Vad du ska göra om Galaxy S10 automatiskt roterar inte fungerar eller slutar fungera | skärmen roterar inte

Den här felsökningsartikeln ger lösningar om din Galaxy S10 autorotering inte fungerar eller har slutat fungera. Om du är en av de oturliga S10-användarna med detta problem, lära dig vad du ska göra för att lösa problemet.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på din egen #Android-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad du ska göra om Galaxy S10 automatiskt roterar inte fungerar eller slutar fungera | skärmen roterar inte

Om din S10 autorotering inte fungerar eller om skärmen slutar rotera just nu måste du felsöka den. Följ våra felsökningssteg nedan för att starta.

S10 autorotering fungerar inte fix nr 1: Stäng av Autolotera (återgå till stående läge) och starta om

Med äldre Samsung Galaxy S-enheter tidigare kan auto-rotationsbugg ibland hända oftare men lyckligtvis finns det ett enkelt trick som vi vet. Allt man behöver göra när auto-rotation slutar fungera av någon anledning är att stänga av auto-rotation och sedan utföra en mjuk återställning. Om du inte har provat det ännu, se till att ge det ett skott. Här är vad du behöver göra:

 1. Stäng av Autorotation genom att dra ned meddelandefältet uppifrån. Ordet "Porträtt" bör vara synligt.
 2. Håll ned strömbrytare och volym ned-knapparna i minst 10 sekunder.
 3. Vänta tills telefonen startar om innan du släpper knapparna.

Detta bör uppdatera systemet och rensa RAM-minnet. Som nämnts fungerar detta med äldre Samsung Galaxy-telefoner tidigare. Vi har inte tillräckligt med data för S10 om den här metoden är effektiv men det är värt att prova.

S10 autorotering fungerar inte fix # 2: Torka cache-partition

Android använder en systemcache, som lagras i cache-partitionen, för att ladda appar snabbt. Ibland skadas cachen under och efter en uppdatering eller av andra skäl. Även om detta kan låta ofarligt, kan en skadad cache så småningom orsaka prestandaproblem samt ett gäng andra mindre irritationer. För att säkerställa att telefonens systemcache är färskt kan du torka cache-partitionen. Detta kommer att tvinga telefonen att ta bort den aktuella cachen och ersätta den med en ny över tid.

Så här torkar du cache-partitionen på din Galaxy S10:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera 'torka cache-partition'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'ja' är markerad och tryck på strömbrytaren.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".

S10 autorotering fungerar inte fix nr 3: Observera i säkert läge

En dåligt kodad app kan ibland träffa Play Store då och då. När den är installerad i en enhet kan det orsaka problem som utvecklare kanske inte kan förutse i tid. Detta kan leda till problem i vissa enheter. För att kontrollera om du har problem med en av dina tredjepartsappar, kör telefonen till säkert läge. I det här läget kommer alla tredjepartsappar att blockeras så att endast appar som medföljde den ursprungliga programvaran kommer att köras. Om auto-rotation fungerar i säkert läge kan du satsa att en tredje parts app är skyldig.

Så här kör du S10 till säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.
 8. Kolla efter problemet.

Kom ihåg att säkert läge inte berättar vilken app som orsakar problemet. Om du tycker att en av dina tredjepartsappar är skylden, måste du försöka investera lite tid på att identifiera den. För att göra det måste du avinstallera appar individuellt, starta om till normalt läge och kontrollera om problemet efteråt. Om problemet inte försvinner efter att ha tagit bort en app och observerat telefonen, bör du upprepa cykeln och gå vidare med nästa app. Om du misstänker att en app som du nyligen har installerat börjar med den en först och se en hända.

S10 autorotering fungerar inte fix # 4: Återställ alla inställningar

Detta lösningsalternativ liknar fabriksåterställning minus krångel om att ta bort användardata, appar och mer. Om Auto-rotation fortfarande är närvarande vid denna tidpunkt, bör du göra den här lösningen för att se om du kan fixa programvarufelet på det här sättet. Här är hur:

 1. Öppna Inställnings-appen.
 2. Knacka på General management.
 3. Tryck på Återställ.
 4. Klicka på Återställ alla inställningar.
 5. Klicka på RESET SETTINGS-knappen.

