Vad du ska göra om din iPhone säger att den har upptäckt ett virus

Bland de mest oroande uppmaningar du kan se på din smartphone är de som rör säkerhetshot och virus. Med det sagt är det en typisk reaktion att vara orolig om din iPhone dyker upp en oroande meddelanden som säger något liknande “Virus har upptäckts! Alla dina data kommer att raderas permanent om inga snabba åtgärder vidtas. ”Men frågan är, kan iPhone verkligen infiltreras av virus?

I det här inlägget kommer jag att guida dig om hur du felsöker din Apple iPhone som har upptäckt ett virus eller skadlig programvara. Det finns bara några få procedurer du måste göra för att lösa problemet. Så läs vidare för att ta reda på svaret och förhoppningsvis bli av med viruset i din enhet.

För iPhone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Varför ser du en virusvarning från din iPhone?

Den nämnda virusvarningen är taggad bland andra iPhone-bedrägerier och du bör därför inte falla för det. Faktum är att ett virus-pop-up som detta en gång skapades av bedragare för att skaffa iCloud-konton eller kreditkortsinformation från offren. Syftet med dessa scamvarningar är att skrämma människor att något allvarligt skulle gå fel med sina iPhones om de inte uppfyller kraven. Tyvärr skulle många människor, särskilt de som inte är bekanta med bedrägerivarningar, falla för det med tanke på att beskaffenheten av viruspop-up verkligen såg legitim och övertygande ut.

Om du frågar om iPhone verkligen kan få ett virus är svaret ja. Även om Apple gjorde iPhonerna robusta och väl säkra, kan de fortfarande smittas av skadlig programvara (skadlig programvara).

En skadlig kod är en typ av fil som är avsiktligt programmerad för att förstöra en iPhone eller inaktivera dess kärnfunktioner. Vissa skadliga program skapas för att utlösa appar att fungera och sluta fungera medan andra används för att spåra din iPhone GPS-information och samla in personlig information. Jailbroken iPhones är mer benägna att hämta skadlig programvara från osäkra webbplatser och dåliga appar.

LÄS Också: Hur man fixar en Apple iPhone XS Max som inte kommer att para eller ansluta till tredje parts Bluetooth-enhet

Hur svarar du på den här virusvarningen på din iPhone?

Om viruset upptäckte varning när du bläddrar igenom webbplatser med din iPhones Safari-app tillskrivs det troligtvis osäkra webbplatser som du försöker få åtkomst till. I detta fall rekommenderas att stänga webbläsarappen. Svara aldrig eller knacka på OK på någon popup-skärm alls, om du gör det har du redan fallit för det. Vad du måste göra är att avsluta webbläsarappen och sedan starta om din iPhone.

För att avsluta / avsluta bakgrundsappar på tidigare iPhones med fysiska hemknappar, dubbeltryck på Hem-knappen för att starta appomkopplaren som innehåller appkort eller förhandsgranskningar. Hitta Safari-appkortet / förhandsgranska och dra sedan upp det. Om du gör det hindrar appen i bakgrunden och stänger den helt. Om flera bakgrundsappar dyker upp, svep upp i varje förhandsgranskning av appen för att avsluta / avsluta andra appar.

Så här avslutar / avslutar du bakgrundsappar på nya iPhones utan en fysisk Hem-knapp:

 1. Gå till startskärmen för att komma igång.
 2. Dra sedan upp från botten av skärmen och pausa sedan något i mitten.
 3. Dra åt höger eller vänster för att navigera genom andra appkort / förhandsgranskningar.
 4. Dra sedan upp i förhandsgranskningen av appen för att stänga

Starta om iPhone efter att ha rensat alla bakgrundsappar och se sedan om det utplånar virusupptäcktsvarningen på din iPhone.

LÄS Också: Apple iPhone XS Max System Reset Guide: Mjuk återställning, Tvinga om omstart, Återställ alla inställningar, Återställ nätverksinställningar, Fabriksåterställning

Rensa webbläsarens cache för att bli av med iPhone-virusvarningen

Förutom att rensa alla bakgrundsappar kan rensning av Safari-webbläsarens cache och webbläsningshistorik också hjälpa dig att bli av med virusvarningen på din iPhone. Om du gör det raderas alla tillfälliga filer eller kakor som kan ha sparats när virusvarningen inträffar. För att rensa cache och kakor och surfhistorik på Safari, se följande steg:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på Safari .
 3. Välj alternativet att rensa historik och webbplatsdata.
 4. Om du uppmanas knackar du på Rensa historik och data för att bekräfta åtgärden.

Vänta tills all cache och surfhistorik har rensats och ge din iPhone en ny omstart för att uppdatera minnet.

Sök mer hjälp

Om du fortfarande får samma iPhone-virusvarning bör du omedelbart eskalera problemet till din operatör eller Apple Support så att de kan göra nödvändiga bedömningar i slutändan och erbjuda snabba lösningar. Berätta bara det exakta varningsmeddelandet som visas på din iPhone eftersom det hjälper dem att utvärdera felet. Om felmeddelandet innehåller någon felkod, se till att vidarebefordra meddelandet och felkoden också.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.

RELEVANTA POSTER:

 • Hur man fixar Apple iPhone XS Max Bluetooth som fortsätter att koppla av efter installation av iOS 12.1.4-uppdateringen
 • Hur man fixar Apple iPhone XS Max-appar som inte kommer att uppdateras, inte kan ladda ner och installera appuppdateringar
 • iPhone XS Max Instagram-appen kommer inte att uppdatera nyhetsflödet (kunde inte uppdatera flödesfelet)