Vad du ska göra om Huawei P30-skärmen är knäckt | felsökning dålig skärm problem

Ett av de vanliga problemen som många telefonägare stöter på är en trasig skärm. I detta felsökningsavsnitt tillhandahåller vi de saker du kan göra om din Huawei P30-skärm är knäckt. Helst bör du överväga att besöka din Huawei-butik direkt om du har en uppenbarligen fysiskt trasig enhet. Men om du undrar om det finns något du kan göra innan du frågar hjälp från Huawei, borde detta inlägg hjälpa.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad du ska göra om Huawei P30-skärmen är knäckt | felsökning dålig skärm problem

Att ha en knäckt skärm är inte kul. Och det betyder nästan alltid att du är i en dålig situation. En knäckt skärm är oftast ett resultat av att du har tappat telefonen eller att din Huawei P30 slogs av ett hårt föremål. Om du undrar vad du ska göra i det här fallet fortsätter du att läsa.

Huawei P30 knäckt skärmförslag nr 1: Tejpa skärmen

Om du upplever den olyckliga situationen att hantera en fysiskt trasig eller knäckt skärm, finns det inte mycket du kan göra åt det som slutanvändare. Till skillnad från den traditionella skärmen på en dator, fungerar din Huawei-enhetens skärm mycket mer än bara att visa bilder. Det är också en gateway för en användare att interagera med programvaran. Om skärmen inte fungerar eller inte längre känner igen din beröring, kan du vara låst ut för gott. Detta betyder att det inte finns något sätt för dig att få dina personuppgifter, skapa en säkerhetskopia eller till och med felsöka programvaran. Om skärmen verkar vara knäckt är det enklaste sättet att hantera den att minimera riskerna för att den spruckna blir större än den är nu. För att göra det måste du hålla skärmen på plats med alla medel. Det snabbaste sättet att göra det är att bara tejpa skärmen så att det inte finns någon ytterligare fysisk nedbrytning som kan hända vidare. Om du har tur och sprickan inte är så allvarlig kan skärmen fungera normalt under en tid, kan vara tillräckligt lång för att du ska kunna skapa en säkerhetskopia av dina filer. Tänk dock på att detta inte är en permanent fix. Om det finns en uppenbar fysisk skada måste du så småningom behöva byta ut skärmen.

Huawei P30 knäckt skärmförslag nr 2: Använd skärmgaranti

På tal om utbyte av skärmen finns det ett antal sätt att göra det. Innan du eller en professionell gör det åt dig, kan du försöka kontrollera dokumenten som medföljer rutan för garantiinformation. Vissa regioner eller butiker som säljer Huawei-enheter kan erbjuda en begränsad tidsperiod när du kan ha skärmbyte gratis. Normalt täcker inte standardgarantin för en smartphone skärmreparation. En användare måste betala om en skärmskärm på Huawei P30 är skadad eller knäckt, även om enheten fortfarande ligger inom standardgarantiperioden på ett år. Detta beror på att en skadad skärmsituation antar att det är användarens fel som orsakar det. Smarttelefonskärmar är relativt tillförlitliga och om inte enheten tappas eller drabbas av något hårt, kommer den att fortsätta fungera i flera år. Så även om telefonen är helt ny men du bröt skärmen en dag efter att du köpt den kommer Huawei fortfarande att debitera dig för reparation eller utbyte.

Vissa butiker kan ta ett undantag från denna standardpraxis men genom att erbjuda ett begränsat tidsfönster där en användare kan få skärmen reparerad eller bytas gratis. Om du har denna möjlighet, besök genast butiken för att få skärmen fixad. Precis som Samsung erbjuder Huawei en gratis engångsskärmersättning från köpsdatumet. Om skärmen skadades inom denna period kan du enkelt utnyttja en gratis reparation. Återigen varierar detta erbjudande beroende på region, så se till att kontakta din Huawei-filial först för att bekräfta.

Huawei P30 knäckt skärmförslag nr 3: Låt Huawei Service Center fixa det

Helst bör du låta ett Huawei Service Center hantera alla hårdvaruproblem på din enhet. Även om garantin för ersättning av skärmen inte längre är tillämplig rekommenderar vi fortfarande att du tillåter en Huawei-certifierad tekniker från deras servicecenter att hantera reparationen. Byte av skärm är en känslig operation så det är inte en dålig idé om du låter en utbildad personal göra det åt dig.

Reparationspriset per land varierar också så se till att prata med din lokala Huawei-butik för mer information.

Huawei P30 knäckt skärmförslag nr 4: Besök din lokala elektronikverkstad

Om du inte har tillgång till ett Huawei Service Center kan du låta en tredje part tekniker kontrollera hårdvaran för eventuella andra problem som inte är skärmen och om skärmbyte. Reparation utförd av en icke-Huawei-certifierad tekniker upphäver automatiskt garantin för din enhet men gör det bara om du inte har några alternativ. Detta innebär att om en tredje parts tekniker inte kan fixa din Huawei P30-spruckna skärm och du bestämmer dig för att låta Huawei göra det åt dig senare kommer de inte att tillåta det. De kanske till och med inte tittar på din enhet alls när du nämner att den har manipulerats av en oberoende tekniker. Så du vill bara göra detta reparationsalternativ om du är desperat.

Huawei P30-knäckt skärmförslag nr 5: Följ reparationstips

Om du bestämmer dig för att reparera din Huawei P30-spruckna skärm, finns det många DIY Youtube-videor som kan hjälpa. Detta är det billigaste sättet att få din telefon att fungera igen om du gör det på rätt sätt. Om du är säker på att du kan följa instruktionerna och utföra dem, gå vidare. Annars varnar vi dig att gå mycket försiktigt.

I många fall kan amatörägarna befinna sig i ett allvarligare problem efter att ha försökt reparera DIY. Guider som tillhandahålls i YouTube-videor kan ibland se ut enkla och enkla men i verkligheten kan de kräva mer erfarenhet av verktygen och hanteringen av komponenterna. Alternativ för reparation av DIY bör endast övervägas om du är helt isolerad eller inte har råd med reparation. Detta är en sista dikeinsats, så du måste vara beredd att acceptera det faktum att du kan hamna med en helt död enhet. Gör det på din egen risk!


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.