Vad du ska göra om Fitbit Versa hjärtfrekvens saknas | hjärtfrekvensen visas inte

Det har ökat ett antal Fitbit Versa-ägare som rapporterar problemet vi diskuterar i det här inlägget. Om du har en Fitbit Versa som saknar hjärtfrekvensdata, eller om hjärtfrekvensen inte längre visas av någon anledning, bör en av lösningarna i den här guiden hjälpa. Ta reda på vad du kan göra genom att kolla in stegen nedan.

Innan vi fortsätter vill vi påminna dig om att om du letar efter lösningar på ditt eget #Android- eller Fitbit-problem kan du kontakta oss genom att använda länken längst ner på denna sida. När du beskriver ditt problem ska du vara så detaljerad som möjligt så att vi enkelt kan hitta en relevant lösning. Om du kan, vänligen inkludera de exakta felmeddelandena du får för att ge oss en idé var vi ska börja. Om du redan har provat några felsökningssteg innan du skickar ett e-postmeddelande till oss, se till att du nämner dem så att vi kan hoppa över dem i våra svar.

Vad du ska göra om Fitbit Versa hjärtfrekvens saknas | hjärtfrekvensen visas inte

Om din Fitbit Versa hörselen saknas eller inte visas längre, här är felsökningsstegen som du kan göra:

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix nr 1: Kontrollera att hjärtfrekvensen är aktiverad

Hjärtfrekvensspårning är aktiverad som standard, men om du ändrade några inställningar på din enhet innan, är det första du vill göra på din Fitbit Versa dubbelkontroll av denna inställning. Detta är ett grundläggande felsökningssteg i denna situation. Se till att du gör detta. Så här kontrollerar du pulsspårning på din Fitbit Versa:

 1. Gå till din Fitbit Versa, gå till klockans ansiktsskärm.
 2. Dra åt vänster ett par gånger tills du ser Inställningar.
 3. Klicka på Inställningar-appen.
 4. Hitta hjärtfrekvensen och tryck på den. Se till att visas på skärmen.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix nr 2: Kontrollera Fitbat-appen

Det andra sättet att kontrollera hjärtfrekvensspårning är att använda Fitbit-appen på din telefon eller surfplatta.

 1. Öppna Fitbit-appen på din telefon eller surfplatta.
 2. Klicka på fliken Idag (mittikonen längst ner).
 3. Klicka på din profilbild.
 4. Klicka på din enhetsbild.
 5. Tryck på hjärtfrekvensen och se till att den är inställd på Auto.
 6. Synkronisera din enhet.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix nr 3: Öppna Fitbit.com Dashboard

Du kan också verifiera om hjärtfrekvensspårning i din egen Fitbit.com-instrumentbräda. Detta innebär att du måste logga in på Fitbits webbplats för att göra detta felsökningssteg. Följ stegen nedan:

 1. Från fitbit.com-instrumentpanelen klickar du på kugghjulsikonen Användar-tillagd bild> Inställningar.
 2. Klicka på din enhet under Enheter.
 3. Se till att hjärtfrekvensen är inställd på Auto.
 4. Synkronisera din enhet.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix nr 4: Kontrollera montering av Fitbit Versa på handleden

Om ett av förslagen ovan bekräftar att hjärtfrekvensspårning är PÅ men din Fitbit Versa verkar fortfarande saknas, är nästa steg du kan göra att kontrollera om du bär enheten fel. Vissa användare kanske tror att allt de behöver göra är att bara bära klockan och det är det. Saken är att sensorn som upptäcker hjärtfrekvensen använder ljus för att spåra ditt blod. Detta görs genom att lysa upp kapillärerna med en LED och sedan avkänna mängden blodpumpar. Din Fitbit Versa beräknar sedan BPM eller slag per minut baserat på denna avläsning. Om du bär din klocka löst kan din gadget kanske inte få korrekt läsning och skevning av resultatet.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix # 5: Starta om Fitbit Versa

Starta om Versa är ett annat effektivt sätt att fixa mindre buggar. Om pulsdata fortfarande saknas i din Fitbit Versa, försök att starta om dem.

Det finns två sätt att starta om din Fitbit Versa. Lär dig hur du gör var och en nedan.

Så här startar du om Fitbit Versa via Inställningar

Detta är det enklaste sättet att starta om din Fitbit Versa. Gör detta om du stöter på problem eller om du vill spara batteri.

 1. Gå till huvudskärmen eller Hem-skärmen på din Fitbit Versa.
 2. Dra åt vänster på skärmen tills du ser Inställningar.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Rulla nedåt och knacka på Om.
 5. Välj Avstängning.
 6. Tryck på Ja för att bekräfta avstängning.

Om du vill sätta på klockan igen trycker du bara på knappen Back (vänster) i några ögonblick.

