Vad du ska göra om hörlurar inte fungerar på din Apple iPhone

När du ser att hörlurar inte fungerar på din iPhone, betyder det inte alltid att du har att göra med en skadad maskinvara. Faktum är att många människor som har stött på liknande problem där deras iPhone-hörlurar inte fungerar fick reda på att den bakomliggande orsaken till problemet är på programvaran. Därför är det absolut nödvändigt att utesluta programvarurelaterade faktorer som kan ha trasslat med telefonens hörlurssystem innan du rusar till ett servicecenter. Här nedan finns några tillämpliga felsökningsmetoder och potentiella lösningar som du kan prova på. Läs vidare för att lära dig hur du fixar dysfunktionella hörlurar på din iPhone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Första lösningen: Mjuk återställ eller starta om din iPhone.

Att utföra en mjuk återställning eller starta om kan vara allt som behövs för att lösa problemet, särskilt om slumpmässiga systemfel som påverkar telefonens ljudfunktioner är skylden. Om du gör det rensas och uppdateras också telefonens minne för bättre och mer optimerad systemprestanda. Det finns olika sätt att mjukställa eller starta om en iPhone och stegen kan variera beroende på enhetsmodell.

Följ dessa steg för att mjuk återställa / starta om en iPhone X, XS, XS Max eller XR, följ bara dessa steg:

 1. Tryck och håll ned sidoknappen och endera volymknappen tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att stänga av din iPhone helt.
 3. Tryck sedan på Sidoknappen igen för att slå på din iPhone igen efter 30 sekunder.

För mjuk återställning / omstart av en iPhone 8, 8 Plus eller tidigare versioner, se istället för dessa steg:

 1. Tryck och håll ned knappen Top eller Side tills reglaget för avstängning visas.
 2. Dra skjutreglaget för att slå av telefonen helt.
 3. Efter cirka 30 sekunder trycker du på Top- eller Sidoknappen igen för att slå på telefonen igen.

När telefonen har startats om igen kan du försöka spela ljud igenom hörlurarna och se om problemet är rätt. Om hörlurarna fortfarande inte fungerar kan du fortsätta och prova andra alternativ för att utesluta andra programvarorelaterade faktorer.

LÄS Också: Facebook öppnas inte på Apple iPhone XR. Här är fixen.

Den andra lösningen: Kontrollera och hantera volyminställningarna på din iPhone.

En annan uppenbar anledning till varför hörlurarna inte fungerar på din iPhone är att volymen kanske har stängts ner hela vägen. Om detta är den främsta orsaken till problemet är det bara att justera eller förstärka volymnivån för att fixa det.

 • För att göra detta, tryck på Volym upp-knappen på sidan av telefonen för att öka volymnivån.

När du gör detta bör du se en liten popup-skärm mitt på skärmen. Den här skärmen visar din iPhone: s volymnivå.

För att bekräfta att hörlursuttaget har känt eller upptäckt hörlurarna som är anslutna, se om popup-skärmen säger hörlurar längst upp. Om det står Mute, betyder det att ljudet inte spelas upp via hörlurarna och att du måste stänga av dem.

Om du inte ser popup-skärmen när du trycker på Volymknappen, måste du kontrollera och se om alternativet att ändra volymnivån med de fysiska knapparna är aktiverat på din enhet. Följ bara dessa steg för att komma till den här menyn:

 • Tryck på Inställningar från din startsida.
 • Välj Ljud & Haptics.
 • Växla sedan omkopplaren bredvid Ändra med knappar för att aktivera funktionen.

Om du gör det kan du justera ringsignalen och larmvolymen genom Volymknapparna. När du har gjort alla dessa ändringar bör du starta om din iPhone och se om hörlurarna redan fungerar.

Tredje lösningen: Inaktivera Bluetooth-funktionen på din iPhone.

Det är också möjligt att din iPhone spelar ljud till vissa Bluetooth-enheter inom räckvidden. Detta är mer troligt fallet om Bluetooth är på och att din iPhone för närvarande är i par med eller ansluten till en Bluetooth-aktiverad enhet. För att eliminera detta från de troliga orsakerna, inaktivera eller slå av Bluetooth på din iPhone och sedan se om det ger ett positivt resultat. Det finns olika sätt att inaktivera din iPhone: s Bluetooth-funktion. Du kan komma åt Bluetooth-kontrollen från Control Center eller gå till dina iPhone-inställningar.

 1. För att stänga av Bluetooth genom inställningsmenyn, gå till Inställningar-> Bluetooth- meny och tryck sedan på omkopplaren bredvid Bluetooth för att stänga av funktionen.
 2. För att stänga av Bluetooth via Control Center, starta Control Center och slå sedan Bluetooth-ikonen för att stänga av funktionen.

Bluetooth-ikonen visas grå om den är inaktiverad. Annars visas det blått. En Bluetooth-ikon visas också på statusfältet på din iPhone om funktionen är på eller aktiverad. I så fall måste du slå på omkopplaren för att stänga av Bluetooth för att hindra din iPhone från att ansluta till eller para ihop med en Bluetooth-aktiverad enhet i närheten.

Fjärde lösningen: Uppdatera din iPhone-programvara till den senaste versionen.

