Vad du ska göra om din Samsung Galaxy Note 8 inte upptäcker SD-kort (enkla steg)

Med konstant nedladdning av appar och nytt innehåll kommer den inbyggda lagringsenheten för din Samsung Galaxy Note 8 slutligen att ta slut. När detta händer kan du inte längre lagra fler filer på telefonen eftersom det interna minnet blir helt upptaget. Som upplösning kan du få extra lagring via ett SD-kort eller externt lagringsmedium. Allt du behöver göra är att sätta in kortet i telefonen, montera kortet om du uppmanas och du bör då vara redo att lägga till fler filer som du kan använda på din telefon. Men återigen finns det faktorer som kan få saker att gå fel och plötsligt misslyckades din enhet eller inte kunde läsa SD-kortet även om det sitter ordentligt. Och om detta händer har du ett problem att åtgärda.

För att ge dig mer input om hur du hanterar relevanta problem på din Galaxy Note 8, som när din enhet inte upptäcker SD-kortet, har jag kartlagt några möjliga lösningar och lösningar för dig att prova. Detta bör fungera som gratis referens om du någonsin behövde mer hjälp.

Innan du går vidare, om du hittade det här inlägget eftersom du försökte hitta en lösning på ditt problem, kan du försöka besöka vår felsökningssida för Galaxy Note 8 eftersom vi redan har åtgärdat de flesta av de vanligt rapporterade problemen med telefonen. Vi har redan tillhandahållit lösningar på några av de problem som rapporterats av våra läsare, så försök att hitta problem som liknar dig och använda lösningarna vi föreslog. Om de inte fungerar för dig och om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka.

Hur du felsöker din Galaxy Note 8 som inte kan upptäcka ditt SD-kort

SD-kortfel i mobila enheter som avbildas av felmeddelandena som säger att SD-kort inte upptäcks, inte igenkänns eller inget SD-kort är vanligtvis knutna till programvarufel, om inte hårdvaruskada. Mjukvarorelaterade fel som till exempel upptäcker SD-kort utlöses vanligtvis av skadad data i själva SD-kortet eller telefonsystemet. Dessa är vanligtvis slumpmässiga händelser som kan åtgärdas av vissa lösningar. Å andra sidan beror hårdvarorelaterade fel med SD-kortet vanligtvis på en dålig eller skadad kortläsare som används, skadad SD-kortplats eller fack på telefonen, eller så är SD-kortet självt skadat och / eller fungerar inte. Det finns också andra fall där din telefon inte kan läsa SD-kortet på grund av inkompatibilitetsproblem som när du använder ett SD-kort som inte stöds av din Note 8.

Innan du får en ny SD-kortersättning, kan du prova dessa saker först.

Första lösningen: Starta om telefonen (mjuk återställning).

Om SD-kortfelet orsakas av slumpmässiga firmware-glitches, kan du eventuellt fixa en omstart eller mjuk återställning på telefonen. En mjuk återställning rensar mindre systemfel och tillfälliga filer (cache) från telefonens interna minne och uppdaterar också systemet. Så länge det är en mindre fråga kommer en mjuk återställning att ta hand om det. Så om du inte har gjort det ännu, följ sedan dessa steg för att mjuk återställa eller starta om din Galaxy Note 8:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i några sekunder tills promp- knappen visas.
 2. Klicka på alternativet Starta om .
 3. Tryck på Starta om igen för att bekräfta.
 4. Ge din telefon upp till 90 sekunder för att slutföra omstartprocessen.

Alternativt kan du använda hårdvaruknapparna för att mjuk återställa din enhet, särskilt när den fryses från felet. Så här görs:

 1. Tryck och håll ned strömbrytaren och Volym ned-knappen samtidigt i upp till 45 sekunder.
 2. Släpp båda knapparna när telefonen strömmar.

Båda dessa omstartmetoder kommer inte att påverka dina data så inget behov av säkerhetskopieringar.

Andra lösningen: Demontera och montera SD-kortet igen.

