Vad du ska göra om Fitbit Versa inte uppdateras

Fitbit Versa körs på Fitbit OS som uppdateras då och då för att fixa rapporterade problem samt lägga till några nya coola funktioner. Faktum är att Fitbit OS 3.0 nyligen har rullats ut vilket ger nya appar och instrumentpanelen. Vissa användare har dock klagat på deras trackare som enligt uppgift inte uppdaterades. Denna typ av problem är ofta mindre och kan åtgärdas genom att göra några mycket grundläggande procedurer. Så fortsätt att läsa eftersom den här guiden kanske kan hjälpa dig att hålla din Fitbit Versa uppdaterad.

Innan vi går vidare, om du hittade det här inlägget när du försöker leta efter en lösning på ett annat problem, besök sedan vår Fitbit Versa felsökningssida för vi har redan löst några av de vanligaste problemen med denna tracker. Bläddra igenom och bläddra igenom och hitta frågor som liknar din. Använd gärna våra lösningar och felsökningsförfaranden. Om du fortfarande behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Nu, tillbaka till problemet, här är de saker du kan göra med din Fitbit Versa om den inte uppdaterar sin firmware ...

  1. Starta om Fitbit Versa och försök uppdatera igen.
  2. Uppdatera anslutningen till Android-enheten om den uppdateras via telefon.
  3. Uppdatera Fitbit Versa med en annan enhet.
  4. Uppdatera Fitbit Versa med hjälp av en dator.
  5. Ta bort tracker från ditt konto och lägg till det igen.

Det första du bör göra om din Fitbit Versa inte uppdateras är att starta om den för att uppdatera dess minne och allt. Försök sedan uppdatera det igen och se om det går igenom den här tiden. Om inte, kan problemet vara med anslutningen till din tracker och din telefon om du försöker uppdatera den genom den senare. I så fall kan du stänga av Bluetooth i telefonen och slå på den igen och när båda enheterna är anslutna till varandra kan du försöka uppdatera spåraren.

Ett annat alternativ du har är att använda en annan telefon för att uppdatera din tracker om den andra enheten inte gör det. Du kanske måste ansluta din tracker och installera appen på den andra telefonen men det är värt ansträngningen om det leder till att din Fitbit Versa uppdateras korrekt. Du har också möjlighet att uppdatera din telefon via en dator. Allt du behöver göra är att logga in på ditt Fitbit-konto med en webbläsare och uppdatera det därifrån. Detta löser ofta problemet men om problemet fortsätter kan du försöka ta bort tracker från ditt konto och lägga till det igen. Efter det borde du kunna uppdatera enheten till det senaste Fitbit OS.

Jag hoppas att vi har kunnat hjälpa dig att lösa problemet med din enhet. Vi skulle uppskatta det om du hjälpte oss att sprida ordet så dela detta inlägg om du tyckte att det var till hjälp. Tack så mycket för att du läste!

RELATERADE INLÄGG:

  • Hur man fixar Fitbit Versa som inte alltid vaknar upp när skärmen trycks ner
  • Fitbit Versa Screen Wake fungerar inte längre när du vrider handleden
  • Hur man fixar Fitbit Versa som inte laddas ordentligt
  • Problem med Synkronisering av Fitbit Versa: Anslutningen till Android-enheten fortsätter att sjunka
  • Fitbit Versa får inte aviseringar från Android-enheten

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.