Apple rullar vanligtvis upp periodiska uppdateringar inte bara för att få in nya funktioner utan ännu viktigare för att hantera utbredda problem som påverkar olika iOS-enheter. Således kan installation av den senaste iOS-uppdateringen som är tillgänglig för din iPhone eventuellt lösa problemet om programvarufel och systemfel är de som får hörlurarna att fungera. Om din iPhone har stabil internetåtkomst, tillräckligt med minne och batteritid, kan du ta ett snabbt besök på inställningsmenyn för att se om en ny OTA-uppdatering är tillgänglig.

 • Gå till dina iPhone- inställningar-> Allmänt-> Programuppdateringsmeny för att leta efter en iOS-uppdatering.

Du bör se ett uppdateringsmeddelande om en ny iOS-version är tillgänglig. Se till att du läser uppdateringsinformationen så att du får en översikt över det som är nytt i den programvaruversionen. Glöm inte att säkerhetskopiera all viktig information från din iPhone innan du uppdaterar för säkerhetsskydd. När du är klar följer du kommandona på skärmen för att börja ladda ner och installera uppdateringsfilen på din enhet.

När uppdateringen är helt installerad startar du om din iPhone för att tillämpa de senaste systemändringarna och för att uppdatera apparna. Starta sedan en ljudaktiverad app för att testa och se om din iPhone hörlurar redan fungerar som avsett.

Femte lösningen: Återställ alla inställningar på din iPhone.

Inställningar som inte är konfigurerade korrekt kan också utlösa liknande problem. Detta är vanligtvis fallet om hörlurarna fungerade perfekt tills en ny uppdatering eller en app eller iOS är implementerad. Vissa uppdateringar är programmerade för att åsidosätta aktuella inställningar på enheten, varför det är möjligt för konflikter att uppstå om några av dina anpassade inställningar inte smälter samman med de senaste åsidosättningarna. För att utesluta detta rekommenderas att återställa alla inställningar på din iPhone. Denna återställning påverkar inte sparade data i det interna minnet utan raderar dina senaste anpassningar och återställer de ursprungliga värdena och alternativen. Om du vill fortsätta, så här gör du det:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Klicka sedan på Inställningar .
 3. Bläddra ner till och välj Allmänt .
 4. Klicka på Återställ .
 5. Välj alternativet för att återställa alla inställningar. Detta raderar alla dina senaste anpassningar och konfigurering av enhetsinställningar.
 6. Om du uppmanas, ange enhetens lösenord för att fortsätta.
 7. Bekräfta sedan att du vill återställa alla inställningar på din iPhone.

Återställningsprocessen startas sedan. När den är klar startar din enhet automatiskt igen och laddar sedan upp standardvärden och alternativ. Detta betyder att du måste aktivera enskilda funktioner som du vill använda igen på din telefon igen.

LÄS Också: Hur du åtgärdar intermittent laddningsproblem på din Apple iPhone XR, trådlös laddningsstörning

Sista utväg: Radera din iPhone och återställ fabriksinställningarna.

Som din sista utväg kan du utföra en fullständig återställning av systemet för att radera komplexa systemfel som kan ha skadat hörlurarna och andra relevanta funktioner på din enhet. Till skillnad från den tidigare återställningen, torkar en hel systemåterställning eller fabriksinställning allt från din iPhone inklusive sparade filer, nedladdade appar och personlig information. Som sagt rekommenderas att skapa säkerhetskopior i förväg. Du kan välja att säkerhetskopiera dina iPhone-data till iCloud eller iTunes som du föredrar. När säkerhetskopian är säker kan du fortsätta och följa dessa steg för att fabriksinställa din iPhone via inställningsmenyn:

 1. Tryck på Inställningar på startsidan .
 2. Välj Allmänt .
 3. Rulla ner till och tryck på Återställ .
 4. Välj alternativet Radera allt innehåll och inställningar.
 5. Ange ditt enhets lösenord när du blir ombedd att fortsätta.
 6. Och slutligen, tryck på alternativet för att bekräfta att du vill radera din iPhone och återställa fabriksinställningarna.

Efter återställningen startar enheten igen sig själv och laddar sedan upp sina fabriksinställningar. Om du vill använda enheten igen måste du ställa in den som första gången du har den. Följ bara startguiden för att ställa in inställningar och konfigurera din iPhone som ny.

Du kan också använda iTunes för att radera din enhet och återställa från en tidigare iOS-säkerhetskopia. Detta rekommenderas ofta om problemet uppstod bland andra iOS-buggar. För att komma igång måste du säkra en Mac- eller Windows-dator som har den senaste iTunes-programvaran installerad. Anslut sedan din iPhone till datorn via USB-kabel / blixtkabel, vänta tills iTunes upptäcker den och börja återställa med iTunes-kommandon.

Kan du fortfarande inte få dina iPhone-hörlurar att fungera?

Överväg att ta din iPhone till närmaste Apple-servicecenter på din plats om hörlurarna fortfarande inte fungerar efter att ha tömt alla möjliga lösningar. Det finns en större chans att din iPhone har fått hårdvaruskada och därför behöver hörlursuttaget fysisk reparation. Om din enhet fortfarande täcks av AppleCare-garantin, bör du först kontakta din operatör så att de kan ge dig råd om vad du ska göra nästa.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.