Så här startar du om Fitbit Versa med två knappar

Ett alternativt sätt att starta om din Fitbit Versa är genom att trycka på två knappar istället för att gå under Inställningar. Detta är ett användbart sätt att starta om om din klocka har blivit problematisk eller inte svarar. Om du gör detta kommer du inte att radera dina data så att du kan göra det säkert. Så här görs:

 1. På din Fitbit Versa håller du intryckt på knappen Bak och nedre höger i några sekunder.
 2. När du ser Fitbit-logoskärmen släpper du knapparna.
 3. Vänta i några sekunder tills enheten vibrerar. Detta signalerar att omstart har lyckats.

OBS: Versa har ett litet hål (höjdmätare) på baksidan av enheten. Försök inte starta om din enhet genom att sätta in objekt, t.ex. pappersklipp, i detta hål, eftersom du kan skada din Versa.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix # 6: Fabriksåterställning

Det här är lite drastiskt men om ingen av lösningarna ovan fungerar kan du överväga att göra en fabriksinställning för att radera enheten. Om orsaken till problemet är mjukvarorelaterad bör fabriksinställning hjälpa till.

Det finns två sätt att fabriksinställa en Fitbit Versa. Det enklare sättet att torka av din klocka är att göra det första alternativet så vi föreslår att du försöker detta först (hårt återställning via Inställningar).

Hur du återställer Fitbit Versa hårt via inställningar

Om inte din Fitbit Versa inte lyckas bör torka av enheten via menyn Inställningar vara ditt primära alternativ. Glöm inte: fabriksåterställning kommer att återställa programvaran till dess standardvärden. Detta innebär att alla dina appar och personliga data kommer att raderas, inklusive kort du lagt till under Plånbok.

Om du vill sälja eller ge bort enheten föreslår vi att du först tar bort Fitbit Versa från ditt Fitbit-konto och glömmer enheten på din telefon.

Så här tar du bort ett Fitbit Versa från ditt Fitbit-konto:

 1. Gå till www.fitbit.com och logga in.
 2. Klicka på den enhet du vill ta bort från instrumentpanelen.
 3. Rulla ner till botten av sidan.
 4. Klicka på Ta bort den här Fitbit (Versa) från ditt konto och klicka på OK.

Följ de enkla stegen nedan om du vill fortsätta med fabriksåterställning:

 1. Svep åt vänster på skärmen på din Fitbit Versa.
 2. Fortsätt svepa till vänster tills du hittar Inställnings-appen.
 3. Klicka på Inställningar.
 4. Dra ner och tryck på Om.
 5. Tryck på fabriksåterställning.

Hur man återställer Fitbit Versa med hårdvaruknappar

Om du råkar ha problem med din Fitbit Versa och inte låter dig gå till Inställningsmenyn, oroa dig inte. Du bör fortfarande kunna återställa din Fitbit Versa hårt med hårdvaruknapparna. Återigen kommer den här proceduren att torka av enheten och radera dina personuppgifter. Se till att säkerhetskopiera dina data innan du gör stegen nedan.

 1. Håll alla tre knappar i Versa i cirka tolv sekunder. Detta utlöser 2-knappars hårdvaror omstart efter cirka åtta sekunder.
 2. När Fitbit-logotypen visas försvinner sedan, släpp ned den nedre högra knappen och fortsätt sedan att hålla kvar vänster och övre högra knapparna tills du känner en stark vibration. Detta indikerar att fabriksåterställningen inleddes.
 3. Den här processen kan ta flera sekunder och så småningom visas Fitbit-logotypen och enheten startar och visas på Fitbit.com/setup.
 4. Om du inte lyckas släppa den nedre högra knappen i tid, eller på annat sätt inte följer proceduren exakt, visas Fitbit-logotypen snabbt igen och startar utan fabriksinställning.

Saknas Fitbit Versa hjärtfrekvensfix nr 7: Få en ersättning

Precis som alla elektroniska enheter kan din Fitbit Versas hårdvara också vara trasig. Om hjärtfrekvensinformation fortfarande saknas på din Fitbit Versa vid denna punkt kan du anta att du kan ha ett hårdvarufel. I det här fallet föreslår vi att du kontaktar Fitbit support eller butiken där du köpte enheten från så att du kan begära en ersättningsenhet.


Engagera med oss

Om du är en av de användare som stöter på ett problem med din enhet, låt oss veta det. Vi erbjuder lösningar för Android-relaterade problem gratis så om du har problem med din Android-enhet fyller du bara i det korta frågeformuläret i den här länken så försöker vi publicera våra svar i nästa inlägg. Vi kan inte garantera ett snabbt svar, så om ditt problem är tidskänsligt, vänligen hitta ett annat sätt att lösa ditt problem.

Om du tycker att det här inlägget är till hjälp kan du hjälpa oss genom att sprida ordet till dina vänner. GRUNTLE.ORG har även närvaro på socialt nätverk så du kanske vill interagera med vår community på våra Facebook- och Twitter-sidor.