Vad du ska göra om din iPhone 6 Home-knapp inte fungerar

Smarttelefoner har många menyalternativ som du kan navigera när du behöver justera vissa inställningar på vissa appar och operativsystem. Och om du inte vet vart du ska gå till nästa, finns det alltid en Hem-knapp att trycka på. Det är vad Home-knappen på tidiga iPhones är designad för. Bland de fysiska knapparna som finns på iPhone är Home-knappen troligen den mest använda. Det är därför det också är den första knappen som snart kommer att uppstå slitage symtom.

I detta inlägg behandlas en relevant fråga där iPhone 6 Home inte fungerar. Om du fortfarande använder en iPhone med en fysisk hemknapp och här eftersom den inte fungerar av någon anledning, kan det här inlägget kunna hjälpa dig. Läs vidare för att lära dig vad du ska göra om din iPhone Home-knapp inte svarar eller inte fungerar som den ska.

För iPhone-ägare som hittade vår webbplats när du försökte hitta en lösning kan du försöka se om din telefon är en av de enheter vi stöder. Om det är det, besök sedan felsökningssidan för den enheten, bläddra igenom den för att hitta problem som liknar din och känn dig fri att använda våra lösningar och lösningar. Men om du fortfarande behöver vår hjälp efter det, fyll i vårt frågeformulär för iPhone-frågor och tryck på skicka för att kontakta oss.

Vad får din iPhone-hemknapp att sluta fungera?

Som nämnts tidigare kan Hem-knappen sluta fungera på grund av slitage. Precis som datorns mus och tangentbord har iPhone-knappen också så kallade press / touch-begränsningar. Om antalet pressar eller beröringar har överskridit det maximala antalet, är det när negativa symtom startar. Till att börja med märker du att det svarar intermittent och senare svarar det inte längre.

Men det är inte alltid en deprecierande hårdvarukomponent som är skylden. I själva verket finns det några fall att iPhone: s Hem-knapp slutar fungera på grund av vissa programvaruproblem. Ett sådant problem uppstår vanligtvis bland andra prestationssymptom på en iPhone, som inte svarar eller fryst iPhone-skärm. Dessa symtom tillskrivs ofta till minnesrelaterade problem som när minnet tar slut. Dåliga appar, datakorruption, iOS-buggar och skadlig programvara är också bland andra potentiella triggers.

I det fall programvaruproblem hindrar startknappen från att fungera kan hårdvaran fortfarande kunna skicka signalen men eftersom programvaran inte svarar händer ingenting oavsett hur du trycker på den. Med tanke på att de mjukvarurelaterade faktorerna också kan vara den underliggande orsaken till problemet, är det absolut nödvändigt att försöka utföra vissa lösningar innan du rusar till ett servicecenter. Nedan markeras några tillämpliga tweaks och tillfälliga lösningar som du kan prova på.

Första lösningen: Tvinga om din iPhone igen.

Att utföra en tvingad omstart på din iPhone korrigerar ofta problemet om mindre programvarufel och app-fel är skyldiga. I själva verket är detta den enklaste möjliga lösningen på slumpmässiga programvarufel som orsakade onormal drift. Som en mjuk återställning, påverkar inte någon sparad information i telefonens interna minne, och det är säkert att göra det även utan att säkerhetskopiera filer. För att tvinga att starta om en iPhone 6 och andra tidiga iPhones med en Hem-knapp, hänvisar du till dessa steg:

 1. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen överst tills skjutreglaget Strömavstängning visas.
 2. Dra sedan skjutreglaget för att stänga av enheten.
 3. Tryck och håll nere Sleep / Wake-knappen efter några sekunder tills Apple-logotypen visas på skärmen.

Försök att trycka på Hem-knappen och se om den fungerar korrekt igen. Om det inte gör det, försök sedan gå tillbaka till hemskärmen och fortsätt till nästa steg. Det är möjligt att den fysiska hemknappen är skadad och därför måste du använda en tillfällig lösning tills den fixas.

Den andra lösningen: Aktivera hjälpstift.

