgärdas dessa problem ofta genom en enkel omstart på själva enheten. Om din iPhone 7 plötsligt uppför sig på detta sätt, är det troligtvis en slumpmässig fel som kan fixas genom att starta om enheten, även känd som mjuk återställning. För att utesluta detta från möjliga orsaker, följ dessa steg för att starta om din iPhone 7:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren (Sleep / Wake) tills skjutreglaget visas.
 2. Dra skjutreglaget för att helt slå av din iPhone.
 3. Vänta i cirka 30 sekunder.
 4. Efter den förflutna tiden, tryck och håll ner strömbrytaren igen tills Apple-logotypen visas. Din iPhone startas sedan igen.

Alternativt kan du göra en kraftåterstart för att fixa programvarufel som kan ha orsakat din iPhone fastnat i hörlursläge. En kraftstart rekommenderas när du handlar med frusen skärm eller iPhone som inte svarar. Precis som mjuk återställning påverkar inte en omstart av kraft någon data lagrad på din enhet, så du kan säga att det är säkert.

 • För att tvinga omstart, tryck och håll ned strömbrytaren (viloläge / vakna) -knappen och knappen Volym ned samtidigt i cirka 10 sekunder och släpp sedan båda knapparna när Apple-logotypen visas. Vänta tills din iPhone startar om helt och se sedan om den redan går tillbaka till normalt läge.

Om en omstart misslyckades med att lösa problemet och att din iPhone 7 förblir fast i hörlursläget kan du prova nästa möjliga lösning.

Steg 2: Kontrollera dina iPhone-inställningar.

Felaktig inställningskonfiguration kan också sätta din iPhone i detta problem. Även om du inte har gjort någon manuell konfiguration för någon av dina iPhone-inställningar, kan de ändras med en uppdatering. Om till exempel problemet börjar visa sig efter att en app eller iOS har uppdaterats till den senaste versionen, är det troligt att uppdateringen kommer att skylla. Vissa uppdateringar återställer automatiskt dina iPhone-inställningar utan att du får några aviseringar. Detta är ett av orsakerna till att vissa funktioner slutade fungera efter en uppdateringsimplementering. I det här fallet kan den nya uppdateringen ha påverkat relevanta inställningar inklusive de som är associerade med iPhone: s ljudfunktioner. För att eliminera detta från möjliga orsaker, verifiera och se till att dina iPhone-ljudinställningar är korrekt konfigurerade. Här är vad du behöver göra då:

Konfigurera inställningar för ljud och Haptics:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen för att öppna menyn Inställningar.
 2. Tryck på Ljud & Haptics.
 3. Välj ringsignal från de angivna alternativen.

Försök att ställa in eller växla mellan olika ringsignaler för att se om iPhone-högtalarna och ljudet fungerar för toner.

Konfigurera tillgänglighetsinställningar:

En annan iPhone 7-inställning att kontrollera är på Tillgänglighet.

 1. Gå tillbaka till inställningsmenyn .
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Klicka på Tillgänglighet.
 4. Under tillgänglighetsmenyn, välj samtalsljudrutning . Det här alternativet används för att avgöra var ljudet hörs under telefonsamtal och FaceTime-ljudsamtal.
 5. Ställ in detta alternativ på Automatisk.

Om din iPhone sitter fast i hörlursläget, även om det inte är under vanliga eller FaceTime-ljudsamtal, om du ställer in det här alternativet till automatiskt kommer det att fungera som det ska.

Om den redan är inställd på Automatisk men din iPhone fortfarande visar att den är i hörlurarläge, försök att ställa in samtalsljudruttningsalternativet till högtalare och se sedan om det finns några ändringar. Om högtalaren fungerar bra, gå tillbaka till inställningsmenyn och ställ sedan in det här alternativet till Automatisk.

Konfigurera flygplansinställningar:

Andra iPhone-användare kunde hantera samma problem genom att göra Airplane Mode-tricket. Vad de gjorde var att slå på och stänga av flygplansläget på sin iPhone. Om du vill prova, så här gör du det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på flygplansläge.
 3. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att slå på funktionen.
 4. Vänta i ungefär 1 minut eller 2, gå sedan tillbaka till Inställningar-> Flygplansläge och stäng av funktionen igen.

Försök se om det finns några skillnader med iPhone-högtalarutgången med flygplansläge på.

