Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S9 överhettas efter en mindre firmware-uppdatering (enkla steg)

Överhettning är ett allvarligt problem och du bör inte försumma det eftersom det är farligt. om batteriet har gått över värmetröskeln exploderar det. Den här typen av problem händer inte bara på enheter på entry-level, det gäller även premiumtelefoner som Samsung Galaxy S9.

Några av våra läsare som äger den här enheten rapporterade att deras enheter började värmas upp efter att de uppdaterade firmware. Det finns en stor skillnad mellan "värma upp" och "överhettning" men det förstnämnda kan faktiskt leda till det senare om du bara blivit ögonblick. Du måste försöka göra några förfaranden för att avgöra om problemet orsakas av hårdvaruproblem eller inte för att om det är det, bör du omedelbart ta det till tekniken.

Nu finns det tillfällen då en telefon värms upp dåligt, särskilt när du spelar medan enheten laddas med skärmens ljusstyrka inställd på max. Men även om det är så kommer det att ta flera timmar innan telefonen stängs av på grund av överhettning. Du kan lämna telefonen i 15 minuter och sedan kan du gå tillbaka till handling. Men om din telefon överhettas även om du bara använder en app du vanligtvis använder, är det inte ett problem. Fortsätt läsa eftersom det här korta inlägget kan hjälpa dig på ett eller annat sätt.

Men innan någonting annat, om du har ett annat problem med din telefon, gå till vår felsökningssida eftersom vi redan har behandlat hundratals problem rapporterade av ägarna. Oddsen är att det redan finns befintliga lösningar på vår webbplats eller åtminstone finns det liknande problem som vi redan har fixat. Så försök att hitta de som liknar eller är relaterade till ditt problem. Om du behöver ytterligare hjälp kan du dock kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Hur du felsöker Galaxy S9 som överhettas efter en uppdatering

Först av, om din telefon värms upp för mycket under laddning, koppla loss den från laddaren omedelbart och stäng sedan av den. Det bör förhindra ytterligare felsökning. Om du av misstag tappade den eller lämnade nedsänkt i vatten så länge och sedan detta problem började, bör du ta det till tekniken så att det kommer att undersökas ordentligt. Men förutsatt att inget av detta har hänt med din telefon och om problemet började efter en firmware-uppdatering, här är vad du bör göra.

Första lösningen: Tvingad omstart

Mindre glitches kan också orsaka överhettning ibland men oroa dig inte för att om det bara beror på ett fel, kan du omedelbart fixa det med en enkel omstart. Men istället för att starta om din telefon på vanligt sätt är det bättre att göra Forced Reboot, vilket är mycket effektivare eftersom det uppdaterar telefonens minne och laddar om alla appar och tjänster.

För att göra detta trycker du på både volymknappen och strömbrytaren samtidigt och håller dem intryckta i 10 sekunder eller mer. Telefonen startar om som den normalt gör och när den blir aktiv, använd den normalt och se om den fortfarande blir för varm till den punkten att den överhettas. Om det gör det, prova nästa lösning.

Andra lösningen: Ta reda på om dina nedladdade appar har något att göra med det

Program kan också göra att din telefon överhettas så det är viktigt att veta om detta är fallet med din telefon och om det beror på tredjepartsappar eller inte. Du bör starta om din telefon i säkert läge för att tillfälligt inaktivera alla nedladdade appar. Om telefonen inte överhettas i säkert läge kan problemet tydligt orsakas av en tredje parts app eller några av dem. Åtminstone är detta inte ett stort problem eftersom du bara måste se till att varje tung applikation är stängd innan du använder en annan. Klicka bara på knappen Recents och stäng allt innan du byter till en annan app och det borde ta hand om problemet.

Så här kör du telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömbrytaren förbi skärmen med modellnamn som visas på skärmen.
 3. När SAMSUNG visas på skärmen, släpp strömbrytaren .
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. När Safe-läget visas i skärmens nedre vänstra hörn, släpp knappen Volym ned .
 7. I säkert läge kan du också avinstallera appar som orsakar problem.

Men om telefonen fortfarande överhettas i säkert läge, kan problemet vara med firmware.

Tredje lösningen: Återställ din telefon

Efter att ha gjort de två första stegen och din telefon fortfarande överhettas, är nästa sak du bör göra att återställa telefonen. Om detta bara är ett problem med en av apparna eller firmware, kommer en återställning att fixa den och din enhet kanske inte överhettas igen. Men efter återställningen och din telefon fortfarande överhettas, har du inget annat val än att ta den till butiken. Innan återställningen dock, se till att säkerhetskopiera dina filer och data eftersom de kommer att raderas. Så här återställer du din telefon:

 1. Säkerhetskopiera data i det interna minnet. Om du har loggat in på ett Samsung-konto på enheten har du aktiverat stöldskydd och behöver dina Samsung-referenser för att slutföra återställningen av master.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll in Volym upp- knappen och Bixby- tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 4. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 5. Tryck på Volym ned- knappen flera gånger för att markera 'torka data / fabriksinställning'.
 6. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. Tryck på Volym ned- knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 8. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 9. När huvudåterställningen är klar markeras 'Starta om systemet nu'.
 10. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Jag hoppas att den här felsökningshandboken har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Om du har andra problem du vill dela med oss, känn dig fri att kontakta oss när som helst eller lämna en kommentar nedan.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du också kan skicka användbara:

 • Vad du kan göra om Galaxy S9 inte startas upp eller fastnar på Samsung-logotypskärmen [felsökningsguide]
 • Hur man fixar en Galaxy S9 med fingeravtrycksskannern inte fungerar, säger att jag torkar fingeravtrycksskannern
 • Vad du ska göra om din Galaxy S9-skärm inte låses upp och PIN-koden inte fungerar
 • Galaxy S9 startar inte upp efter installation av systemuppdatering, fortsätter att starta om när SD-kortet är monterat
 • Vad du ska göra om Galaxy S9-röstskrivningsfunktionen fortsätter att säga behörighet som behövs för att fungera