Vad du ska göra om din Motorola Moto E4-smartphone inte känner igen din Windows PC [Felsökningshandbok]

Datahantering i mobila enheter görs vanligtvis med hjälp av datorer. Säkerhetskopiera filer, ladda ner innehåll och till och med installera programvaruuppdateringar på telefonen kan göras via datorer, särskilt om trådlöst alternativ inte är tillgängligt. För att göra allt detta möjligt måste du ansluta din telefon till din dator via USB-anslutning / kabel. Hela processen är verkligen mycket enkel och enkel. Men det finns några faktorer som skulle göra det komplicerat.

I det här inlägget ingår bland de vanliga problemen som vissa ägare av Motorola Moto E4-smarttelefonen stöter på och som hade problem med att få sin telefon igenkänd av en Windows-PC. Läs vidare för att ta reda på vad du ska göra om du någonsin stöter på samma problem när du försöker hantera dina telefondata på en Windows-dator men inte kunde göra det eftersom datorn inte känner igen din Moto E4-smartphone.

Innan vi fortsätter, om du letar efter en lösning på ett problem med din telefon, försök att bläddra igenom våra felsökningssidor för att se om vi stöder din enhet. Om din telefon finns i listan över våra enheter som stöds går du till felsökningssidan och letar efter liknande problem. Använd gärna våra lösningar och lösningar. Oroa dig inte att det är gratis. Men om du fortfarande behöver vår hjälp, fyll i vårt frågeformulär för Android-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Felsökning av din Moto E4

För att utesluta programvaruproblem på din Moto E4 som kan ha hindrat den från att kommunicera med Windows OS, försök först att utföra dessa lösningar.

Första lösningen: Mjuk återställ / starta om din Moto E4.

Tillfälliga fel på telefonprogramvaran kan orsaka synkroniseringsproblem mellan din telefon och Windows PC. Det är troligt fallet om det är första gången du försöker ansluta din enhet till datorn och sedan misslyckades. För att rensa sådana fel, försök att mjuka återställa eller starta om din Moto E4 med följande steg:

 1. Tryck på strömbrytaren i några sekunder och släpp sedan när menyn visas.
 2. Välj Stäng av och tryck sedan på OK . Din telefon stängs sedan av.
 3. Tryck på strömbrytaren efter 30 sekunder för att slå på telefonen igen.

Alternativt kan du tvinga att starta om din Moto E4 med följande steg:

 1. Tryck och håll in strömbrytaren i cirka 10 till 20 sekunder.
 2. Släpp knappen när telefonen startar om och går igenom uppstartssekvensen.

Felaktig cache och skadad data från telefonen rensas på samma sätt under processen. Således kommer alla fel som tillskrivs cache också rättas.

Detta kommer inte att påverka dina data lagrade i enhetens interna minne, så att du inte tappar någon kritisk information i processen.

Andra lösningen: Torka av cache-partition på din Moto E4.

Systemfel på telefonen inklusive de som utlöses av skadad systemdata eller cache kan också orsaka synkroniseringsfel. För att säkerställa att det inte är det som hindrar din telefon från att upprätta kontakt med datorns operativsystem, kan du också torka av cache-partitionen på din Moto E4. Så här görs:

 1. Stäng av telefonen.
 2. Tryck sedan på och håll ned både Volym ned och strömknapparna i några sekunder och släpp sedan båda knapparna när skärmen för Boot-alternativ visas.
 3. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Återställning .
 4. Tryck på Volym upp-knappen för att välja. Motorola-logotypen visas följt av skärmen för återställning av Android.
 5. På skärmen för återställning av Android håller du in knappen Volym upp i cirka 10 till 15 sekunder.
 6. Tryck sedan snabbt och släpp strömbrytaren . Android-återvinningsskärmen dyker sedan upp.
 7. Tryck på Volym ned-knappen för att bläddra till och markera Wipe Cache Partition från de angivna alternativen.
 8. Tryck på strömbrytaren för att bekräfta valet. Din enhet startar sedan att torka av cache-partitionen och uppmanar dig sedan att starta om när du är klar.
 9. För att bekräfta omstart trycker du på strömbrytaren.

Så snart din telefon har startats om igen, försök igen för att ansluta den till din dator via USB och se om den redan är igenkänd. Om inte, fortsätt till nästa lösning.

Tredje lösningen: Aktivera utvecklaralternativ och aktivera USB-felsökningsläge på din Moto E4.

