Vad du ska göra om din Samsung Galaxy S10 Plus fortsätter att visa varningen "fuktapptäckt" och inte laddar [Felsökningsguide]

Samsung Galaxy S10 Plus är IP68-certifierad vilket innebär att den är damm- och vattentålig i upp till 1, 5 meter (nedsänkt djup) i 30 minuter. Med andra ord skulle det inte vara några problem alls, även om din nya telefon stänkte med vatten eller om du av misstag tappade i diskbänken. Du kan till och med bada i poolen och ta bilder under vattnet. Men en sådan certifiering gör inte telefonen formidabel. Naturligtvis kan det fortfarande skadas med vatten.

Det är anledningen till att Samsung satte en sensor för att upptäcka fukt vanligtvis i telefonens laddningsport. Om den sensorn verkligen upptäcker fukt, får du detta meddelande eller fel " Fukt har upptäckts. För att ladda din enhet är din laddare / USB-port torr. ”När felet dyker upp kan du förvänta dig att din enhet inte heller laddas. Det finns dock saker du kan göra när det här problemet inträffar. Fortsätt läsa eftersom jag kommer att leda dig genom att felsöka din Galaxy S10 Plus för att få den att ladda igen.

Innan något annat, om du har andra problem med din enhet, kan du försöka bläddra igenom vår felsökningssida eftersom vi redan har tagit upp flera problem med den här enheten. Oddsen är att vi redan har publicerat ett inlägg som hanterar liknande problem. Försök hitta problem som har liknande symtom med vad du för närvarande har och känn dig fri att använda de lösningar som vi har föreslagit. Om de inte fungerar för dig eller om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsöka Galaxy S10 Plus med "fuktdetekterat" -fel

För det mesta dyker upp varningsfuktsvarningen bara när det finns fukt i laddningsporten så vår första prioritet är att adressera. Efter det och vi är säkra på att det inte bara beror på några spår av fukt, kommer vi att ta itu med andra möjligheter. Här är vad du behöver göra ...

Steg 1: Rengör USB / Charge-porten

Innan du gör detta måste du stänga av telefonen helt så att det inte skulle bli några komplikationer om det verkligen finns en fukt i laddningsporten. När enheten är avstängd kan du försöka göra detta:

 1. Skaffa en liten bit silkespapper och sätt sedan in den i porten. Lämna vävnaden i en minut eller två och se till att den absorberar fuktig om det finns något. Du kanske måste göra det ett par gånger bara för att se till.
 2. Blås in i porten för att bli av med smuts och andra element som kan hindra kontakterna från att få korrekt kontakt. Om du har en burk med tryckluft, ge den en sprängning.
 3. Titta in i porten för att kontrollera om stiften är på rätt plats och inte böjda. Om det finns en stift som är böjd, försök sedan räta ut den med en pincett men var försiktig så att du inte skadar den ännu mer.

När du har försäkrat dig om att det inte finns någon fukt i laddningsporten och att alla anslutningar är bra kan du försöka ladda din telefon igen och se om felet fortfarande visas. Om det fortfarande gör det, gå vidare till nästa procedur.

LÄS Också: Hur du kan återställa hårddisken eller återställa din Samsung Galaxy S10 Plus

Steg 2: Kontrollera kabeln och laddaren fysiskt

Det är en bristfällig att efter att ha kontrollerat att det inte finns någon fukt i laddningsporten, så är det möjligt att telefonen kan upptäcka den från kabeln som används för att överbrygga strömmen från nätadaptern. Därför måste du fysiskt kontrollera båda ändarna av kabeln för att se till att det inte finns några tecken eller spår av vatten. Bortsett från det måste du också se till att det inte finns ludd, skräp eller något annat främmande material som kan hindra laddningsprocessen.

Du måste också kontrollera själva nätadaptern. Försök se om det finns fukt och andra främmande material eller till och med krokiga kontakter. Du kan använda en liten bit vävnad och sätta in den i porten för att ta upp fukten eller använda en pincett för att bli av med ludd eller skräp. När du har kontrollerat att det inte finns några problem med varken kabel eller adapter kan du försöka ladda din telefon och om problemet fortsätter kan du prova nästa steg.