Andra valfria lösningar och trick

Det finns några användbara trick som anses vara inofficiella eller inte rekommenderas av Apple, och därför valfria. Du kanske överväger detta bland dina sista resorts om du redan har slut på alternativ och att din iPhone fortfarande sitter fast i hörlursläget. Vissa användare tog risken och hade turen att hitta lösning från följande tricks.

Rengör hörlursuttaget från alla skräp.

Om du har gjort alla möjliga lösningar som har något att göra med programvaran och ändå din iPhone fortfarande sitter fast i hörlursläget är det möjligt att något verkligen fastnar i hörlursuttaget. För att kontrollera kan du använda en ficklampa för att lysa den inuti din iPhone: s hörlursuttag. Om du ser några skräp som sitter fast inne kan du ta bort det men att få det här är extremt svårt. Även Apple-teknikerna vågar inte göra det för att undvika att ytterligare skada hörlursuttaget men om du är villig att ta risken kan du överväga att göra det. Men än en gång bör du göra det med extra omsorg.

Hur rengör eller tar du bort skräp som sitter fast i hörlursuttaget på din iPhone 7?

 • Använd en BIC-penna. Du kan använda en standard BIC-penna för rengöring av hörlursuttag för iPhone. Om du redan har en redo följer du dessa steg:

1. Ta bort locket från BIC-pennan.

2. Skaffa några tänger för att dra bort pennspetsen från plasthöljet. Spetsen är fäst på en cirkulär plastpatron som innehåller bläcket.

3. Använd motsatt ände av patronen eftersom den är den perfekta storleken för att ta bort eventuella skräp från din iPhone: s hörlursuttag.

4. Sätt försiktigt in den änden i hörlursuttaget.

5. När det är isatt vrider du det försiktigt för att lossa skräp och skaka sedan ur din iPhone.

Var försiktig så att du inte trycker hårt på för att förhindra skada på din iPhone-hörlursuttag.

 • Använd tryckluft. Om du inte har en BIC-penna kan du använda en tryckluft för att blåsa luft rakt in i din iPhone: s hörlursuttag i stället. Detta kan vara ett bättre alternativ om du inte exakt vet vad som sitter fast i hörlursuttaget på din iPhone. Tryckluften kan hjälpa dig att lossa alla skräp tillräckligt för att du kan skaka eller blåsa ut det helt ur jacket.

Var försiktig så att du inte fäster slangen helt in i hörlursuttaget för att förhindra att din iPhone skadas. Du kan börja från utsidan av din iPhone och sedan jobba dig försiktigt och långsamt.

 • Använd tunt pincett. Du drar ut skräp från din iPhone: s hörlursuttag med en tunn pincett. Dessa verktyg kan nå tillräckligt långt inuti din iPhone: s hörlursuttag. Men än en gång är det en riskabel sak att göra eftersom det lätt kan orsaka skador på sidorna på hörlursuttaget, särskilt pincetten skjuts in för långt. Gör det med extra försiktighet eller försök inte göra det istället.

Ta det till experten

Med tanke på att problemet kvarstår efter att ha uttömt alla dina ansträngningar och försökt alla möjliga medel för att hantera eventuella problem på programvaran som kan ha utlöst din iPhone att felaktigt fastställa rätt ljudläge, kan du säga att hårdvaran troligtvis har fel. Det är möjligt att din iPhone har vätskeskada och att hörlursuttaget påverkas baserat på den plats som finns på utsidan av iPhone som är mottaglig för vattenskador.

Om du inte känner för att göra något av de nämnda knepen, kan du bara ta din iPhone 7 till ett auktoriserat servicecenter och låta en tekniker göra demontering och fixering med rätt verktyg och på rätt sätt. Endast en Apple-tekniker kan berätta den verkliga statusen för din iPhone: s hörlursuttag efter att ha gjort ytterligare bedömningar då.

Anslut oss

Om du behöver mer hjälp med att använda vissa funktioner och funktioner i den nya Apple iPhone 7-smarttelefonen, kan du gärna besöka vår handledningssida. Där kan du hitta en lista över hur man gör, innehåll steg, steg för steg samt svar på vanliga frågor angående iPhone 7. Om du har andra problem eller har stött på några problem när du använder telefonen kan du nå oss om detta form. Tänk bara på att berätta mer information om problemet eller enhetsproblemet (erna) du kan ha och vi hjälper dig gärna ytterligare.