Vad du ska göra om iPhone 8 Instagram-appen inte öppnas eller fortsätter att krascha

Hej och välkommen till dagens # iPhone8-felsökningsartikel! Medan huvudfallet handlar om hur man hanterar Instagram-appen som inte öppnas, inkluderar vi också tre andra relaterade problem. Vi hoppas att det här inlägget är till hjälp.

Om du letar efter lösningar på ditt eget #iOS-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida.

När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem nr 1: iPhone 8 ansluter till wifi men det finns ingen internetuppkoppling

Jag har en iPhone 8. på mitt kontor ansluter min dator (macbook pro) till wifi och till internet inga problem. min iphone indikerar att den också är ansluten till samma router men säger inget internet. Jag har försökt starta om modem och router. ingen hjälp. försökte återställa iphone (har behövt göra det nästan dagligen när inte utför någon uppgift och återställning gör att iphone vanligtvis kan utföra uppgiften). den här gången ingen hjälp. har försökt stänga av wifi på telefonen och slå på några gånger. ingen hjälp. försökte inställningar> mobil> wifi-assistent som slås på och av några gånger, ingen hjälp. har fått telefonen glömma routern och sedan starta om telefonen och sedan ansluta till routern igen (och behöver ange wifi-lösenordet för att ansluta till routern). ansluter igen till routern och visar symbolen för flera bågar för att vara ansluten till wifi ... men när jag försöker få åtkomst till ny e-post eller använda en webbläsare för att gå till en webbplats får jag meddelande ingen anslutning. dator kan använda router / wifi för att komma åt webbplatser på internet och iphone med samma router / wifi kan inte ... konstigt. kanske du vet vad som händer? - Jeffrey Weinberg

Lösning: Hej Jeffrey. Om din iPhone 8 inte har några problem att ansluta till andra wifi-nätverk, betyder det att orsaken till problemet måste ligga i routern, särskilt om hur den är konfigurerad. Är du administratör för ditt kontor wifi? Kan du komma åt dess GUI (grafiska användargränssnitt)? Om ja, bör du överväga att kontrollera om du av misstag har satt en begränsning för din egen telefon.

Om du inte vet vad vi pratar om, låt någon som har kunskap om att ställa in routern göra kontrollerna åt dig. Alternativt kan du kontakta Internetleverantören (som gav routern) och be om support.

Telefonmässigt föreslår vi också att du återställer din iPhone: s nätverksinställningar för att säkerställa att du rensar all wifi och mobilkonfiguration tillbaka till standardvärden. Så här gör du:

Tryck på Inställningar för att öppna appen.

 1. Tryck på Allmänt.
 2. Tryck på Återställ.
 3. Välj alternativet för att återställa nätverksinställningar.
 4. Ange enhetslösenordet om du uppmanas.
 5. Bekräfta åtgärden.

Problem # 2: iPhone 8 wifi fortsätter att koppla bort, måste logga in på wifi efter att skärmen är låst

Jag använder internet via lösenord aktiverat Wi-Fi-nätverk. Efter att jag har loggat in på nätverket och framgångsrikt anslutit det börjar jag använda internet. Sedan om jag låser telefonen och håller den åt sidan för en kort tid (30-90 sekunder) och sedan igen försöker använda Internet, måste jag logga in igen för att Wi-Fi-nätverket. Kan du förklara varför händer det och hur jag kan undvika det. - Ruchir.pathak

Lösning: Hej Ruchir. De möjliga orsakerna till att denna situation inträffar kan vara två saker:

 • din iPhone 8 har ett programfel
 • det är hur wifi-nätverket är inställt

För att veta om det är ett programfel ska du försöka ansluta till ett annat wifi-nätverk och försöka replikera situationen. Om du har samma problem i det andra wifi-nätverket är det ett problem med din telefon. Vi rekommenderar att du först rensar nätverksinställningarna och ser vad som händer. Om det inte löser problemet, torka av det genom att göra en fabriksåterställning. Så här gör du:

 1. Klicka på Inställningar.
 2. Tryck på Allmänt.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Om du uppmanas, ange rätt lösenord för att din enhet ska fortsätta.
 6. Tryck på alternativet för att bekräfta åtgärd.

Vänta tills din iPhone har slutfört grundinställningen kommer din iPhone att starta om i fabriksinställningarna. Då kan du fortsätta med den första installationsprocessen och ställa in din iPhone som ny.

Obs! Den nya iPhone 8 har stöldskyddsfunktion som heter Find My iPhone, vilket kan påverka hur du kan behärska återställa din enhet. För att förhindra att något relevant problem inträffar när du försöker behärska återställa din nya iPhone rekommenderas det starkt att stänga av denna stöldskyddsfunktion i förväg.

För att göra det, navigera till Inställningar -> tryck på ditt Apple-ID högst upp i listan -> välj din enhet från listan längst ner -> tryck sedan på Hitta min iPhone. För att inaktivera funktionen, tryck på skjutreglaget bredvid Hitta min iPhone och ange sedan ditt Apple ID-lösenord för att fortsätta. Slutligen, tryck på Stäng av för att bekräfta åtgärden.

