Vad du ska göra om din Motorola Moto G5 Plus inte känns igen av din Windows PC [Felsökningshandbok]

Datorer spelar en nyckelroll när det gäller smartphonefilhantering, särskilt säkerhetskopior. Bortsett från molnlagring och SD-kort föredrar många att använda datorer för att säkerhetskopiera viktiga filer som de sparade i telefonens minne. Bortsett från tillgänglighet är datorns enheter mer trovärdiga än andra lagringsmedier som SD-kort. Om du vill överföra filer från din telefon till en dator måste du ansluta de två enheterna via en USB-kabel. Datorn måste också ha de drivrutiner som krävs för att den ska kunna känna igen din telefon när den är ansluten till USB-porten. Men det finns bara några fall då datorn inte kan känna igen telefonen även om den redan är ansluten.

Det finns många skäl till varför detta händer från en dålig USB-port, skadad kabel eller programvaruproblem på antingen telefonen eller datorsystemet. Det här inlägget belyser några användbara lösningar för att hantera samma problem på en Motorola Moto G5 Plus-smartphone. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om din Moto G5 Plus inte kommer att känna igen din Windows-PC även om de redan är anslutna.

För smartphone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning, försök att se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning Moto G5 Plus med problem som ansluter till datorn

Se till att du använder original- eller OEM-USB-kabeln för att ansluta din Moto G5 Plus till din dator. Se också till att inga kablar skadas och att USB-porten är funktionell. Du kan växla mellan USB-portar för att ta reda på om andra portar fungerar.

Om inget av det hjälper kan du prova dessa lösningar för att felsöka programvaruproblem som kan ha stoppat anslutningen mellan din Moto G5 Plus-smarttelefon och din Windows-PC.

Felsökning av din telefon

Allt bör fungera så länge det inte finns någon hårdvaruskada men eftersom det inte fungerade som förväntat måste du bestämma vad som verkligen är skylden. För att se till att problemet inte finns på telefonen kan du prova dessa lösningar för att felsöka din Moto G5 Plus.

Första lösningen: Starta om / mjuk återställning.

Detta kan bara vara ett slumpmässigt fel, som enkelt kan åtgärdas med en mjuk återställning eller omstart på telefonen. En mjuk återställning rensar effektivt mindre programvarufel som orsakade slumpmässiga problem utan att påverka sparade data i det interna minnet. Så här gör du en mjuk återställning på din Moto G5 Plus:

 1. Håll ned strömbrytaren i några sekunder och släpp sedan när strömmenyn visas.
 2. Tryck på Stäng av för att stänga av telefonen.
 3. Tryck och håll in strömbrytaren efter 30 sekunder tills Moto-logotypen visas.

När telefonen har startats om igen, koppla tillbaka den till datorn via USB och se om den redan är igenkänd. Se till att den är ordentligt ansluten.

Andra lösningen: Aktivera USB-felsökningsläge på din Moto G5 Plus.

USB-felsökningsläge tillåter din Android-enhet att kommunicera med din dator. Medan andra enheter omedelbart känns igen som en extern enhet när de är anslutna till datorns USB-port, kan vissa Android-enheter som din Motorola Z3 kräva att du aktiverar USB-felsökning för båda enheterna att kommunicera. Så här aktiverar du USB-felsökningsläge på din Moto G5 Plus:

 1. Dra upp pil- symbolen från hemskärmen för att få fram skärmen Apps.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Välj System .
 4. Tryck på utvecklaralternativ . Om utvecklaralternativ inte är tillgängliga går du till Apps-> Inställningar-> System-> Om telefon och knackar sedan på Byggnummer 7 gånger i följd. Om du gör det kommer utvecklaralternativ på telefonen att aktiveras. När du har tryckt på Byggnummer klickar du på ikonen Tillbaka för att gå tillbaka till menyn Inställningar . Du bör sedan se utvecklaralternativ i menyalternativen. Klicka på den för att fortsätta.
 5. Tryck vid behov på omkopplaren bredvid utvecklingsalternativ för att aktivera funktionen.
 6. När aktiverat, tryck på för att slå på USB-felsökningsalternativ på.
 7. Om du uppmanas att läsa tillåta detaljen USB-felsökning och tryck sedan på OK för att bekräfta.

Starta om telefonen och försök sedan att ansluta till din Windows-dator igenom USB-kabeln.

Tredje lösningen: Uppdatera telefonprogramvara till den senaste versionen.