S10 autorotering fungerar inte fix nr 5: Kalibrera sensorer

Auto-rotera fungerar genom att använda tillgängliga sensorer för att upptäcka skärmens orientering. Medan Samsung-sensorer är bland de bästa i världen är de inte perfekta. Vissa av dem kan stöta på buggar som i sin tur kan påverka andra funktioner. Samsung Galaxy-enheter som S10 har inte lätt tillgängliga kalibreringsverktyg. Om de fungerar kan du försöka använda tredjepartsappar som GPS Status & Toolbox för att se status för vanliga sensorer som GPS, accelerator och kompass.

S10 autorotering fungerar inte fix # 6: Återställ inställningar till standardvärden (hård återställning)

Om din S10 autorotering inte fungerar vid den här punkten är nästa sak du vill göra att fabriksinställa din S10. Om orsaken till problemet är programvara i naturen, kan torka din enhet med fabriksinställning hjälpa. Så här görs:

Nedan är de två sätten att fabriksinställa din S10:

Metod 1: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 via menyn Inställningar

Detta är det enklaste sättet att torka av din Galaxy S10. allt du behöver göra är att gå under Inställningsmenyn och följa stegen nedan. Vi rekommenderar den här metoden om du inte har några problem med att gå under Inställningar.

 1. Skapa en säkerhetskopia av dina personuppgifter och ta bort ditt Google-konto.
 2. Öppna Inställnings-appen.
 3. Bläddra till och knacka på General management.
 4. Tryck på Återställ.
 5. Välj Factory data reset från de angivna alternativen.
 6. Läs informationen och tryck sedan på Återställ för att fortsätta.
 7. Tryck på Radera alla för att bekräfta åtgärden.

Metod 2: Hur man återställer hårt på Samsung Galaxy S10 med hårdvaruknappar

Om ditt fall är att telefonen inte startar upp eller den startas men menyn Inställningar är otillgänglig kan den här metoden vara till hjälp. Först måste du starta om enheten till återställningsläge. När du väl har åtkomst till Återställning är det dags att du startar korrekt masteråterställningsprocedur. Det kan ta några försök för dig innan du kan komma åt Återställning så var tålamod och försök helt enkelt igen.

 1. Skapa om möjligt en säkerhetskopia av dina personuppgifter i förväg. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 2. Du vill också se till att du tar bort ditt Google-konto. Om ditt problem hindrar dig från att göra det hoppar du bara över detta steg.
 3. Stäng av enheten. Det här är viktigt. Om du inte kan stänga av den kan du aldrig starta om till återställningsläget. Om du inte kan stänga av enheten regelbundet via strömbrytaren, vänta tills telefonens batteri är tömt. Ladda sedan telefonen i 30 minuter innan du startar återställningsläget.
 4. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-knappen samtidigt.
 5. Tryck och håll ned strömbrytaren medan du fortfarande håller in knapparna Volym upp och Bixby.
 6. Återställningsskärmenyn visas nu. Släpp knapparna när du ser detta.
 7. Använd knappen Volym ned tills du markerar 'Torka data / fabriksåterställning'.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja 'Torka data / fabriksåterställning'.
 9. Använd Volym ned för att markera Ja.
 10. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta fabriksinställning.

S10 automatisk rotering fungerar inte fix # 7: Installera app från tredje part

Även om vi tvivlar på om detta alls hjälper, kan du köpa lite tid genom att tvinga automatiskt att rotera tillfälligt genom att använda vissa tredjepartsappar. I Play Store kan du försöka använda Rotation Control-appen för att manuellt styra automatiskt rotera och få den att fungera som normalt. Detta är dock inte en permanent fix alls, och du ska inte använda någon app alls för att tvinga auto rotera till att fungera. Hur som helst, det är ett bra sätt att försena att göra det oundvikliga att skicka enheten till Samsung.

S10 auto-rotation fungerar inte fix # 8: Få Samsung hjälp

Detta är det mest troliga alternativet för dig om fabriksinställning inte löser problemet. Det kan vara ett hårdvaruproblem som orsakar problemet så du måste ha telefonen reparerad för att hålla den i ordning igen. Besök ditt lokala Samsung Servicecenter för att se vad deras alternativ är för dig.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Google+ sidor.