Steg 3: Kontrollera om det finns tecken på vätskeskada

Sensorn upptäcker inte bara fukt i laddningsporten utan också i andra delar av telefonen. Om du visste att telefonen blev våt vid någon tidpunkt, finns det alltid en möjlighet att vattnet hittade sin väg in i din enhet och det kan vara anledningen till att du fortsätter att få "fuktapptäckt" -felet. Det bästa för att bekräfta detta är att kontrollera din Galaxy S10 Plus 'Liquid Damage Indicator (LDI):

 1. Ta bort SIM-kortfacket.
 2. Titta in i SIM-kortplatsen för att hitta ett litet klistermärke.
 3. Om klistermärket är vitt, är din telefon säker från vätskeskador men om klistermärket blev röd, rosa eller lila, är det positivt att din enhet har vätskeskada. I det här fallet, ta tillbaka telefonen till butiken.

Antagande att felet fortfarande dyker upp, även om LDI inte visar några tecken på vätskeskada, gå vidare till nästa steg.

Steg 4: Försök att kringgå "fuktapptäckt" -felet

Just nu är det möjligt att felmeddelandet utlöses av någon form av firmwareproblem eller fel. Om du dåligt behöver ladda telefonen så att du kan fortsätta med felsökningen bör du prova följande procedur. Det är egentligen inte en lösning men det kan säkert hjälpa dig på ett eller annat sätt:

 1. Anslut laddaren till ett fungerande vägguttag.
 2. Anslut den andra änden av kabeln till laddaren och den andra till din telefon.
 3. Varningen dyker upp så snart telefonen är ansluten till laddaren och laddningsprocessen stannat.
 4. Den här gången startar du om telefonen medan den är ansluten till laddaren.
 5. Telefonen kan fortsätta ladda utan att hälsas efter varningen efter omstart.

LÄS OCH: Hur fabriksinställs du din Samsung Galaxy S10 Plus

Steg 5: Kör din Galaxy S10 Plus i säkert läge och ladda

Som standard laddas inte tjänsten som hanterar laddning när telefonen är i säkert läge, så naturligtvis visas inte felet när du laddar telefonen i det här läget. Naturligtvis kan du ladda telefonen framgångsrikt. Så om du inte vill felsöka din telefon ännu men bara vill fylla på batteriet, kör sedan telefonen i säkert läge om du inte vill göra föregående steg:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll ner strömknappen förbi skärmen med modellnamn.
 3. När “SAMSUNG” visas på skärmen, släpp strömbrytaren.
 4. Omedelbart efter att du släppt strömbrytaren trycker du på och håller ned volymknappen.
 5. Fortsätt att hålla ned volymknappen tills enheten har slutat starta om.
 6. Säker-läget visas i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 7. Släpp ned volymknappen när du ser Safe Mode.

När enheten har gått i det här läget, anslut det bara till laddaren och låt det ladda batteriet helt.

Steg 6: Återställ Galaxy S10 Plus och se om fel inte kommer att dyka upp

Du måste göra detta om "fuktapptäckt" -felet inte försvann efter att ha utfört de tidigare procedurerna. Detta utesluter möjligheten att problemet är med firmware. Om problemet fortsätter även efter återställningen kan du förvänta dig att det är ett hårdvaruproblem och en tekniker bör ta hand om det åt dig.

Så säkerhetskopiera alla viktiga filer och data och återställ sedan din telefon och se om den laddas ordentligt efter det:

 1. Stäng av enheten.
 2. Tryck och håll in Volym upp-knappen och Bixby-tangenten och håll sedan ner strömbrytaren.
 3. När den gröna Android-logotypen visas släpper du alla tangenter ("Installera systemuppdatering" visas i cirka 30 - 60 sekunder innan du visar menyalternativen för Android-systemåterställning).
 4. Tryck på Volym ned-knappen flera gånger för att markera “torka data / fabriksinställning.
 5. Tryck på strömbrytaren för att välja.
 6. Tryck på Volym ned-knappen tills 'Ja - ta bort alla användardata' är markerad.
 7. Tryck på strömbrytaren för att välja och starta huvudåterställningen.
 8. När huvudåterställningen är klar markeras "Reboot system now".
 9. Tryck på strömbrytaren för att starta om enheten.

Du måste ta med telefonen tillbaka till butiken eller butiken om felet "fuktapptäckt" fortfarande dyker upp även efter återställningen.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook-sida eller följa oss på Twitter.