Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S9 Plus börjar löpa långsamt (enkla steg)

När en kraftfull smartphone som Samsung Galaxy S9 Plus börjar köra långsamt efter bara några veckors månader, är det troligtvis bara ett mindre problem med firmware. Samsung har en vana att lansera mindre firmwareuppdateringar kort efter lanseringen av sina flaggskepp för att ta itu med frågor som rapporterats av nya ägare. Om din telefon börjar köra långsamt efter någon av dessa uppdateringar, är det uppenbart att problemet är med firmware och baserat på vår erfarenhet kan sugproblem åtgärdas genom att helt enkelt byta ut gamla systemcacher.

I det här inlägget kommer jag att gå igenom dig när du fixar din Galaxy S9 + som börjar köra mycket långsamt av någon anledning. Så om du är en av ägarna till den här enheten och för närvarande bugges av ett liknande problem, fortsätt att läsa eftersom den här artikeln kanske kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy S9 Plus eftersom vi redan har åtgärdat de flesta vanliga rapporterade problem med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur man får Galaxy S9 Plus att springa snabbare igen

Det första vi måste göra med det här problemet är att veta om det har något att göra med appar som du har installerat och sedan fortsätter vi med felsökning av firmware. Med det sagt, här är vad du behöver göra ...

Kör din telefon i säkert läge och observera

Om du startar om din Samsung Galaxy S9 Plus i säkert läge låter du dig veta om en eller några av apparna som du laddade ner och installerade orsakar problemet. Förutsatt att det är fallet bör din telefon köras normalt i säkert läge eftersom alla tredjepartsappar är tillfälligt inaktiverade i den här miljön. Så här startar du om din telefon i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .

Nästa sak du bör göra om din telefon fungerar perfekt i det här läget är att ta reda på vilka av dina appar som orsakar problemet och avinstallera det.

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps- facket.
 2. Klicka på Inställningar > Appar .
 3. Klicka på önskad applikation i standardlistan.
 4. Om du vill visa förinstallerade appar trycker du på Meny > Visa systemappar .
 5. Peka på UNINSTALL > OK .

Men om telefonen fortfarande är långsam i säkert läge, kan nästa metod hjälpa dig.

Torka av cache-partition

Förutsatt att telefonen fortfarande körs så långsamt i säkert läge, är detta nästa sak du bör göra - ta bort alla systemcacher. Det är möjligt att vissa av cachorna skadades och resulterade i en dålig prestationsproblem. Därför måste du ta bort dessa cachar så att de kommer att ersättas med nya. Men du har inte tillgång till enskilda cacheminne men även om du gör det kommer du inte att veta vilken av dem som är skadad och föråldrad. Så det bästa du kan göra är att ta bort dem alla samtidigt. Telefonen kommer också att ersätta dem alla under den första startsekvensen efter att torka av cache-partitionen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. Släpp alla tre nycklar när Android-logotypen visas.
 4. Ett "Installera systemuppdatering" -meddelande visas i 30 - 60 sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas.
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera torka cache-partitionen .
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen för att markera ja, dem och tryck på strömbrytaren för att välja.
 8. När torkcache-partitionen är klar markeras omstart av systemet nu .
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Din Galaxy S9 + kommer att ta lite mer tid att starta upp när den bygger upp cacharna så vänta på att den blir aktiv och fortsätt sedan din observation. Om problemet fortfarande uppstår måste du verkligen återställa telefonen.

Säkerhetskopiera dina filer och data och gör Master Återställ

En återställning kommer alltid att fixa alla prestationsrelaterade problem förutsatt att firmware inte har ändrats på något sätt. Det är vad du måste göra just nu, men innan det, se till att du gör en säkerhetskopia av dina personliga filer och data eftersom de kommer att raderas under processen. Ta sedan bort ditt Google-konto från din telefon så att du inte blir låst. När allt är inställt och klart för din Galaxy S9 Plus, följ dessa steg för att få din telefon att köra snabbare igen:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningsguiden kan hjälpa dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem som du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller så kan du lämna en kommentar i avsnittet nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Så här startar du om din Samsung Galaxy S9 i felsäkert läge och avinstallerar problematiska appar (enkla steg)
 • Hur man fixar Facebook som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkel fix)
 • Hur man fixar Facebook Messenger som fortsätter kraschar på Samsung Galaxy S9 (enkla steg)
 • Hur fabriksinställs eller gör du Master Återställ på Samsung Galaxy S9 Plus och när du ska använda dem
 • Hur torkar jag cache-partition på Samsung Galaxy S9 och vad är dess fördelar?
 • Vad gör du om din Samsung Galaxy S9 inte känner igen din dator? [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 som fortsätter att starta om slumpmässigt (enkla steg)
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S9 med Black Screen of Death-problemet (enkla steg)