Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S7 visar "Mobilt nätverk inte tillgängligt" när du smsar [Felsökningsguide]

Vi har fått en hel handfull klagomål från #Samsung Galaxy S7 (# GalaxyS7) ägare som stötte på problem med sina telefoner när de försökte skicka textmeddelanden, särskilt MMS. Enligt dem skulle felmeddelandet "Mobile Network Not Available" dyka upp och meddelandet skickas inte.

När det gäller textmeddelanden måste våra smartphones nu ansluta till två nätverk; mobilnätverket för SMS och mobildata för MMS. En kan existera utan den andra så att de är oberoende av varandra. I det här fallet verkar det dock som om vi faktiskt bara har att göra med MMS-frågan eftersom för SMS är allt du behöver meddelandecenternummer, krediter och anständig signal för att skicka textmeddelanden.

När jag går tillbaka till problemet tror jag att felet "Mobilt nätverk inte tillgängligt" avser mobildatanätet. antingen kan Galaxy S7 inte upptäcka signal eller så kan den inte ansluta till nätverket av någon anledning. Innan vi faktiskt går till vår felsökning kan du försöka läsa det här meddelandet från läsaren som beskriver problemet:

”Min telefon har konstant ett felmeddelande som dyker upp, särskilt när jag tar emot eller försöker skicka bilder via text. "Mobilt nätverk inte tillgängligt" följt av andra ord. Jag har försökt undersöka detta men äldre versioner av den här telefonen och lösningar kommer upp. ”

Precis innan någonting annat, till våra läsare som har andra problem, se till att du kommer in på vår Galaxy S7-felsökningssida för vi har redan adresserat hundratals problem med den här enheten. Vi kanske redan har löst ditt problem innan så försök att bläddra igenom sidan och hitta problem som liknar ditt. Du kan också kontakta oss genom att fylla i vårt frågeformulär för Android-frågor.

Felsökning “Mobilt nätverk inte tillgängligt” -fel på Galaxy S7

Vi har redan sett detta problem sedan den första Galaxy-enheten och det händer med nya enheter då och då. Oroa dig inte, det kan fixas utan någon hjälp av en tekniker. Om det inte gör det har du alltid din tjänsteleverantör att söka hjälp från. Låt oss nu gå till vårt felsökningsförfarande.

Steg 1: Starta om telefonen för första gången

Problem : Hej droid killar. Jag äger en S7-telefon och jag tyckte faktiskt om det tills ett problem uppstod häromdagen. Det finns det här meddelandet som säger att det inte finns något nätverk tillgängligt när jag försöker skicka ett meddelande. Vad ger? Det är faktiskt första gången jag ser detta fel. Hjälp mig.

Du kommer att bli förvånad över hur en omstart kan åtgärda komplexa problem inklusive det här nätverksrelaterade problemet. Det händer hela tiden där telefonen (antingen firmware eller hårdvara) glider och vissa tjänster påverkas. När det händer kan de tjänster som har stängts av eller kraschats inte kunna initialiseras igen. Således måste du starta om din enhet så att dessa tjänster kommer att initialiseras under uppstart. Det är ett av orsakerna till att systemstarter kan lösa problem du inte har stött på tidigare.

Förfarandet är säkert, enkelt att göra och snabbt. Det är därför nödvändigt att göra det innan du gör andra felsökningsförfaranden.

Steg 2: Kontrollera APN-inställningarna för felaktiga poster

Meddelandet "Mobilt nätverk inte tillgängligt" betyder inte nödvändigtvis att det inte finns något tillgängligt nätverk att ansluta till. Det kan också innebära att telefonen inte bara kan ansluta till nätverket den är inställd på att ansluta till.