USB-felsökningsläge är en dold Android-funktion som ger dig en åtkomstnivå eller mer kontroll över din enhet. Till exempel kan du få direkt tillgång till din telefon via din dator med Android SDK (programvaruutvecklingssats), så att du kan köra terminalkommandon eller andra relevanta åtgärder med ADB. Dessa kommandon kan hjälpa dig återställa en murad telefon. Apputvecklare testar också sina applikationer genom utvecklaralternativ. Och för att underlätta anslutningen mellan din telefon och din dator, aktivera utvecklaralternativ på din Moto E4 med följande steg:

 1. Gå till huvudmenyn eller hemskärmen.
 2. Tryck på Inställningar .
 3. Tryck på Om telefon.
 4. Rulla ner till botten av skärmen och tryck sedan på Build Number- alternativet upprepade gånger i sju gånger eller tills du ser ett snabbmeddelande om att du redan är en utvecklare eller något liknande.
 5. Gå tillbaka till menyn Inställningar och tryck sedan på för att aktivera alternativet USB-felsökningsläge .
 6. Om du uppmanas med meddelandet Tillåt USB-felsökning, tryck på OK för att bekräfta.

USB-felsökningsläge kommer då att aktiveras och din telefon bör nu känna igen din Windows PC.

Felsök din Windows-PC om det behövs.

Om din dator fortfarande inte känner igen din Moto E4-smartphone efter att ha utfört alla tidigare metoder, måste det vara något fel på datorn. För att utesluta skadad port från den underliggande orsaken, försök att ansluta telefonen till en annan tillgänglig USB-port. Ta också bort alla andra USB-tillbehör från din dator. Om det inte hjälper heller, kan du prova dessa grundläggande lösningar för att rensa mindre programvarufel som kan ha förhindrat din dator från att känna igen din telefon.

Första lösningen: Strömcykel eller starta om datorn.

En omstart av systemet kan hjälpa till att rensa programvarufel som kan hindra din dator från att upptäcka eller känna igen din telefon även när den redan är ansluten till USB-porten. Detta kan uppstå när ett relevant program på din dator fungerar. Vanligtvis åtgärdas dessa problem lätt genom en omstart på datorn. Så här är vad du bör göra först:

 1. Klicka på Start / Windows-ikonen i det nedre vänstra hörnet av aktivitetsfältet.
 2. Klicka på strömikonen.
 3. Välj sedan alternativet att starta om.
 4. Alternativt kan du högerklicka på ikonen Start / Windows och sedan välja Starta om från de angivna alternativen.

Beroende på vilken Windows-version din dator kör på kan det finnas olika på menyalternativen. Ovanstående steg är tillämpliga på Windows 10.

Andra lösningen: Hantera säkerhetsprogramvara på din dator.

Om du använder en antivirus eller brandvägg kan du behöva justera inställningarna så att den inte nekar åtkomst till din telefon. Viss säkerhetsprogramvara förnekar automatiskt en extern enhet när ett säkerhetshot uppfattas. Som ett resultat kommer din dator inte att kunna upptäcka enheten även om den redan är ansluten till USB-porten. Om du redan känner till din säkerhetsprogramvara, försök sedan konfigurera dess inställningar så att den ger åtkomst till din telefon. Eller så kan du inaktivera den tillfälligt tills du är klar med att synkronisera din telefon med din dator.

För ytterligare hjälp kan du kontakta tillverkaren av din säkerhetsprogramvara eller Microsofts support. De kan hjälpa dig att hantera behörigheter och bevilja undantag för din Moto E4 för att komma åt datorn.

Tredje lösningen: Hantera USB-drivrutiner på din dator.

USB-drivrutiner krävs för att din dator ska känna igen USB-enheter i det ögonblick de är anslutna till USB-porten. Och på samma sätt är drivrutiner för Motorola-enheter också nödvändiga för att datorn ska känna igen din Moto E4 när den är ansluten via USB. Dessa drivrutiner måste installeras på din dator i förväg. Följ de här stegen för att se till att du har de nödvändiga Motorola-drivrutinerna installerade på din Windows-dator:

 1. Klicka på Start och gå sedan till Enhetshanteraren . En lista med alla drivrutiner och enheter visas på skärmen.
 2. Välj drivrutinen för din Motorola Moto E4-smartphone från listan.
 3. Utvidga eventuellt en kategori genom att hitta namnet på din smartphone och högerklicka på den och välj alternativet Uppdatera drivrutin .

Om du inte ser drivrutinen kan du fråga mer information från din operatör eller besöka webbplatsen för Motorola Support för att få en lista med nödvändiga drivrutiner och relevant information.

Sök mer hjälp

Kontakta Microsofts support för ytterligare hjälp med att utföra mer avancerade felsökningsförfaranden och för att hjälpa dig konfigurera din Windows-PC i enlighet därmed så att den kan känna igen din Moto E4-smarttelefon bland andra externa enheter anslutna via USB.

Anslut oss

Vi är alltid öppna för dina problem, frågor och förslag, så kontakta oss genom att fylla i detta formulär. Detta är en gratis tjänst som vi erbjuder och vi debiterar inte ett öre för det. Men Observera att vi får hundratals e-postmeddelanden varje dag och det är omöjligt för oss att svara på varenda en av dem. Men vara säker på att vi läser alla meddelanden vi får. För dem som vi har hjälpt kan du sprida ordet genom att dela våra inlägg till dina vänner eller genom att bara gilla vår Facebook och Google+ sida eller följa oss på Twitter.