Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S8 fortsätter att starta om på egen hand efter rotprocessen [Felsökningsguide]

Under de senaste månaderna efter avslöjandet av Samsung Galaxy S8 klagade många av våra läsare på att deras förmodade vara en avancerad telefon redan upplever slumpmässiga omstarter även om det bara sitter tomgång. Vissa sa att efter att de har installerat några appar kommer enheten omedelbart att starta om utan uppenbar anledning. Det här problemet är mycket frustrerande för ägarna eftersom du inte kan göra någonting alls på din telefon och även om du kan, finns det alltid denna rädsla för att det kan stängas när som helst och du kommer att förlora det du arbetar med.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din enhet för att avgöra vilka faktorer som kan ha orsakat detta problem. Vi måste titta på alla möjligheter och styra var och en för att redogöra för vad frågan egentligen är och om vi kan göra något åt ​​problemet. Så om du har den här typen av problem på din telefon, fortsätt bara att läsa inlägget för du kanske tycker att det är till hjälp.

Men innan något annat, om du har andra problem med din telefon, kan du besöka vår S8-felsökningssida och välja en artikel som är relaterad till ditt problem och följa procedurerna som vi levererade. Men om problemet fortfarande inträffar efter att du gjort det kan du kontakta oss genom att fylla i detta frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning Galaxy S8 som fortsätter att starta om

Problem: Dear / Sir Jag har problem med min S8-enhet. Jag har bara rotat min telefon och laddat ner appar som behöver root. När jag försöker öppna apparna som xmod och luckypacher startar min telefon plötsligt igen. Jag försökte rota igen några gånger men det har fortfarande samma problem. Hur kan jag lösa problemet? Tack!

Lösning: Eftersom det du nämnde att problemet började efter att du har rotat enheten, verkar det som om detta är ett allvarligt programvarurelaterat problem. Rotningen kan ha stört fast programvaran och utlöst problemet i din telefon. I det här fallet kan du behöva blinka om lager-ROM eller firmware. Men eftersom det är för tidigt att hoppa till en slutsats är det bästa du bör göra nu att utesluta alla möjligheter för att se om det är en förändring i dess prestanda. Här är de saker du bör göra ...

Prova att köra din enhet i säkert läge

I den här miljön kommer vi att försöka utesluta möjligheten att en falsk app kan orsaka problemet. I säkert läge kommer alla tredjepartsappar att avaktiveras tillfälligt. Om din telefon slutar starta om slumpmässigt i detta läge är det tydligt att det finns appar som orsakar det här problemet. Ta reda på vilken app det är och avinstallera den

Följ dessa steg för att köra telefonen i säkert läge:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

Förutsatt att enheten inte startar om på egen hand i den här miljön, hitta appen som orsakar problemet och avinstallera den. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Appar.
 3. Tryck på önskad applikation i standardlistan eller tryck på 3 prickikon> Visa systemappar för att visa förinstallerade appar.
 4. Klicka på önskad applikation.
 5. Klicka på Avinstallera.
 6. Tryck på Avinstallera igen för att bekräfta.

Om telefonen fortfarande startar om i säkert läge eller om problemet fortsätter efter att ha avinstallerat några av de appar du misstänker, försök att göra nästa steg.

Torka av cache-partition via återställningsläge

Rötning ändrar ingenting i din telefon förutom behörigheterna. Om du gjorde det rätt, kanske problemet inte beror på att telefonen är rotad nu, men det kan bero på vissa filer som kanske inte fungerar korrekt nu när vissa behörigheter kan ha ändrats. Bland de filer som kommer att påverkas är cacheminnen som skapas av systemet. Därför måste du försöka se hur din telefon beter sig efter att du torkat bort allt innehåll i cache-partitionen.

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyn för Android-systemåterställningsmenyn).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera "torka cache-partition."
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen för att markera “ja” och tryck på strömbrytaren för att välja.
 7. När torkcache-partitionen är klar markeras "Starta om systemet nu".
 8. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Telefonen kan ta lite tid att starta upp eftersom den kommer att bygga om alla cacheminne som raderades så vänta bara på att den ska bli aktiv och fortsätt sedan din observation. Om problemet fortfarande uppstår efter detta måste du göra nästa steg.

Säkerhetskopiera dina filer och återställ din telefon

Kom ihåg att du kan göra en återställning på telefonen om alla metoder du utförde misslyckades med att bli av med problemet. Med andra ord kommer du att föra tillbaka enheten till sin ursprungliga form genom att ta bort alla dina sparade filer och data som kontakter, foton och musik. Så, innan du fortsätter, se till att du överför allt till ditt SD-kort eller din dator så att du enkelt kan återställa det när problemet är fixat. Efter att ha säkerhetskopierat dina filer, glöm inte att inaktivera Factory Reset Protection (FRP) för att undvika att låsa din telefon. Så här gör du:

 1. Dra upp på en tom plats från hemskärmen för att öppna Apps-facket.
 2. Klicka på Inställningar> Moln och konton.
 3. Tryck på Konton.
 4. Tryck på Google.
 5. Klicka på din e-postadress för Google ID om flera konton är inställda. Om du har flera konton inställningar, måste du upprepa dessa steg för varje konto.
 6. Tryck på 3-punktsikonen.
 7. Klicka på Ta bort konto.
 8. Tryck på REMOVE ACCOUNT.

När du har inaktiverat FRP och du är redo att återställa, följ dessa steg

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Men om återställning av din enhet misslyckades med att lösa problemet då, har du inget annat än att installera om återkommande firmware och observera att garantin redan har upphävts, särskilt om Knox-räknaren utlöses. Om du inte kan åtgärda problemet på egen hand kan du kanske inte göra anspråk på garanti om du tar tillbaka telefonen till butiken. Jag är säker på att du är tillräckligt teknisk för att återfasta firmware eftersom du till och med har försökt att rota telefonen. Så lycka till med din felsökning.

Inlägg du kanske också vill läsa:

 • Vad gör du med din Sprint Galaxy S8 som blev så trög, trög och långsam [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din nya Samsung Galaxy S8 fastnar på Verizon-skärmen under uppstart [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som inte kan fortsätta starta upp men fortsätter att starta om istället [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 med "Tyvärr har inställningar stannat" -fel [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 börjar visa "Tyvärr har kontakter slutat" -fel [Felsökningsguide]
 • Hur du fixar din Samsung Galaxy S8 som visar "Tyvärr har processen com.android.phone slutat" fel [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy S8 som inte har någon avisering när du får ett meddelande [Felsökningsguide]
 • Samsung Galaxy S8 visar felet “Varning: Kameran misslyckades” när kameran öppnas eller tar bilder [Felsökningsguide]
 • Vad du ska göra när din Samsung Galaxy S8 visar Black Screen of Death [Felsökningsguide]