Detta kan betraktas som en tillfällig lösning om Hem-knappen på din iPhone är skadad. Apple såg möjligheten att den fysiska hemknappen så småningom nådde sin gräns och slutade fungera och bädde in en funktion för att söka i samma syfte som den fysiska hemknappen gör. Denna funktion kallas Assistive Touch. För att kunna använda den här funktionen som ersättare måste du aktivera den först från dina iPhone-inställningar. Och så gör du det:

 1. På Startskärm trycker du på Inställningar .
 2. Tryck på Allmänt .
 3. Klicka på Tillgänglighet .
 4. Välj Assistive Touch.
 5. Växla omkopplaren bredvid Assistive Touch för att aktivera funktionen.

En ikon Hem-knapp visas sedan på din iPhone-skärm. Tryck helt enkelt på den knappen istället för att trycka på Hem-knappen. Hjälpknappen för hjälpmeddelanden kan flyttas var som helst på skärmen som du föredrar. Dra det bara till önskad plats.

Som beskrivits ovan anses detta endast vara en tillfällig lösning eftersom hjälpknappen för Hjälp Touch inte gör allt som görs av fysisk knapp. Till exempel skulle du inte kunna återställa eller återställa din iPhone om den fysiska hemknappen inte fungerar. Som sagt måste du fortfarande besöka en Apple Genius-bar och be en iPhone-tekniker att fixa det åt dig.

Kommer det att vara möjligt att återställa en iPhone 6 utan en dysfunktionell hemknapp?

Om du undrar om du kan sätta din iPhone 6 i återställningsläge eller DFU-läge om den inte fungerar är svaret nej. Varför? Eftersom du måste trycka på Hem-knappen tillsammans med andra knappar för att sätta din enhet i återställningsläge eller DFU-läge. Till skillnad från vad andra webbplatser rekommenderade är det definitivt inte möjligt att utföra en iOS-återställning genom återställningsläge eller DFU-läge på din iPhone 6 eftersom processen för att gå in i återställningsläge och DFU-läge kräver användning av den fysiska Hem-knappen. Med tanke på att Hem-knappen inte fungerar, finns det inget sätt för den att gå in i återställning eller DFU-läge såvida det inte är skadat på någon av hårdvarukomponenterna.

Det kan dock finnas vissa icke-Apple iOS-återställnings- och återställningsverktyg som du kan använda för att reparera din iPhone utan att behöva använda Hem-knappen. Du kan söka efter något av dessa verktyg online. Och om du hittar en, ladda ner och installera den på din dator precis som du gjorde med iTunes. När du har installerat den, anslut din iPhone till datorn med den Apple-medföljande Lightning-kabel eller synkroniseringskabel, starta programvaran och använd sedan de angivna kommandona och kontrollerna för att börja reparera ditt skadade iPhone-system.

Andra alternativ

 • Rengör knappen Hem. Startknappen kan också fungera om den är igensatt av damm eller smuts. Startknappen blir så småningom mindre känslig om mer och mer smuts eller damm samlas. Detta är ofta fallet om knappen fungerar intermittent. Om det inte blev vått eller tappades av misstag kan du fortfarande kunna fixa det genom rengöring.
 • Service / iPhone-reparation. Att ta en resa till ett servicecenter kan betraktas som det sista alternativet om ingenting annat får din iPhone 6 Home-knapp att fungera korrekt igen. Om den bara fungerar på vissa platser eller inte fungerar alls, måste den fysisk repareras.
 • Uppgradera till den senaste iPhone . Du kanske redan bör överväga att få en uppgradering. Din iPhone 6 hade tydligen gjort sin fulla tjänst och ber redan om en ny ersättning. Så istället för att betala för en rejäl ersättning för hemknappen eller serviceavgiften, prata med din operatör och be ytterligare hjälp med att få några av de nya iPhonerna som bäst passar dina behov. IPhone X, iPhone XS / XS Max och iPhone XR väntar bara på att du ska välja.

Anslut oss

Vi strävar efter att hjälpa våra läsare att fixa problemen med sina telefoner såväl som att lära sig att använda sina enheter på rätt sätt. Så om du har andra problem kan du besöka vår felsökningssida så att du själv kan kontrollera de artiklar som vi redan har publicerat som innehåller lösningar på vanliga problem. Vi skapar också videor för att visa hur saker görs på din telefon. Besök vår Youtube-kanal och prenumerera på den. Tack.