Problem nr 3: iPhone 8 ansluts till wifi men internet fungerar inte

Jag brukade ansluta till WiFi utan problem men plötsligt är min iPhone 8 inte ansluten trots att jag har en stark anslutning i min telefon (alla staplar). Jag försökte göra allt, jag startade om min telefon och router, jag vilade för nätverk och återställd för alla inställningar, jag bytte plats, jag gjorde allt nämndes i den här artikeln men utan tur, kan du hjälpa tack? - Yasmeen_alramahi

Lösning: Hej Yasmeen. Har du försökt att göra en fabriksåterställning (stegen ovan)? Om du gjorde det och problemet kvarstår efter att ha gjort det, är det redan ett problem med routern och inte på din telefon. Om du har problem med ett hem wifi-nätverk, kontakta din Internetleverantör eller Internet-tjänsteleverantör så att de kan leda dig till felsökningsstegen. Ditt mål med att göra detta är att veta om du kan fixa routerproblemet på din nivå eller inte. Om inte, måste din Internetleverantör hitta ett sätt att lösa det. De gör vanligtvis det genom att skicka någon för att kontrollera routern fysiskt.

Om du försöker ansluta till ett wifi-nätverk som du inte har kontroll över som ett företag eller någon annans utrustning, måste du prata med den ansvariga för att underhålla routern. Du måste berätta för honom eller henne att medan din iPhone kan ansluta till wifi-nätverket, så kan den inte få internetuppkoppling. Det finns många möjliga orsaker till att det är så, men det är inte längre ditt ansvar.

Problem nr 4: Vad gör man om iPhone-appen Instagram 8 inte öppnas

Hej! Jag har precis fått min nya iPhone 8 64 GB. Instagram-appen kommer att ladda ner från App store till min telefon, men så fort jag vill öppna appen verkar den öppna men efter en kort sekund stängs bara av. Kortfattat; Jag kan inte öppna appen på något sätt. Först verkade det som ett hårdvarufel, och så fick jag en ny iPhone 8 64 GB, men samma problem inträffade. Jag försökte alla möjliga lösningar (mjuk återställning, hård återställning, stäng app, ladda ner appen, ta bort appen från min gamla telefon och göra en säkerhetskopiering efteråt för att placera den på min nya telefon och ladda ner appen direkt från butiken, ...). Åkte till Apple-butiken, de sa att det var ett hårdvarufel. Men nu händer det igen, och jag tvivlar på att jag har två gånger otur. Snälla, mycket snälla, har du kanske en lösning? Vänliga Hälsningar. - Lin (Holland). linde

Lösning: Hej Lin. Instagram hade stabilitetsproblem med vissa Android-enheter för ungefär en vecka sedan men det fanns inga sådana rapporter för iOS-enheter. Om detta redan är den andra iPhone 8 med samma exakta problem när det gäller den här appen, kan det inte längre hänföras till en hårdvarufel.

Detta är antingen ett app-problem som vi inte har hört talas om, eller ett problem med internetanslutningen på din enhet. Nedan följer våra förslag till dig:

Steg 1: Ta bort Instagram från din enhet

Du har antagligen startat om din iPhone redan, men om du inte har det, se till att du gör det. Sedan, om du fortfarande har appen i din iPhone 8 just nu, ta bort den.

Steg 2: Byt till en annan nätverksanslutning

Om du har använt mobilanslutning hela tiden, försök att byta till ett känt bra fungerande wifi-nätverk eller vice versa. Problemet kan orsakas av svag internetanslutning på din enhet

Steg 3: Återställ nätverksinställningar

Om det inte hjälper att byta till en annan anslutningstyp, se till att du återställer enhetens nätverksinställningar. Steg för att göra detta finns ovan.

Steg 4: Installera om Instagram-appen

När du har anslutit till en fungerande internetanslutning och torkat nätverksinställningarna kan du installera din Instagram-app igen och se vad som händer.

Steg 5: Rapportera felet

Om problemet kvarstår, betyder det att problemet måste vara i själva appen. Se till att rapportera felet till Instagram-utvecklare. Om du inte kan gå till din Instagram-profil på din telefon kan du försöka besöka deras webbversion på din dator på //www.instagram.com/.

Det kan hända att det inte finns en omedelbar lösning på det här problemet så att allt du behöver göra är att vänta. Du kanske kanske hör till från Instagram om detta så var bara tålamod och se till att problemet är löst genom att installera appen varje dag.

Vi kan bekräfta att Instagram-appen fungerar på iPhone 8 och iPhone 8 Plus för närvarande så det kan vara ett isolerat fall.


Engagera med oss

Om du råkar ha problem med din egen iPhone, låt oss veta om det så gör vi vårt bästa för att publicera dem och deras lösningar i våra kommande artiklar. Du kan använda den här länken för att kontakta oss för hjälp. Vi kan inte garantera ett svar på varje fråga men vi kan vara säkra på att vi kommer att tömma allt för att hjälpa dig.

Var så detaljerad som möjligt när du beskriver ditt problem så att vi lätt kan diagnostisera problemet. Om du kan inkludera felmeddelanden, popups, försök till felsökningssteg och omständigheter som leder till problemet, skulle det vara till stor hjälp.