Många faktorer kan leda till att vissa appar blir falska eller skadas. Och när detta händer finns det en större chans att andra systemfunktioner kommer att påverkas. Detta kan då leda till vissa fel, inklusive SD-kortläsningsfel. Som möjlig lösning kan du försöka ta bort SD-kortet på din telefon och sedan montera det igen. Följ dessa steg för att komma igång:

 1. Navigera till Storage .
 2. Rulla nedåt och knacka på alternativet till Unmount SD-kort.
 3. Vänta tills din telefon säger att det är säkert att mata ut SD-kortet.
 4. Dra försiktigt SD-kortet ur magasinet.
 5. Kontrollera SD-kortet för synliga tecken på fysisk skada som kan förhindra din telefon från att läsa den. Bland de möjliga tecken på skador saknas guldpinnar och bucklor i kortet. I det här fallet kan du behöva byta ut ditt SD-kort.
 6. För att bli av med dammpartiklar som kan störa ditt kort kan du blåsa SD-kortet försiktigt eller torka av det med en mjuk eller mikrofiberduk.

Om SD-kortet ser bra ut för dig, sätt sedan in det igen i SD-kortplatsen på telefonen och se sedan om det fungerar. Överväg annars andra alternativ.

Tredje lösningen: Formatera SD-kort på din Note 8.

Om du tror att ditt SD-kort är skadat eller inte fungerar kan du eventuellt fixa det med en omformat. Detta kommer att torka av allt innehåll du har lagrat på kortet så glöm inte att skapa en kopia av dina viktiga filer i förväg. Det finns olika sätt att formatera ett microSD-kort. Du kan göra SD-kortformateringen genom dina telefoninställningar eller med en dator.

Så här formaterar du SD-kort på din Note 8:

 1. Tryck på Inställningar .
 2. Navigera till Storage eller SD & Phone Storage.
 3. Rulla till och knacka på alternativet Radera SD-kort eller Formatera SD-kort.
 4. Om Format SD-kortet är inaktiverat eller grått, måste du först ta bort SD-kortet genom att trycka på alternativet Unmount SD-kort .
 5. Om du uppmanas klicka på alternativet för att bekräfta formatering av SD-kort. Detta kommer att trigga din enhet att starta formateringsprocessen på ditt SD-kort och radera allt innehåll.

När du har formaterat ditt SD-kort, montera det igen och se om din Note 8 redan kan läsa det den här gången.

Andra alternativ att överväga

Första alternativet: Uppdatera enhetsprogramvaran till den senaste versionen.

Att installera den senaste programuppdateringen på din enhet kan också vara nyckeln till att lösa problemet, särskilt om vissa tuffa buggar förorsakar det. Det kan förekomma några komplexa fel som visas i ditt Galaxy Note 8-system och så småningom orsakade att telefonens SD-kortläsningssystem kraschade och fungerade. Programvarufel adresseras vanligtvis av en fix-patch som finns i den nya programuppdateringen, så allt du behöver göra är att installera uppdateringsfilen för att implementera fix-patch.

 • Om du vill leta efter programuppdatering på din Note 8, öppna Apps- facket och gå sedan till Inställningar-> Programuppdateringsmeny . Klicka sedan på alternativet för att ladda ner uppdateringar manuellt. Klicka på OK och sedan på Starta om . När omstartmeddelandet visas klickar du på OK för att bekräfta.

Efter omstarten kan du försöka se om din telefon redan upptäcker SD-kortet.

Andra alternativet: Testa ditt SD-kort på en annan enhet.

Försök att sätta in ditt SD-kort i dina andra kompatibla enheter och se om det kommer att upptäckas. Om SD-kortet känns igen av dina andra enheter, är problemet troligtvis i din anmärkning 8. I så fall måste du utföra mer avancerade lösningar för att felsöka och fixa komplexa programvaruproblem på din enhet.

Om problemet började efter att ha installerat en ny Android-version och kvarstår efter att ha tagit slut på alla möjliga lösningar, kontakta Samsung Support istället för att rapportera problemet och be ytterligare hjälp och rekommendationer.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.

Inlägg som du kanske också vill kolla in:

 • Vad gör du med din nya Samsung Galaxy Note8 med en skärmflimrande fråga [Felsökningsguide]
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note 8 med felet "Tyvärr har kameran stannat" (enkla steg)
 • "Tyvärr har kameran stoppat" -felet fortsätter att dyka upp på Samsung Galaxy Note 8 [Felsökningshandbok]
 • Verizon Galaxy Note 8 långa meddelanden delas upp i mindre meddelanden, SMS är inte i ordning, andra textfrågor
 • Hur man fixar Samsung Galaxy Note8 som fortsätter att visa "Tyvärr har meddelanden stannat" -fel
 • Varför kan min Samsung Galaxy Note 8 inte öppna eller visa e-postbilagor och hur fixar jag det? [Felsökningsguide]