Vad du ska göra om din nya LG V40 ThinQ inte laddas

Först och främst har din LG V40 ThinQ två laddningsmetoder; trådbundet och trådlöst. Om en inte fungerar, åtminstone måste du fortfarande andra att fylla på batteriet. Det har alltid varit fallet med smartphones som har flera laddningsmetoder. Sällan hände det att båda metoderna misslyckades utom naturligtvis i fall där batteriet skadades av någon anledning.

I det här inlägget kommer jag att leda dig genom att felsöka din V40 ThinQ som inte laddas. Eftersom telefonen är ganska ny måste vi bara avgöra om problemet är med fast programvaran, för om det är så kan du vanligtvis fixa det genom att göra några grundläggande felsökningsförfaranden. Om problemet emellertid är med hårdvaran, är din telefon fortfarande under garanti så att du kan kräva ersättning när som helst.

Innan något annat, om du har andra problem med din telefon, se till att du kommer till vår felsökningssida för vi har redan tillhandahållit lösningar på hundratals problem rapporterade av våra läsare. Oddsen är att vi kanske redan har tillhandahållit en lösning på det problem du för närvarande har så försök att hitta problem som liknar din på den sidan och känn dig fri att använda de lösningar vi föreslog. Om de inte fungerar eller om du behöver ytterligare hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Hur du felsöker LG V40 ThinQ som inte laddas

Vi kommer att ta itu med ett par frågor kort och snabbt här. Först kommer vi att felsöka din telefon som inte laddas med den trådbundna laddaren men fortfarande laddar med det trådlösa och det andra är motsatsen till den första.

Felsökning V40 ThinQ som inte laddas med kabelladdare

 1. Se till att laddaren är ansluten till ett arbetsuttag - om du kunde ladda din telefon med laddaren innan detta problem, kanske problemet inte är med din telefon eller laddare, det kan vara med själva strömkällan. Försök att ansluta en apparat till det uttaget för att se om det finns ström eller om du kan ansluta laddaren till ett uttag som du vet fungerar.
 2. Tvungen startar om din telefon - oavsett om telefonen är på eller av, försök att göra den påtvingade omstarten genom att trycka på och hålla ner volymen och strömknapparna i 10 sekunder eller tills telefonen startar om. Låt sedan den ladda för att se om problemet är rättat av det. Om det fortfarande inte laddas kan du prova nästa.
 3. Kontrollera laddaren - du behöver bara kontrollera om det finns några hinder i laddarens port som skräp, ludd eller något annat främmande material. Om det finns, kan du bara ta bort den och få telefonen att ladda. Om inte, kan nästa steg hjälpa.
 4. Kontrollera kabeln fysiskt - du bör kontrollera om det finns någon paus någonstans. OEM-kablar är faktiskt robusta nu så det är nästan omöjligt att kabeln går sönder om den inte sträcker sig till sin gräns. Du bör också kontrollera båda ändarna för hinder eller om kabeln är våt. Om det ser bra ut bör du försöka ansluta telefonen till en dator för att se om den upptäcks, om den gör det är kabeln bra. Om inte, kan det vara där problemet ligger.
 5. Kontrollera telefonens laddningsport - du måste kontrollera om det finns främmande föremål eller om det finns något fukt inuti. Du kan enkelt rengöra porten genom att sätta in en liten bit vävnad i den för att absorbera fukten. Om det ser bra ut bör du försöka använda en tredjepartsladdare eller en ny och om det inte fungerar heller kan problemet vara med laddningsporten och det kan behöva bytas ut.
 6. Återställ din telefon - bara om problemet kvarstår efter att ha gjort ovanstående steg, måste du säkerhetskopiera dina filer och data och återställa telefonen för att utesluta möjligheten att det bara är ett firmwareproblem som förhindrar din telefon från att ladda. Firmware spelar en stor roll i laddningsprocessen som är anledningen till att du behöver göra det. Du måste också ta bort din personliga information från din telefon om du behöver skicka den till tekniken för reparation.

Felsökning V40 ThinQ som inte laddas med trådlös laddare

 1. Stäng av telefonen och placera den på den trådlösa dynan - det finns tillfällen då en telefon inte laddas när den är påslagen. För att utesluta denna möjlighet, stäng av telefonen och försök ladda igen. Om det fortfarande inte laddas, försök sedan nästa lösning.
 2. Se till att den trådlösa laddaren är påslagen - oavsett vilken laddare du använder, se till att den är påslagen eller ansluten till ett vägguttag. Om du har andra enheter som kan ladda trådlöst bör du också prova dem med din laddare för att veta om de laddar, om inte, då är det ett laddningsproblem, annars kan problemet vara med din telefon.
 3. Återställ din telefon om möjligt - förutsatt att du fortfarande har tillräckligt med batteri kvar, bör du försöka återställa telefonen eftersom firmware spelar en stor roll i laddningsprocessen, särskilt när den är trådlös. Om du återställer telefonen rensas all personlig information från din enhet om du måste ta till dig en teknisk reparation och utesluter också möjligheten att det är en firmwareproblem.

Om problemet fortsätter måste du ta det tillbaka till butiken så att teknikern kan kontrollera det för dig. Så här återställer du din enhet:

 1. Säkerhetskopiera all data i det interna minnet innan du utför en huvudåterställning.
 2. Stäng av enheten.
 3. Tryck och håll ned strömbrytaren och volymknapparna.
 4. När LG-logotypen visas släpper du snabbt och håller sedan ner strömbrytaren medan du fortsätter att hålla ned volymknappen.
 5. När meddelandet 'Radera alla användardata (inklusive LG och operatörsappar) och återställa alla inställningar' visas, använd knappen Volym ned för att markera Ja.
 6. Tryck på strömbrytaren för att återställa enheten.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.