Vad du ska göra om Google Pixel 3-skärmdump är pixelerade eller suddiga när de skickas

Många undrar ofta varför bilder som skickas via deras operatörs nätverk blir pixelerade eller är av låg kvalitet. Detta beror på att MMS eller Multi Media Messaging komprimerar filer för att göra deras storlek mindre. I denna korta felsökningsartikel svarar vi på en liknande fråga från en Google Pixel 3-användare.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Problem: Google Pixel 3-skärmdump är pixelerade eller suddiga

När jag tar en skärmdump med någon av de två metoderna som telefonen har tillgängliga, blir de suddiga eller pixelerade till mina vänner jag försöker visa, så finns det ett sätt att fixa det så när jag skickar en skärmdump till mina vänner vann det det går inte pixelated eller dåligt.

Lösning: Vi tror inte att det här är en enhetsproblem alls. Din Pixel 3-skärmdumpsfunktion fångar skärmen som den är. Detta innebär att om det finns en suddig del av skärmen när du startar en skärmdump, kommer den att inkluderas i fotot. Det enklaste du kan göra i det här fallet är att kontrollera foton som tagits med skärmdumpfunktionen. Om nämnda foto är suddigt eller pixelat, finns det ett problem med enheten. Men om fotona är okej och inte pixlade i appen Galleri eller Foton, måste orsaken till problemet vara under överföringen av nämnda foton.

Normalt pixlar pixlarna när de konverteras och komprimeras när de skickas via MMS. Detta är en begränsning som anges av nätverk. Tyvärr finns det vanligtvis inte så mycket som slutanvändare som du kan göra åt det. Om du skickar dina foton till dina vänner via MMS kan du inte förvänta dig samma kvalitet på foton när de tas emot av dina vänner.

Lösning: använd appar

MMS var användbart för år sedan, då internet och appar inte var en sak. Om du verkligen vill skicka ett foto av god kvalitet till vänner just nu rekommenderar vi att du använder tredjepartsappar. Det finns många appar som kan hjälpa dig att göra det. Om dina vänner har konton för sociala nätverk kan du försöka skicka dina foton med lämpliga appar. Om du till exempel är aktiv på Facebook kan du använda Facebook Messenger-appen för att skicka och ta emot bilder av hög kvalitet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.