Problem : Jag behöver dåligt din hjälp droid kille. Min Galaxy S7 kan inte skicka ut MMS. Jag vet inte om det kan ta emot eftersom ingen skickade mig en MMS från sent och jag kan inte skicka en till mitt eget nummer för testning. Nåväl, mitt problem är att det finns ett felmeddelande som säger "Mobilt nätverk inte tillgängligt" när jag försöker skicka en text med en bild bifogad. Innan detta föll dock telefonen i en hink med vatten men jag fiskade omedelbart ut den. Jag vet att det är vattentåligt och att några sekunder är nedsänkt i vatten kanske inte orsakar skador alls men saker kan hända, eller hur? Så jag är också orolig för det. Jag vet inte om ni har stött på den här typen av problem innan, men om ni gjorde det och ni vet hur man löser det, snälla hjälp mig. Jag måste resa mer än 30 mil för att komma till butiken där jag köpte den och jag hatar att förklara för tekniken vad problemet är när jag inte vet vad det verkliga problemet är. Så snälla killar. Tack så mycket!

När det gäller sms, måste du kontrollera meddelandecenternumret, men när det gäller mobildata är det APN-inställningarna (åtkomstpunktens namn) som du behöver verifiera. Det kan inte vara ditt fel eftersom det finns tillfällen då tjänsteleverantörer ändrar APN men du måste ändå verifiera om det du har i din telefon är korrekt. Det är här du kan hitta APN ...

 1. Tryck på appar-ikonen på startskärmen.
 2. Hitta och tryck på Inställningar.
 3. Tryck på mobilnätverk.
 4. Klicka på Access Point-namn.
 5. Tryck på APN som din telefon för närvarande använder.

Jag vet att du kanske tycker det är förvirrande, särskilt om du inte har någon information om vad rätt APN ska vara. Så försök att söka online efter den APN som används av din tjänsteleverantör, eller så kan du bara ringa din leverantørs tekniska support och be om det.

Steg 3: Prova att torka av cache-partition om problemet började utan uppenbar orsak

Frågor som detta kan uppstå utan uppenbar orsak eller orsak, men oftare orsakas problem som inte kan förklaras av korrupta cacheminne. Så i detta steg måste du torka av cache-partitionen och se om problemet fixas.

 1. Stäng av mobilen.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka cache-partition'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja" med knappen Volym ned och tryck på strömbrytaren för att välja det.
 8. Vänta tills din telefon är klar att torka av cache-partitionen. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Steg 4: Återställ din telefon

Det här är din sista utväg. Om problemet inte åtgärdas efter detta måste du kontrollera telefonen av tjänsteleverantörens tekniker. Du kan antingen ringa teknisk supporthotell eller gå till butiken och få den kontrollerad fysiskt. Den här proceduren kommer dock att göras med eller utan ditt samtycke, så det är bättre att du gör det själv innan någon återställer din telefon åt dig. Säkerhetskopiera dina data och filer innan du följer stegen nedan:

 1. Stäng av din Samsung Galaxy S7.
 2. Tryck och håll sedan ner hem- och volym UPP-knapparna, håll sedan ned strömbrytaren. OBS : Det spelar ingen roll hur länge du trycker och håller ner hem- och volymknapparna, det påverkar inte telefonen men när du trycker och håller ner strömbrytaren är det när telefonen börjar svara.
 3. När Samsung Galaxy S7 visas på skärmen släpper du strömknappen men fortsätter att hålla hem- och volymknapparna.
 4. När Android-logotypen visas kan du släppa båda tangenterna och lämna telefonen vara i cirka 30 till 60 sekunder. OBS ! Meddelandet "Installera systemuppdatering" kan visas på skärmen i flera sekunder innan Android-systemåterställningsmenyn visas. Detta är bara den första fasen av hela processen.
 5. Använd knappen Volym ner för att navigera genom alternativen och markera 'torka data / fabriksåterställning'.
 6. När den är markerad kan du trycka på strömbrytaren för att välja den.
 7. Markera nu alternativet "Ja - ta bort alla användardata" med hjälp av Volym ned-knappen och tryck på strömbrytaren för att välja den.
 8. Vänta tills din telefon är klar med Master Reset. När du är klar markerar du "Starta om systemet nu" och trycker på strömbrytaren.
 9. Telefonen startar om längre än vanligt.

Om allt annat misslyckas kan din tjänsteleverantör hjälpa dig bättre än Samsung tech eftersom det uppenbarligen är ett nätverksrelaterat problem.

ANSLUTA MED OSS

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.