Ett annat sätt att fixa programvarurelaterade fel inklusive synkroniseringsproblem är genom uppdatering. Programuppdateringar ger inte bara nya funktioner utan fixar också korrigeringsfiler för att rensa slumpmässiga felaktiga fel och programvaruproblem i telefonen. Följ de här stegen för att manuellt leta efter och installera en ny uppdatering för din Moto G5 Plus:

 1. Klicka på pil upp-ikonen från hemskärmen för att visa alla appar.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Välj System .
 4. Klicka på Systemuppdateringar . Frågan om systemuppdateringshistorik visas då.
 5. Tryck på alternativet för att leta efter uppdatering.
 6. Om du uppmanas att läsa informationen klickar du på OK .
 7. Om en uppdatering är tillgänglig och du vill installera den trycker du på Hämta.

Du blir ombedd med ytterligare instruktioner för att installera uppdateringen. Följ bara de återstående stegen.

Fjärde lösningen: Torka av cache-partition på din Moto G5 Plus.

Programvaruproblem kan också tillskrivas felaktigt systemcache. Det här är tillfälliga systemfiler som lagras i cache-partitionen. Även om de är fördelaktiga när det gäller multitasking, kan de också orsaka problem, särskilt när de blir skadade. Att rensa skadad systemcache, att torka cache-partition kan hjälpa. Så här görs:

 1. Stäng av din telefon.
 2. När telefonen är avstängd trycker du och håller ned Volym-knappen och strömbrytaren samtidigt i cirka 3 sekunder och släpper sedan båda knapparna när skärmen Boot Options visas.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Återställning och tryck sedan på Volym upp-knappen för att välja. Telefonen kommer sedan att visa Motorola-logotypen följt av skärmen för återställning av Android .
 4. När du är på skärmen för Android-återställning trycker du och håller ner Volym upp-knappen i cirka 10 till 15 sekunder.
 5. Tryck sedan snabbt och släpp strömbrytaren . Android-återställningsskärmen med menyalternativ visas.
 6. Tryck på Volym ner-knappen för att markera alternativet för att torka cache-partition .
 7. Tryck sedan på strömbrytaren för att bekräfta valet.

Låt din telefon starta om efter att ha torkat cache-partitionen och försök sedan ansluta den till din Windows PC.

Felsökning av din dator

Om din dator fortfarande misslyckades med att känna igen din Moto G5 Plus efter att ha utfört de tidigare lösningarna, finns det förmodligen något i systemet som hindrar den från att läsa din Moto G5 Plus som en extern enhet. Och det är vad du behöver utesluta. Här är några grundläggande lösningar du kan tillämpa först för att bli av med de vanliga syndarna.

Första lösningen: Starta om / starta ditt datorsystem.

Om du startar om datorn hjälper till att eliminera mindre problem från programfel. För att göra det går du bara till Start- menyn och väljer sedan alternativet Stäng av eller Starta om . Efter omstarten tar du bort andra externa enheter från datorns USB-portar och anslut sedan din Moto G5 Plus igen.

Den andra lösningen: Inaktivera säkerhetsprogramvara på din dator.

Säkerhetsprogramvara som brandväggar och antivirus kan också hindra anslutningen mellan din telefon och datorsystem. Du kan behöva konfigurera din brandvägg eller antivirusprogram för att ge åtkomst till din telefon för att komma åt datorsystemet. Om du behöver hjälp med konfigurationen, kontakta utvecklaren av din säkerhetsprogram.

Tredje lösningen: Kontrollera och se till att Motorola-drivrutiner är installerade på din dator.

Återigen krävs USB-drivrutiner och en särskild programvara (Motorola Device Manager) för att ansluta din Motorola-telefon till din dator via USB-kabel. Om du vill kontrollera vilka drivrutiner som krävs för din Moto G5 Plus och var du ska ladda ner dem besöker du Motorola-supportwebbplatsen och navigerar sedan till drivrutinsavsnittet.

Andra alternativ

Kontakta tillverkaren av din dator eller Microsofts support för ytterligare hjälp med att konfigurera din Windows-PC på ett sätt som kan läsa din Motorola Moto G5 Plus-smartphone. Det kan finnas några avancerade inställningar som måste ändras på datorsystemet.

För att avgöra om du har rätt drivrutiner installerade kan du i stället be mer hjälp och information från Motorola-supporten.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.